1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z opcją "format obrazu" pod HDMI

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez fresh27, Czerwiec 30, 2010.

  1. fresh27

    fresh27 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Z tego co się orientuje w 2008 roku wyszła aktualizacja Dashboardu rozszerzająca opcje wyświetlania obrazu o format 16x10, także w przypadku połączenia przez HDMI. Niedawno zaktualizowałem soft (po bardzo długiej przerwie) do wersji D:2.0.9199.0. Owszem pojawiły się nowe opcje - instalacja gier na HDD itp.- ale funkcja zmiany formatu ekranu jest niedostępna (widnieje w menu, ale jest odznaczona na szaro). Mogę wybierać tylko między opcjami w obrębie 16x9. Mój monitor to Samsung 2493 HM 24 cale z optymalną rozdziałką 1980x1200 więc niebardzo mnie to urządza;)
    Zetknął się ktoś z Was z tym problemem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kamakazi

    Kamakazi Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam podobny problem. Mam monitor Samsung 2232BW w formacie 16:10. W konsoli ustawiłem rozdziałkę 1680 na 1050, lecz pojawiły się pasy. Musiałem ustawić większą rozdzielczość i dopasować obraz, trybem auto w monitorze.
     
  4. fresh27

    fresh27 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie jest jednak nieco inaczej. Nie mogę nawet wejść do opcji zmiany rozdziałki w konsoli do tego poziomu. Mam dostępne tylko podstawowe rozdzielczości w 16x9 (480p, 720p, 1080i i 1080p).
     
  5. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    przez hdmi tak jest. wylacz sobie opcje Wyswietl wykryte ustawienia i bedzie mog ustawic co chcesz
     
Wczytywanie...

Poleć forum