1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odczytywaniem płyt.

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez GhostFace, Maj 1, 2009.

  1. GhostFace

    GhostFace Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Witam.



    Mam problem i kilka pytań. Otóż po wgraniu flash'a(iXtreme 1.5) zaczęły mi się pojawiać błędy, żebym przeczyścił płytę bo nie można jej odczytać. Na początku zdarzało się to stosunkowo rzadko i tylko na piratach. Z czasem stawało się to coraz częściej, teraz nawet z oryginałami jest ten problem. Zauważyłem, że dzieje się tak kiedy laser nic nie robi(jego działaniu towarzyszy charakterystyczny stukot). Laser często zaczyna czytać(działać) po długich przerwach, wtedy też występują "zwiechy" gier. Czytałem inne tematy o tym problemie. Dowiedziałem się że występuje on przy starych laserach(jaki napęd można nazwać "starym"?). Przed zrobieniem flash'a nie miałem tego problemu.

    Czy przeczyszczenie płytą czyszczącą coś da?
    Jeśli x-pudło jest jeszcze na gwarancji, to czy gwarancja po przerobieniu jest jeszcze aktualna i obejmuje ten zakres problemów?
    Jak można sprawdzić czy napęd nie został wymieniony podczas flash'owania?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    Jaki masz napęd zamontowany w konsoli? Gwarancja obejmuje wszystkie problemy z konsolą więc jeśli plomby całe to powiini uznać.Ja nie wiem gdzie Wy te konsole przerabiacie że podejrzewacie wogóle możliwość podmiany napędu. Pare dni temu robiłem konsole która po otworzeniu była strasznie zakurzona po przeróbce koles poprosił o podłaczenie konsoli i sprawdzenie czy gry działaja i odrazu był komunikat przeczysć płytę chociaz płyta była nówka sztuka i sprawna na 100%.Więc otworzyłem ten napęd i jak w konsoli okazało sie ze masa kurzu jest.Wyczyściłem laser i odrazu zaczeło czytać wszystkie płyty choć jestem pewien że koleś miał ten problem wcześniej tylko się do tego nie przyznawał i udawał greka :D
     
  4. GhostFace

    GhostFace Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Napęd mam Phillips-Liteon dokładnego modelu nie znam. Czyli przeczyszczenie specjalną płytą powinno pomóc?
     
  5. Brabus535

    Brabus535 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2008
    Posty:
    217
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Warszawa
    napewno nie zaszkodzi a może przeczyści laser i będzie ok.
     
  6. GhostFace

    GhostFace Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 22, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Tarnów
    Przeczyszczenie płytą nic nie dało. Mam jeszcze pytanie. Czy jeśli mam przerobioną to jeśli wyśle ją na gwarancje to nie wykryją? Czy muszę wgrywać oryginalnego flash'a? Bo kumpel gada, żeby wgrać z powrotem starego flasha i modlić się by się nie skapnęli, że plomby są ruszane, bo inaczej musiałbym opłacić przesyłkę do Czech. Proszę o odpowiedź.
     
  7. Roddy

    Roddy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2009
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,niedawno kupiłem konsolę(może
    ze 2 tygodnie temu) jest to xbox arcade Jasper przerobiony iXtreme 1.51.
    Nagrałem sobie grę Last Remmnant tą nagrywarką :
    LG-GSA-H12N max prędkośc zapisu DVD+R DL x10 (http://www.cdrinfo.pl/hardware/6312195353-LG-GSA-H12N)
    na płytę TDK x8 DVD+R DL z prędkością x2,4.No i mam problem w trakcie walk i sytuacji gdy dużo dzieje się na ekranie gra się tnie i skacze.Nagrałem ją jeszcze raz z prędkością x1 niestety nadal to samo.Podobny problem mam z grą Skate 2 tez się przycina i wyskakuje komunikat o przeczyszczeniu płyty.
    No i teraz pytanie co jest tego przyczyną,czy dupne płyty,czy nagrywarka czy napęd w xboxsie,czy złe nagrywanie...

    Proszę o wypowiadanie się osób które znają się na rzeczy i mogą coś pomóc.

    Zmieniłem płyty na verbatimy i nagrywarkę na pioniera i dalej to samo gra mi się tnie...
    Też macie takie problemy z grami ? Trochę się już irytuje bo prubowałem wszystkiego i zostało mi tylko wysłanie konsoli na gwarancję czego wolałbym uniknąć.Może ktoś wie czy można coś jeszcze samemu zdziałać.
     
Wczytywanie...

Poleć forum