1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z padami.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szychpl, Listopad 16, 2011.

  1. Szychpl

    Szychpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Otóż spotkał mnie wczoraj taki problem. Posiadam jaspera od sierpnia 2010. Mam też 4 oryginalne pady MS. Do wczoraj wszystko było ok. Ale po włączeniu konsoli żaden z padów nie chce się do końca podłączyć z konsola. Mogę załączyć konsole poprzez włączenie pada ale na konsoli już nie pokazuje mi, że jakiś pad został podłączony i który jest (1-4 na kółku na padzie-konsoli). Dodam, że naładowałem wszystkie baterie, są świeże, a dodatkowo synchronizacje wszystkich padów wykonałem kilka razy. Żaden nie załapał. Po synchronizacji miga całe kółko na padzie tylko trochę w wolniejszym rytmie.

    Proszę o pomoc, jeśli ktoś ma pomysł co można z tym zrobić. Gwarancja w MS raczej nie wchodzi w rachubę :)

    Pozdrawiam.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. wygrana2324

    wygrana2324 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 1, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Szczecin
    Jeżeli baterie są dobre i kółko w padzie się świeci to jedno mi się nasuwa źle wykonałeś synchronizację. Jeżeli całe kółko miga to znaczy że pad jest niezsynchronizowany. Zrób tak jak na tym obrazku:
    Synchronizacja Padów
    Jeżeli to nie zadziała to już nie wiem o co chodzi.
     
  4. Szychpl

    Szychpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak już pisałem pady wszystkie synchronizowałem kilka razy. Miga wtedy całe kółko i jak skończy synchronizacje to miga dalej całe tylko w wolniejszym tempie niż podczas synch. Ale widać, że konsola jakby wykonała synch tylko po tym dalej nie chce "podłączyć" pada. Trochę pokręcone ale nie wiem jak to inaczej wytłumaczyć
     
  5. albinos

    albinos Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 24, 2009
    Posty:
    193
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    kombinuj z synchronizacją na konsoli i napadzie naciśnij przycisk i przytrzymaj go chwile. a jak nie sprawdź u jakiegoś znajomego co ma xa czy pady działają
     
  6. Kris89

    Kris89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 12, 2008
    Posty:
    210
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Szczecin
    modul rf moze. jesli tak to z 15 zl to kosztuje
     
  7. neo937

    neo937 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 28, 2009
    Posty:
    713
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Też stawiał bym na moduł rf. Widać pad nie widzi konsoli. Ale sprawdź pady dla pewności na innej konsoli.

    Tapnięte z HTC Wildfire S
     
  8. Szychpl

    Szychpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Pady działają sprawdzane na innej konsoli. A co to ten moduł rf?
     
  9. bonio4

    bonio4 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2009
    Posty:
    40
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Szczecin
    Siemano.
    Mam identyczny problem z synchronizacja padów tzn nie mozna ich podlaczyc. Konsola sie uruchamia poprzez nacisniecie X na padzie ale nie przydziela pada do konsoli. Probowane na 8 innych padach i tez nie dziala. Ma ktos jakaś sugestie? Czym jest ten caly moduł rf ? Jesli jest tutaj jakis serwisant to niech poda przyblizony koszt naprawy. Z gory dzieki
    Pozdrawiam
     
  10. Szychpl

    Szychpl Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 6, 2010
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie rozwiązanie problemu okazało się banalne. Miałem odłączony kabel HDMI.
     
Wczytywanie...

Poleć forum