1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odtwarzaniem gier

Temat na forum 'Sprzęt' rozpoczęty przez reb00, Luty 13, 2014.

  1. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Witam. Posiadam napęd liteon 16d4s. Z powodu bad drilla musiałem wymienić pcb. Wgrałem lt+3.0, wszystko ok, ale po wczytywaniu płyty lub podczas próby instalacji wyskakuje jeden z załączonych komunikatów, nie zależnie czy jest to gra oryginalna czy pirat. Laser też jest nowy, ale gdyby to była jego wina to wgl. by się gra nie odpaliła. Restart konsoli nic nie daje, a płyty czyściutkie. [​IMG]
    [​IMG]

    Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. trebol91

    trebol91 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2011
    Posty:
    451
    Polubienia:
    74
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jeśli mówisz że laser nowy i że płyty są czyściutkie to jedynie mozna stwierdzić że po prostu płyty zle wypalone

    Wysłano z L710........ Tapatalk
     
  4. dudi2000

    dudi2000 Xbox One Xbox One V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 20, 2010
    Posty:
    921
    Polubienia:
    97
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bieruń
    odczytałeś ze starego pcb full dump czy tylko key?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12094
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zly klucz lub brak keyareny

    Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalk 4
     
  6. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1286
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jak nie masz FULL DUMP'a to ratuje Cię tylko LTU2 (jeśli gry mają działać z płyty) lub RGH (jak gry mają działać z dysku).
     
  7. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    maxoff, no full dump'a nie mam. Możesz powiedzieć coś więcej na temat tego LTU2? Podać jakieś linki, etc.?
     
  8. fkrsz

    fkrsz Banned

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2014
    Posty:
    71
    Polubienia:
    12
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Tomaszów Mazowiecki
    Na forum poszukaj

    Wysłane z mojego ALCATEL ONE TOUCH 6030X przy użyciu Tapatalka
     
  9. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    rozumiem, że to jest fw?

    Wysłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 4
     
  10. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1286
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    LTU2 - potrzebujesz do tego jeszcze PCB do LTU2 (koszt ok. 150zł za CHIŃCZYKA) oraz musisz wyciągnąć metodą RGH pliki KEY.BIN i C-R.BIN oraz CPU KEY i DVD Key by poprawnie stworzyć firmware do LTU2.
    Choć możesz spróbować może samo wklejenie DVD KEY do firmwaru LTU2 i wgranie go do PCB LTU2 może pomoże, nigdy jeszcze tak nie próbowałem ale kto wie... wtedy odejdzie ci trochę roboty z metodą RGH....

    Tu masz mniej więcej co i jak odnośnie zrobienia LTU2:
    Liteon DG-16D5S LTU2 Official Guide *08/10/2013*

    Kosz trochę duży bo musisz zainwestować w PCB LTU2 oraz potrzebne rzeczy by odczytać NAND i CPU KEY, więc nie wiem czy nie lepiej zlecić to komuś lub pomyśleć o RGH.
     
  11. reb00

    reb00 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2013
    Posty:
    112
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Częstochowa
    Czyli mam wyciągnąć dvd key i spróbować spoofa do fw ltu i wgrać tak?
     
  12. maxoff

    maxoff Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 18, 2010
    Posty:
    1286
    Polubienia:
    182
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Jakiego spoofa ?
    Do LTU2 nic nie spofujesz - podałem CI wyżej linka do tutka jak to zrobić.
    Musisz, to podstawa mieć PCB do LTU2 bo na tym co masz PCB pewnie nie ruszy LTU2 bo ma inne sterowniki na PCB to po pierwsze.
    Po drugie by zrobić poprawnie LTU2 musisz metodą RGH wyciągnąć CPU KEY i nanda by później rozpakować go i uzyskać pliki potrzebne do spreparowania LTU2 (C-R.BIN i KEY.BIN).
    W Twoim przypadku napisałem CI że jeśli posiadasz DVD KEY to możesz SPRÓBOWAĆ (co nie znaczy że zadziała bo jeszcze tego nie próbowałem) wklejenie tego samego KEYa do firmwaru LTU2 i sprawdzić czy będzie działał napęd i gry, a jeśli ta metoda nie zadziała to musisz po RGH wszystko wyciągać - ale tak czy siak MUSISZ MIEĆ PCB do LTU2 (chociaż takie CHIŃSKIE za ok. 150zł)
     
Wczytywanie...

Poleć forum