1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z Padem i odczytem stanu baterii.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mateusz5631, Grudzień 30, 2013.

  1. mateusz5631

    mateusz5631 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Witam,
    Jest to mój pierwszy post i jeśli robię coś nie tak to z góry przepraszam.
    Otóż mam następujący problem z padem, mianowicie po włożeniu naładowanych do pełna akumulatorów(nowe Energizery 2300mh) czy też jakichkolwiek nowych baterii pad cały czas sygnalizuje migającymi diodami że akumulatory są już słabej mocy. Na początku myślałem, że to może wina koszyczka...ale też nie bo jak przekładam koszyczek z drugiego działającego pada to ten felerny w ogóle się nie uruchamia. I tu pojawia się moje pytanie o co może chodzić?? Pad nie ma już niestety gwarancji wiec jedyne co go może czekać to bycie padem używanym do pc przez kabel bądź śmietnik.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A dashu ile masz kresek? (klikasz w dashu guide(środkowy guzik pada). To ,że miga nie znaczy ,że słabe.
     
  4. mateusz5631

    mateusz5631 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    no właśnie tam też wykazuje jedną kreskę... nie no spokojnie takie podstawy już opanowałem:) a najlepsze jest to że drugi pad te same akumulatory odczytuje jako maksymalnie naładowane.
     
  5. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Prawdobnie coś z tymi aku będzie ile one już mają?
     
  6. mateusz5631

    mateusz5631 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Kupiłem je w zestawie z ładowarką jakiś tydzień temu. ale na zwykłych nowych bateriach jest ten sam problem że wkładam i albo chwile działają i pojawia się mryganie albo mryga od razu.
     
  7. The mistic40

    The mistic40 Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 29, 2013
    Posty:
    602
    Polubienia:
    96
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    A pad nie był zalany itd? I sprawdz na innym padzie.
     
  8. mateusz5631

    mateusz5631 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Ja go nie zalałem a czy faktycznie nie był tego nie wiem ale nie sądzę. Na innym padzie sprawdza i tak jak wspominałem w pierwszy poście myślałem że to wina koszyczka i podmieniłem koszyczek z działającego pada i po takiej zamianie dobry pad działa na koszyczku ze złego pada ale zły pad nie działa na koszyczku z dobrego(nawet się nie uruchamia.)
     
  9. Kwasek

    Kwasek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 5, 2012
    Posty:
    73
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Giżycko
    Ktoś wcześniej pisał, że pady źle odczytują stan baterii (akumulatorów) nie-microsoftowych. Ja na swoim org. padzie na zwykłych paluszkach przy migających diodach gram już z 5 godzin. Raz na jakiś czas (0,5h) pad się wyłączy, włączę go ponownie i dalej gram.
     
  10. mateusz5631

    mateusz5631 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Może i w tym szaleństwie jest metoda:) aczkolwiek jest to troszkę irytujące. Staram się używać markowych baterii. A czy myślisz że zakupienie zestawu play&charge przyniesie jakiś efekt? czy po prostu kupić kabel i używać go jak przewodowy?
     
  11. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    Jeżeli nie chcesz kupować nowego pada to najlepszą opcją jest właśnie taki kabel i mieć pada przewodowego.
    Jeżeli chodzi o wytrzymałość tych baterii to może w padzie zrobiło ci się gdzieś zwarcie i pad może momentalnie rozładowywać te baterię, żeby nie uszkodzić pada
    Co do kresek (procentów baterii) to u mnie od nowości zawsze wyświetlają się dwie kreski i nie ważne czy akumulatorki są pełne czy prawie puste stan baterii dla mojego pudełka jest zawsze taki sam więc na ten czytnik bym nawet na twoim miejscu nie patrzał.
     
  12. mateusz5631

    mateusz5631 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Październik 25, 2012
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    Pada nowego kupiłem ale nie wiem czy tego wyrzucić czy zostawić i mieć przewodowy.
     
  13. saju1906

    saju1906 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 15, 2013
    Posty:
    65
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Sosnowiec
    Dokup kabel bo szkoda pada.
     
Wczytywanie...

Poleć forum