1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odpaleniem Xell na Falcon V3

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez andi_a11, Grudzień 2, 2014.

  1. andi_a11

    andi_a11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Moja pierwsza przerobka :nevreness: sprzet jaki mam to J-R Programer v2 i CoolRunner rev.C ,Xbox 360 Falcon v3 ,Dashboard 2.0.16202.0, CB_A 5774 proba zrobienia RGH 2 ,programem J-Runner v03 beta5
    Od dwoch dni prubuje uruchomic na moim Xboxie Xell ale nie skutecznie Nand odczytalem bez błedow i wgralem spowrotem tez bez problemu programowalem Coolrunner na B i Falcon experimental Rgh2 bez skutku w nand wgralem image_00000000.ecc i nic xella brak boxa wlaczam na eject probowalem tez normalnie ale bez roznicy nic to nie daje. Na coolrunner usunołem zworke na JP i 3-2 i poloczylem 1-2 , CAP zostawilem otwarty.
    Kabel do CPU_RST mialem pierw sat teraz mam normalny ale i to nie pomaga
    Prosze o Pomoc bo ja juz wymiekam z tym Boxem

    [​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]
    [​IMG][/url][/IMG]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Co to falcon v3? :)

    RGH2 na falconie i na coolrunner to nie najlepsza opcja jak na pierwszy raz, ale do zrobienia. Zworkę poponuję na 2-3 zostawić, rst docinaj od 50 do 30. Wsad tylko falcon.

    Retail oczywiście działa?
     
  4. andi_a11

    andi_a11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ze zworkami zrobilem jak w opisie ze strony team-xecuter pod RGH2, nie jest zworka 3-2 pod RGH1 ? RST juz docinalem pare razy ale nic mi to nie pomoglo.
    Retail działa bez problemu
    Konsole odkupilem z zepsutym napedem dlatego musze miec Xell bo nie mam DVD KEY
     
  5. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    To co pisze to teoria, praktyka to drugie. :)
     
  6. andi_a11

    andi_a11 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 14, 2010
    Posty:
    12
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Acha :smile: ja tez probowalem jeszcze takiego czegos na RST 3,3k i 470pF ale tez bez roznicy
    [​IMG][/url][/IMG]
     
  7. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Dołączam się do tematu u mnie podobnie dash 16767 czyli pod RGH2
    Nand sczytany bez problemu wgrane Ecc i zaprogramowany CR3 lite pod Falcon
    Lutowanie pod RGH2. Przy podłączeniu do punktu B konsola nie bootuje, jak odłączyłem punkt B to bootuje bez końca
    CPU RST ekranowany, różne kombinacje zworek i nic...
    Jakies pomysły koledzy???
     
  8. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Zworka od kwarcu zwarta? Kwarc duży czy mały? Jak mały to wywal go z układu i lutuj punkt b. Jaki długi rst?
     
  9. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    RST 30cm a kwarc jak w każdym CR3 Lite
     
  10. opeael2

    opeael2 Pomocnik Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2010
    Posty:
    6154
    Polubienia:
    390
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Nidzica
    No to odlacz go zworka lk1 bodajze i lutuj do punktu z konsoli. Czytasz jakies tutki zeby wiedziec co robic ??
     
  11. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Punkt B podłączony
    Ustawienia CR3 Lite:
    LK1 zwarte
    LK2, 3 ,4 Rozwarte
    S2 2,8
    S4 1
    Przełącznik SLIM, kabel CPU RST na xclampach 55cm

    Xell staruje ok 1 min
    Teraz mam pytanie czy mogę obraz xebuild wgrać przez xell jak akualizacje, lub przez lan w autogg bo mi programator padł?
     
  12. DelMartinio

    DelMartinio Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2013
    Posty:
    78
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żary
    Dzieki za pomoc Nand wgrałem przez Xell
    Falcon startuje do 1 min
    Pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum