1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytywaniem płyt

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez rav0910, Luty 19, 2010.

  1. rav0910

    rav0910 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jakis czas temu nabyłem xboxa w wersji premium z dystkiem 60 gb. Niedawno udało mi sie kupic nowego ellita. I tu pojawiły sie problemy. Na starym boxie wszytkie płyty mi działały jak nalezy, na nowym elicie co chwila wyskakuje mi informacja ze nie moze odczytac płyty i mam wytrzec ja miekka sciereczką. Taki komunikat wyskakuje mi juz na 3 grach. Dodam tylko ze sa to gry oryginalne, wszytkie instaluje i uruchamiam na dysku. Płyty uwazam ze sa w dobrym stanie, owszem posiadaja drobne ryski ale naprawde niewiele i bardzo małe. Jedna nawet wczoraj wróciła z regeneracji i jest czysciutka a i tak sie kilka razy pojawił komunikat. W czym moze byc problem? Ktos juz cos takiego miał?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akira5

    akira5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 22, 2009
    Posty:
    93
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Pobiedna/ Wrocław
    to nie jest normalny objaw zeby w nowym xboxie juz laser padl. pewnie fabryczna wada
     
  4. rav0910

    rav0910 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No własnie dodam ze konsola ma jakis tydzień i na poczatku było wszytsko ok
     
  5. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    to laser siadł... wyślij na gwarancje;) i nie panikuj. puki co graj na starej;)
     
  6. Floyd

    Floyd Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 24, 2009
    Posty:
    799
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Żyrardów
    Hm... Tylko ze z doświadczenia wiem że jak laser padł nie możesz grać z płytki, ale również nie uda Ci się gry zgrać na dysk, bo również wyskoczy problem z kopiowaniem.


    Nie zmienia to faktu ze jak masz na gwarancji konsole ślij do M$ i sie nie zastanawiaj nad niczym.

    Konsola była kupowana w markowym sklepie?!
     
  7. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    w jasperach jest problem z napędami Liteon i odczytem płyt (miękka ściereczka)
    masz gwarancję - wysyłaj ,po to ona jest...

    ,
     
  8. Pawex09

    Pawex09 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Krasnobród
    jak masz gware to do microsoft wyslij i po problemie
     
  9. swistak1100

    swistak1100 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    115
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    dokładnie;) możliwe, że sie pomylilem z tym laserem;) ale od czegoś w końcu jest gwarancja:)

    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum