1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odtwarzaniem filmów na x360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez flite12, Marzec 31, 2010.

  1. flite12

    flite12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.
    Mam problem z odtwarzaniem filmów np. xvid na konsoli. Jak film chce odtworzyć z pendrive lub z płyty to pojawia mi się komunikat:

    " Treść nieodwarzalna,
    Do odtworzenia tej zawartości wymagana jest aktualizacja mediów. Aby pobrać aktualizację, zaloguj się do usługi Xbox LIVE i odtwórz zawartość ponownie.

    Kod stanu: 51-C00DF236"

    Nie wiem jak mam to pobrać. Wcześniej jak pobierałem aktualizację do gier to sprawdzałem tylko w ustawieniach konsoli połączenie z internetem jak było poprawne to aktualizacja pobierała się automatycznie, a teraz jak tak robie to nie pobiera aktualizacji mediów.

    Może ktoś mi napisać po kolei jak mam tego dokonać?

    Za pomoc bardzo dziękuje.

    Pozdrawiam :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Riiko

    Riiko Banned

    Dołączył:
    Październik 2, 2009
    Posty:
    94
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    nie wiem czy poprzez neta konsoli pobierze do tego kodeki, raczej x360 nie odtwarza xvid, tylko.... wmv,mp4 i divx.
     
  4. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
  5. flite12

    flite12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sorry miałem na mysłi divx. Więc jak ściągnąć tą aktualizację?
     
  6. kkey

    kkey Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    320
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Kraków
    Jak podłączysz konsole do neta to włóż w tedy ten film do XBOX 360 i aktualizacja ci się pobierze :)
     
  7. Remaniac

    Remaniac Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2009
    Posty:
    89
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Szczecin
    Podczas gdy masz neta w konsoli, włóż film tak jak chciał byś go odtworzyć. Próbując go odczytać za pierwszym razem nie uda się i pobierze sam kodeki. Później już nie będziesz musiał ich pobierać, 1 razowo wystarczy.
     
  8. flite12

    flite12 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    5
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To nic nie daje już tak robiłem i nie chce się pobrać aktualizacja :(
     
  9. bodziek93

    bodziek93 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 26, 2009
    Posty:
    145
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    siemka a ja mam lekki offtop chociaz nie taki straszny bo tez sie napewno pzyda. Niedlugo bedzie nowy dash, kodeki mam juz pbreane i jak instalne nowego dasha kodeki msze pobrac odnowa czy zostana? Pozdro i sorry za offtop
     
  10. trochos

    trochos Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 25, 2010
    Posty:
    172
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Toulon
    Normalnie nacisnij przy wlaczaniu filmu Aktualizuj
     
  11. play

    play Banned Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    uk/pl
    Witam mam inny problem mam na kompie film dvd z podziałem na sceny i menu z 10 plików nagrałem to normalnie jako dane i na komputerze odrazu mam program i samo wyskakuje menu filmu a na xboxie nic pisze odtwarzanie i po 5 sekundach wysun dysk nic nie widzi wogle całej plyty podobnie mam z niektórymi demami ;/ ze po chwili wczytywania przestaje myśleć nad plyta i nie otworzy zawartości;/ ogólne oryginalne wczytuje zdrowo jak trzeba nagrać taki film żeby sam sie otworzył ?
     
  12. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    filmu z menu nie otworzysz na x'ie
     
  13. play

    play Banned Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    112
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    uk/pl
    A oryginalne otwiera mi , nawet sciagłem program jakiś co konwertruje filmy avi do dvd zeby na xb poszły ale nie widzi nic na plycie a jest na niej to co na orginalnej !
     
  14. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    zwykle avi otworzy ale musisz miec kodeki z xbl
     
  15. lukaszcall

    lukaszcall Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2009
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    a nie da się jakoś inaczej pobrać tych kodeków niż przez XBL?
     
  16. Gemini

    Gemini Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2007
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podbijam pytanie? Musi być jakaś wersja offline jak z aktualizacjami dasha.
    Z góry dzięki za pomoc.
     
  17. -=DEXTER=-

    -=DEXTER=- Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2008
    Posty:
    7158
    Polubienia:
    552
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Kalisz, Poland
    nie mozna bo kodeki sa przypisane do profilu/konsoli
     
  18. LoRD_Vader

    LoRD_Vader Banned

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2009
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kielce
    A jak ktoś ma JTAG to niema takich problemów
     
  19. AIsen

    AIsen Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 26, 2010
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Suwałki
    Siema
    Mam problem tego typu, mam film formatu AVI i to nie jeden, odpalam go z płyty i nic nie idzie.. ciągle ten głupi kod wyskakuje.
    Nie posiadam XBL, więc może ma ktoś inny sposób na poradzenie sobie z tym problemem?
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Nie ma innego sposobu!!!!!!!!!
     
  21. elosiema

    elosiema Banned

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2009
    Posty:
    241
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    jeszcze chyba da się oglądać filmy z czyjegoś profilu tak jak to z jest z dlc.Masz profil kogoś kto ma sciagnięte kodeki,wrzucasz go na konsole(z kodekami) i powinno działac,ale niech lepiej potwierdzi to ktoś kto na tym się lepiej zna
     
Wczytywanie...

Poleć forum