1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z padem/ami pomocy

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez Mnih, Luty 24, 2009.

  1. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    witam. mam 2 pady (jeden w zestawie) drugi dokupywany osobno. mam taki problem, w padzie(z zestawu) mam coś takiego, że prawa gałka wystaje minimalnie wyżej niż lewa, przez co zatacza większe okręgi, co przeszkadza w grze i strasznie mnie irytuje, gdyż gdy gram u kolegów, a potem przyjdę do siebie to od razu czuc różnicę. czy to normalne, czy ktoś jeszcze tak ma?? bo gdybym zaniósł pada tam gdzie kupiłem (media) to pewnie koleś powiedziałby ze to albo kwestia wyrobienia, albo, że pad działa sprawnie, a takie wady nie podlegają gwarancji.

    w drugim padzie, który kupiłem osobno (bezprzewodowy) mam tak, że lewy trigger skrzypi, chodzi luźniej niż prawy i stuka, gdy się go do końca wciśnie, jakby tam brakowało jakiejś sprężynki czy gumki,z PT jest wszystko ok. bylem dzisiaj w MM, żeby zreklamowac i koleś powiedział ze sie wyrobi, i gówno prawda, bo powinny działac jednakowo, albo oba skrzypiec.w pierwszym padzie oba trigi ładnie chodzą i stawiaja jednakowy opór.

    dodam jeszcze, że w obu padach mogę podważyc do góry obie gałki, z tym, że w tym pierwszym, prawa gałka baardzo luźno podchodzi do góry, a lewa bardzo opornie.

    czy te wady(?), które mam są normalną rzeczą, i często tak jest jak mam, czy mam coś z padami nie tak?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kosakek

    Kosakek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 2, 2008
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jezeli kupiles tego pada mniej niz 2 tygodnie temu to smialo mozesz isc wymienic na inny.
     
  4. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ale to nie jest wada, która uniemożliwia mi granie. pad jest sprawny, tak mi pewnie powiedzą. tak samo jak pad skrzypi, to go nie wymieniają bo jest sprawny, można grac.
     
  5. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Sprawny, jednak wadliwy, idź i spróbuj. Z tymi gałkami to tak jest, jak ją naciśniesz to się troche schowa, to przez coś a'la pasta smarowa ;)
    i nie wiem jak to z gałką może przeszkadzać w grze?
     
  6. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ja wiem, że jak się naciska, to się trochę schowa, ale bez naciskania mam prawą ciut wyżej niż lewą, a co za tym idzie prawa zatacza większe koła, co prawda nie wiele większe niż lewa, ale jednak. w grze to przeszkada, gdyż trzeba wykonac "większy" ruch palcem, niż gdyby to była lewa gałka i inny jest kąt nachylenia przy maxymalnym wychyleniu gałki.
     
  7. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    co do triggera to sprobuj troche poluzowac srubki na dole pada. u mnie pomogło.
     
  8. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz

    spróbuje jak przyjde, mam nadzieje, że pomoże.. a co do tej gałki, ktoś jeszcze ma prawą lub lewą wyżej niż drugą??
     
  9. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Ja mam troche lewa nad prawa... jakies pol milimetra.
    Ale dalej nie kumam jak to moze komukolwiek przeszkadzac . sorry Stary, nie obraz sie, ale to tak jakby Ci w klawiaturze przeszkadzalo, ze capslock swieci troszke jasniej niz numlock... jak chcesz miec rowne galki to musisz rozkrecic pada i wyjac troche pasty i jakos to wyrownac. I fakt, nie idz z tym do sklepu bo to jest tak minimalna wada, ze mysle ze tego nie zobacza
     
  10. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz


    więc sprawa wygląda tak: byłem u kumpla i sie okazało, że prawa gałka w tym pierwszym padzie(ta która była wyżej) przerywa ciągłośc ruchu, jak np w CoD4 się celuje, to gdy trzeba celownikiem zjechac z góry ekranu na dół, to mniej więcej pośrodku celownik trochę zwalnia i potem znów przyspiesza. tak samo jest gdy trzeba się obrócic o 360 stopni, to skręcam gałką, obraz się obraca,przycina się i znów się obraca. przez to nie można normanie grac, zawsze w połowie ruchu jakby sygnał był słabszy, albo wogóle nie docierał. to jest na 100 % wada jak mi nie wymienią w MS to ide z tym do rzecznika praw konsumenta. byłem dzisiaj w saturnie, żeby mi wymienili na nowy, ale nie mogli bo to pad od konsolki, i trzeba cośtam podawac, kierownika nie było i mam sie z tym jutro zgłosic.


    Byłem też dzisiaj w mediamarkt odnośnie drugiego pada, w którym lewy trig strasznie skrzypi, lekko chodzi i stuka gdy się go do końca dociśnie. tez mi go nie wymienili, moga jedynie wysłac to do MS, w dodatku w tym padzie jeszcze zauważyłem ze lewą gałką moge pojechac dalej do góry niż w dół


    co ja mam teraz zrobic?? mam 2 popsute pady, z czego starszy ma 11 dni, a młodszy 4 :/ boje sie ze jak im wyśle to do MS to mi wymienią na taki sam szajs tylko, że przechodzony i w nowym opakowaniu, albo, że nie wykryją usterki i obciążą mnie kosztami wysyłki, kuriera itd, a nawet nie wiem, ile one wynoszą? ktoś może mi coś doradzic??
     
  11. neMeSIz

    neMeSIz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 29, 2008
    Posty:
    60
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    najpierw sprobuj w sklepie, wada to wada... na twoim miejscu nie dawalbym tej sprawy sklepowi jezeli mieliby to wysylac na wlasna reke... lepiej sam zadzwon na infolinie M$ i walcz :) poczytaj sobie to forum odnosnie padzikow ... hiehiehie
     
  12. kepisty89

    kepisty89 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2009
    Posty:
    137
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Jesli to prawda co mowisz to powinni Ci na sklepie tego co ma 2 dni przyjąć od reki i wymienić na nowy. A co do tego z konsolą to zadzwon do M$. Działaj, a nie pisz ze sie boisz!
    Pozdro
     
  13. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    byłem dzisiaj w Saturnie i mi nie wymienili, bo nie mieli gry, która by tą wadę ukazala :/ dzwoniłem do infolini, odebrała pani Monika i sprawa jest taka, ze to niemożliwe, że pad się popsuł w tak krótkim czasie, że jeżeli chcę to mogę na własny koszt wysłac konsolkę do serwisu w Czechach a cała procedura potrwa 5,6 tygodni. co ja mam teraz zrobic??
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dzwon jeszcze raz za ktorym razem wysla ci pada za darmo :)
    patrz watek o padach za darmo
     
  15. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    co to da, że zadzwonie jescze raz?? powiedzą mi pewnie to samo, że to nie możliwe, zeby pad sie popsuł w tak krótkim czasie. i nie mam zamiaru go wysyłac na własny koszt do czech bo to nie fair, ze ludziom bez odsyłania starego, przysyłają nowego pada, a ja mam rozpier**lonego i mam im jeszcze to na swój koszt wysyłac.
     
  16. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to sie mylisz. mi sie zacinały trigery (pozniej poradzilem sobie z tym odkrecajac te srubki) za pierwszym razem tez kazali mi wysłac pada i czekac. ze byl to moj jedyny pad to podzielkowalem. niedawno zadzwonilem po raz drugi i po tygodniu czekania mam nowego pada :) wiec powiem ci ze zalezy na kogo trafisz
     
  17. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    tylko, że mi powiedziała, że mam wysłac pada NA WŁASNY KOSZT :/ gdyby powiedziała, ze przyślą kuriera po niego to ok, ale tak to to juz przesada. o tym, że wyślą mi nowego pada bez wysyłania starego nawet nie pomyślałem, chociaż wiem, że to było możliwe, ale teraz zasady się zmieniły chyba, bo już nie mogą od tak wysyłac.
     
  18. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Mi powiedziała dolkadnie to samo.
    pady jako tako działaja wiec jak nic nie wskorasz u sprzedawcy to poczekaj i w koncu wytargujesz od MS.
    Cierpliwosci.
    PS. sprobuj trafic na goscia (Damian) u mnie zaltawil wszytsko prawie od reki
     
  19. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    a mogę zrobic tak, że np. dzwonie odbiera Monika to się wyłączam albo udaje ze nie ma sygnału i tak aż do skutku?? czy oni te numery jakoś rejestrują? mogę dzwonic i sie rozłączac tak długo, aż odbierze Damian??

    PS: kiedy dzwoniłeś po drugiego pada??

    czy jak minie 14 dni od daty zakupu (narazie mineło 11) to to coś zmieni? wtedy już nie będą sie mogli chyba powołac na oddanie do sprzedawcy czy jakoś tak.
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    z tym Damianem to taki przyklad inni zalatwili pada i od Moniki ;)
    po prostu co jakis czas dzown az do skutku
    ja pierwszy raz dzwonilem w grudniu i lipa
    teraz w lutym poszlo bez problemu
     
  21. Mnih

    Mnih XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 24, 2009
    Posty:
    2808
    Polubienia:
    205
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ok dzieki, spróbuje za parę dni, ale słyszałem, że już nie wydają nowego pada, bo za dużo osób kłamało, że im sie zepsuł :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum