1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odpaleniem nowszych kopii gier na x0

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez vilaz, Maj 10, 2010.

  1. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W sumie mam salwę krótkich pytań i prośbę o potwierdzenie części domysłów.

    Zgrałem taśmowo trzy nowsze gierki (Lost planet 2, Splinter Cell conviction i Alan Wake) na płytach DVD+R DL Verbatima, przy pomocy ImgBurn'a, bez żadnych błędów (na takich zawsze wszystko śmigało). Po wrzuceniu każdej z tych gierek do X0, nie potrafił mi on powiedzieć co konkretnie na nich jest. Po uruchomieniu gier, zatrzymywał się on na zielonym screenie z napisem xbox360.

    Pytaniem moim jest: czy głupio zrobiłem nie sprawdzając wcześniej gier co do wave'ów, co właśnie staram się zrobić, ale dziadostwo troche waży, trwa ściąganie ;) (głupio w sensie, muszę wypalić nowe płyty?).

    Czy to że gry mi nie działają może zależeć od braku aktualizacji iXtreme bądź IeXtreme?

    ((Jak sprawdzić aktualny firmware konsoli? (czy da się wypalić jakąś płytkę z programem, czy muszę od razu rozkręcać i podłączać napęd do pc?)))

    Khy Edit: Mój błąd, poprawiam. Jak sprawdzić aktualny extreme konsoli, nie firmware. (czy da się wypalić jakąś płytkę z programem, czy muszę od razu rozkręcać i podłączać napęd do pc?)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mlkgmk

    mlkgmk Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 24, 2010
    Posty:
    699
    Polubienia:
    56
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    wave

    po pierwsze pewnie masz 1.61 i musisz przerobić na wave 3 i użyć activate.iso
    po 2 gry sprawdzasz przed nagraniem abgx i jak coś to zmieniasz wave patcherem na odpowiedni wave.
    po 3 masz tylko logo czy tak jakby chciał film odtworzyć?

    Ludzie czytajcie posty a nie piszecie 10 razy to samo. Nabijacze.
     
  4. voltan91

    voltan91 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2009
    Posty:
    1773
    Polubienia:
    104
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bytom
    Być może za stary iXtreme...
    Nagraj Activate ISO, na pewno lepiej Cie wyjdzie to niż nagrywanie tych gierek od nowa.
     
  5. thekoniq

    thekoniq Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    279
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Jak odczytuje Ci gry jako DVD to na pewno za stary Ixtreme
     
  6. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pokazuje mi się tylko komunikat 'odtwórz płytę' zamiast podania mi tytuły gry. a po otworzeniu takowe coś

    [​IMG]

    Uploaded with ImageShack.us

    :p nie wiem czy tak samo jak przy odpalaniu filmów bo zwyczajnie nie oglądałem filmów na x'ie
     
  7. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Jest to wina WAVE. Musisz patchować na niższy np.wave2
     
  8. sheepfucker

    sheepfucker Banned

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    147
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Sprawdż jakąś płytę z grą ( najlepiej jakiś nowszy tytuł ) jaki ma wave , sprawdzasz programem abgx360 . Potem jak już wiesz to po prostu paczujesz do tego wave programem 360 waves patcher i nagrywasz .
     
  9. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
    zrob tak
    1.sciagnij gre z wave 4 wypal
    2. Nie chodzi? pat****esz TEN SAM OBRAZ na wave3
    3.Działa? Masz Ixtreme powyzej 1.6
    I tak dalej.Duzo plyt zuzyjesz ale dojdziesz do tego.
     
  10. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Z psp na początku było trudniej (Devhooki) ale taniej, tutaj conieco płyt powypalam. ;]

    Ok dzięki, sczaję co się da. Jak będę mieć kolejne pytania to napiszę.
     
  11. bembenos

    bembenos V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    707
    Polubienia:
    51
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Na 1.6 chodzi tylko do WAVE 3. Nie wprowadzaj w błąd.
     
  12. vilaz

    vilaz Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 10, 2010
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No to tak. Pierwszę słyszę o activation iso, ale znalazłem, wypaliłem, odpaliłem... i coś zadziałało.

    Z kopii Alan'a Wake'a odpaliłem updater'a. Konsola poinstalowała co miała, zrestartowała się. No i udało mi się odpalić Splinter cella, Alan Wake na razie odmówił posłuszeństwa ale myślę, że od tej pory sobie poradzę ;] conieco już czaję

    Dzięki wielkie za wszelaką udzieloną mi pomoc. :)
     
  13. kj5

    kj5 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2009
    Posty:
    1435
    Polubienia:
    16
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Jastrzębie Zdrój
  14. RAkU_SK

    RAkU_SK Banned

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    112
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Strzelce Krajeńskie
    sapaczuj se ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum