1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z odtwarzaniem orgianlnych plyt (GTA V)

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Hosiek, Wrzesień 21, 2013.

  1. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    [Orginalna Konsola]Problem z odtwarzaniem orginalnych plyt (GTA V)

    Kupiłem używaną konsole XBOX 360 arcade 250GB ponieważ chciałem pograć w GTA V(Wcześniej grałem tylko na PC).
    Przy zakupie sprzedawca wyraźnie powiedział iż konsola jest orginalna, oraz zapewne tak jest, ponieważ mam jeszcze plombe z microsoftu.
    Oczywiście zaprezentował mi iż konsola bardzo dobrze sie sprawuje oraz włączył jedną z orginalnych gier do napędu, oczywiście wszystko dzialało.
    W domu oczywiscie wykonalem format dysku oraz konsola poprosiła mnie o aktualizacje, zgodziłem sie i została ona pobrana.
    Dzień później zakupiłem orginalą grę GTA V która niestety nie chce sie uruchomić na mojej konsoli.

    Błąd jaki mi wyskakuje to

    "Nie można odczytać dysu.

    1.Wyczyść dysk miekką ściereczką.
    2.Ponownie uruchom konsolę.

    Aby uzyskać szczegółową pomoc, przejdź
    na strone www.xbox.com/support".

    No cóż, pomyślałem że może z moim GTA jest coś nie tak, więc dałem płytke kumplowi a on mi dał Assasina 3, moja gra u niego bez problemu zadziałała, a jego u mnie z początku nie. Jednak po wykonaniu Ustawien Fabrycznych, Assasin działa jak najleży, problem w tym iż GTA nadal pokazuje ten błąd.

    Czasem zdaża się iż w ogóle nie pokaże błedu, ale też nie wyczyta żadnej płyty w napędzie.
    Co moge zrobić w takim przypadku?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. KacperX360

    KacperX360 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    10
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Gdańsk/Kościerzyna
    Stawiałbym na laser w napędzie :/
     
  4. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Więc zostaje wymiana laseru ? Wydaje mi sie ze skoro był by zepsuty laser, nie czytał by żadnych innych gier, a Assasin III obecnie działa.
     
  5. grzecho2815

    grzecho2815 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 15, 2012
    Posty:
    39
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    każdy ma teraz problem z tą grą!! ;(
     
  6. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To znaczy ? Powiedz coś więcej bo chyba sie załamie jak kupie nowy napęd albo laser i będzie to samo.
     
  7. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Kazdy kto gra na pirackich wersjach albo zrypane lasery.

    Laser Ci siada.
    BTW. z ktorego roku ta konsola?
    Stawiam ,ze miedzy 2006-2008.
     
  8. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli zmiana laseru na pewno rozwiąze mi ten problem ?
    Co do produkcji to własciwie nie wiem, ale pewnie coś takiego.
     
  9. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Z tylu konsoli sobie zobacz.

    Raczej tak -laser.

    Ja tez tak mialam ze stara konsola z 2006/07 roku.
    Np gry pirackie dzialaly jezeli byly tylko na dysku nagrane.
    A kupilam oryginalna GTA IV i mi nie czytalo .Jakies chinskie znaczki wyskakiwaly.
     
  10. WRUB5ON

    WRUB5ON Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 10, 2011
    Posty:
    1532
    Polubienia:
    684
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    KALISZ
    Co do pirackich kopii kolego to większość nie potrafi ich wypalac i tutaj pojawia sie problem

    Wysłane z mojego HTC Desire X za pomocą Tapatalk 2
     
  11. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola z roku 2009, no dobra, skoro laser to kupie nowy i mam nadzieje ze więcej mnie to GTA nie wykosztuje :) Bo wlasciwie tylko po to xboxa kupiłem ;)
     
  12. ArabGirl

    ArabGirl Dziewczyna Dziewczyna Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2012
    Posty:
    128
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Rabka
    Idz najpierw do serwisu.Niech Ci oni dokladnie powiedza.
     
  13. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie wiem gdzie w okolicy jest jakiś serwis, z resztą jak dam do serwisu to będą żądać opłaty zapewne za określenie co to jest.
     
  14. Hosiek

    Hosiek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2013
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chyba mieliście racje, przeczyściłem laser środkiem antybakteryjnym i gra sie włączyła. Fakt czasem jeszcze podczas gry wyskoczy bład ze nie może odnaleść dysku, moze sie rozchodzi, a jak nie to wymienie laser.
     
Wczytywanie...

Poleć forum