1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odpaleniem.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez xziomx, Sierpień 29, 2010.

  1. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Posiadam konsolę Xbox 360 Elite niedawno zakupioną na allegro. Konsola ma przeróbkę iXtreme LT 1.1. Nagrałem kopię zapasową gry Mafia II według poradników na płytę TDK. Wrzuciłem do napędu płytę z kopią zapasową gry i wszystko ładnie odczytało. Pojawił się komunikat żeby zagrać musisz zaktualizować konsolę. Zaktualizowałem konsolę (nie mam podłączonej konsoli do internetu) 2 razy, bo tyle razy wyskoczył komunikat. Po aktualizacji jak odpala grę wyskakuje komunikat:

    1. Wyczyść płytę ściereczką lub
    2. Restart konsoli

    Mam takie pytanie. Czy przez aktualizację straciłem iXtreme ? Jak mam to zrobić aby grać w kopie zapasowe gier po aktualizacji konsoli ?

    Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. BioPower

    BioPower Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CoD MW 2
    przeaz aktualizacje nie mogles stracic przerobki.!
    nagrales gre zle lub na slabej plytce uzywaj do palenia verbatimow najlepsza jakos plytki
    lub jesli nie to laser powoli wysiada
     
  4. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli aktualizacje można zawsze śmiało robić ? Kupię verbatimy i sprawdzę. Laser raczej nie. Bo konsolę kupiłem tydzień temu. Jeszcze jedno pytanko. Czy iXtreme LT 1.1 odpala gry z Wave4 ?
     
  5. fake4r

    fake4r Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2010
    Posty:
    434
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    pl
    Tak LT odpala wszystkie wave.
     
  6. Utakata

    Utakata Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    187
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    LT 1.1 Odpala wszystko nie musisz patrzeć na wave
    Płyty = tylko Verbatimy w ostateczności płyty Omega
     
  7. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    jak mogles zaktualizowac konsole nie bedac podlaczonym do netu?
    no chyba, ze aktualizacja poszla z plyty gry o_O
     
  8. BioPower

    BioPower Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 30, 2009
    Posty:
    95
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    CoD MW 2
    konsole mozna aktualizowac bez internetu.
    wystarczy zassac ze strony xboxa aktualizacjie dasha na pendrive wlozyc pena do konsoli ona sama wykryje aktualizacjie no i dalej idzie samo.. :D
     
  9. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola zaktualizowała się po przez płytę z gry. Kupiłem dzisiaj płyty Verbatim i nagrałem grę lecz dalej wyskakuje komunikat żeby wyczyścić płytkę lub zrestartować konsole. Macie może jakieś pomysły ? Może gość z allegro nie przerobił konsoli. W jaki sposób sprawdzić czy posiadam iXtreme LT 1.1 ?
     
  10. Vassi

    Vassi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 3, 2010
    Posty:
    551
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wrocław
    Może laser się skończył? Grasz z dysku czy z napędu?
     
  11. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Płyta widocznie się nie nadaje, nagraj na nowo ta do kosza
     
  12. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Laser wątpie bo przecież tydzień temu kupiłem konsolę. Czemu płyta do kosza ? Wrzcam do IMGBurn plik .dvd, ustawiam nagrywanie 2,4 x i się nagrywa na Verbatima około 50-60 minut. Nagrywarkę mam LG.
     
  13. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    A ta gra to pierwsza gra jaką wypaliłeś? Czy problem pojawia się także na innych grach?
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Płyta widocznie źle się wypaliła, laser tez może być wadliwy
     
  15. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Płyta do kosza bo tdk to śmieć, proste? Zainwestuj w lepsze płyty verbatima, albo wgraj legalnego fm jak verbatimy to dla ciebie jeszcze za drogie.
     
  16. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ta gra to pierwsza gra, którą wypaliłem. Sprawdzę inne gry.

    Rikko zamilcz po prostu i jedna rada, naucz się czytać cały temat jak chcesz odpowiadać.
     
  17. petroz

    petroz Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 1, 2010
    Posty:
    1041
    Polubienia:
    306
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Żarnobyl
    Żal
     
  18. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    najlepiej zalatw sobie jakas gre od kolegi i sprawdz. Moze byc wina nagrywarki ktora sobie nie radzi z dl.
     
  19. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A jakbym chciał kupić nową nagrywarkę to jaką polecacie ?
     
  20. xziomx

    xziomx Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 9, 2007
    Posty:
    16
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    1. Jak sprawdzić czy konsola jest przerobiona ?
    2. Jak sprawdzić czy laser w konsoli jest dobry ?
    3. Jaką nagrywarkę polecacie ?
     
Wczytywanie...

Poleć forum