1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odpalaniem gier z dysku (RGH)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kalach0r, Styczeń 20, 2013.

  1. kalach0r

    kalach0r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Pierwszą grą, jaką wrzucałem na pendrive'a był Ghost Recon Future Soldier. Obraz gry przerobiłem programem iso2god, a następnie folder z grą (ten który ma w nazwie kombinacje cyfr i liter) wrzuciłęm do katalogu z grami (katalog oznaczony w ustawieniach). Przy próbie włączenia gry, wywala mnie do dasha. Wczoraj zaś chciałem zgrać gre Forza Horizon z poziomu FSD. Gra się zgrała, lecz przy próbie włączenia wyskakuje komunikat "nie można odczytać płyty" ...... No k*rwa mać, mogłem zrobić źle?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jaki kernel ?? (dash NXE) , jaka wersja DASHLAUNCH ?? i przede wszystkim : masz najnowsze Title Update do tych gier ?
     
  4. kalach0r

    kalach0r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dash version: 3.0b Rev483
    Kernel Version: 2.0.16197.0

    I o co chodzi z tymi Title Update'ami ?

    ps. Zrobiłem title update Forzy, zaznaczyłem aktywny update 3 (najnowszy) i dalej to samo.
     
  5. kalach0r

    kalach0r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No i wgrałem 3cią grę, CoD BO2, zrobiłem TU i oczywiście gra również nie chce odpalić, tym razem zero oddzewu po kliknięciu play... Krew mnie zaraz zaleje
     
  6. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    sprawdz czy ci sie wszystkie pliki przekopiowaly na hdd xbox'a. Najlepiej sprawdz rozmiar calego folderu czy jest taki sam na pc i w konsoli,
    i wgraj najnowszy DashLaunch v3.06
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    przerob na probe iso do xex.
     
  8. kalach0r

    kalach0r Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 22, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie odpalam z dysku Xboxa, tylko z pendrive'a.
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3696
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    no to sprawdź czy na penie masz wszystkie pliki..
     
  10. PeCetoLog

    PeCetoLog Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 30, 2011
    Posty:
    327
    Polubienia:
    55
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    FAT czy Slim. Jeśli nie masz dysku w xboxie, to czy twój avatar jest widoczny. Jeśli nie to znajź tutka jak to naprawić
    Zainstaluj Dashlaunch minimum 3.04 dla COD:BO2, bez tego gra nie idzie (rozpakuj instalę na usb, na x-sie uruchom install\default.xex pokaże jaką masz zainstalowaną wersje i zaproponuje update).
    Sprawdź swoją kopię ISO2GOD (aktualna to 1.36 ALE z poprawioną biblioteką xextool.exe o wielkości 188*928 byte)
     
Wczytywanie...

Poleć forum