1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytywaniem płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez HAITI, Styczeń 18, 2010.

  1. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Witam

    Niedawno zakupiłem konsole xbox 360 arcade i z tego co wiem jest ona jasper.
    Data produkcji przed sierpniem.
    Została ona przerobiona niestety nie wiem jaki mam IX.
    Gdy wkładam UFC 2009 lub Dirt-a 2 które są WAVE 3 działa wszystko ok.
    Lecz gdy włożę np. dragon age , tekken 6 i assassin's creed 2 wyskakuje mi tylko ODTWÓRZ DVD lecz i one są WAVE 3

    Gry zostały dobrze nagrane, ponieważ chodzą na innym xboxie.

    Próbowałem na innych płytach i to samo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Marcin*

    Marcin* Banned

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Te gry sa wave 4 chyba ze je przerobiles jezeli ufc i dirt ci dzialaja to znaczy ze masz Ix 1.6 i gry ktore sa w wave 4 np. dragon age tekken i AC2 musisz przerobic na wave 3 programem 3260WavePatcher poniewaz nie sa one orginalnie wave 3.
     
  4. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Dragon age, tekken i ac2 są wave 3 patchowałem je.. i jak napisałem na innej konsoli działają
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    No to to sprawdż te pozostałe gry które masz na płytach programem abgx360 jaki mają wave i będziesz wiedział do jakiego wave paczować . Bo może masz ix 1.4 a do niego trzeba paczować na wave 2 . No i po spaczowaniu nie należy sprawdzać gier w abgx360 bo może naprawić wave do oryginalnego ( czyli do wave 4 ) .
     
  6. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    te pozostałe gry czyli Ac2 itd. robiłem z WAVE 4 do WAVE 3 i nie chodzą więc tez spróbowałem tak jak mówisz maclogan na WAVE 2 ale również nie chodzą ...

    A czy to może być problem z aktualizacją samego xboxa ??
     
  7. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Jeśli masz stare aktualizacje konsoli to nie zaszkodzi zaktualizować do najnowszych . A sprawdziłeś te gry które działają jaki mają wave ? A może po paczowaniu sprawdzałeś jeszcze raz w abgx360 ? Bo nie powinno się po paczowaniu sprawdzać w abgx .
     
  8. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Te gry które działają mają WAVE 3..
    Po patchowaniu nie sprawdzałem jaki mają wave ..
    Dla sprawdzenia czy dobrze nagrywam nagrałem jeszcze raz grę która działa i po nagraniu na inną płytę również działała... Nie jest to wina obrazu ISO ponieważ gry które u mnie nie działają ..Działają na innej konsoli

    1.Czy activeiso pomoże ??
    2.Czy aktualizacja X-a pomoże ??
    3.Czy ktoś już miał taki przypadek i go zwalczył
     
  9. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Odświeżam

    I pytam czy może być to wina dashboard'u zwanego New Xbox Experience czy mam go starego

    Bardzo proszę o pomoc
     
  10. Rider112

    Rider112 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    101
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    1. Raczej nie
    2. Warto spróbować
    3. Ja nie, patchowane do wave 3 gry mi chodzą

    A może masz napęd Hitachi i wtedy na pewno masz iX 1.51. Na napędzie Hitachi z iX 1.51 GRY WAVE 4 NAGRYWASZ BEZ PATCHOWANIA
     
  11. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Jakby co to data produkcji 2009-04-08 jest to taka kolejność jak z tyłu xboxa

    wygląd szufladki napędu wygląda jak benq lub liteon lecz stawiam na liteon
     
  12. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    a moz masz 1.61? wtedy zadne patchowane gry nie chodza bez activate :p
     
  13. HAITI

    HAITI Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 18, 2010
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Będzin
    Jeśli mam liteona to nie możliwe żebym miał IX 1.61 a poza tym pisałem już że
    UFC 2009 i COLIN DIRT 2 chodzą mi bez activate mam je spatchowane na wave 3...

    I tylko te 2 gry mi chodzą.. mam AC2 ,BATMANA,tekken 6, dragon age itd również mam je na wave 3 lecz nie chodzą i szukam przyczyny ponieważ na innym xboxie chodzą bez problemu
     
  14. Mario28

    Mario28 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2009
    Posty:
    72
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Opole
    Sprubuj spatchować do wave2 powinny pójść
     
  15. neCro

    neCro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    1061
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Wrocław/ LA
    powinny pojsc jezeli spaczujesz na najstarszy wave
     
Wczytywanie...

Poleć forum