1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z padem i Play & Charge

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez christbrando, Wrzesień 22, 2010.

  1. christbrando

    christbrando Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kraków
    Kilka dni temu kupiłem zestaw Play & Charge do drugiego pada, by zaoszczędzić na bateriach... No i pojawił się problem! Po założeniu akumulatora do pada - ten za nic nie chce się zsynchronizować z konsolą... Po włączeniu migają tylko wszystkie 4 diody na padzie, nie da się włączyć z niego konsoli, a wyłączać mogę go jedynie poprzez wyjęcie baterii!

    Tenże sam pad po założeniu tradycyjnych bateryjek synchronizuje się i działa bez problemu. Zaś ta sama bateria przełożona do innego pada sprawia ten sam problem !!! Niby wszystko oczywiste - walnięta bateria... Ale problem w tym, że jak zaniosłem do sklepu by wymienić na inną, kobieta założyła ją do swojego pada i wszystko działało idealnie.

    Być może ktoś z Was miał podobny problem i - co ważne - go rozwiązał? Przeszukałem już neta wzdłuż i wszerz i podobne problemy wynikają najczęściej z niewiedzy użytkowników, którzy zapomnieli zszynchronizować pada z konsolą. U mnie problem wiąże się ściśle z zestawem Play & Charge - i jego rozwiązania jak dotąd nikt nie podsunął!

    Z góry dzięki za wszelkie sugestie!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    a sprobuj najpierw wlaczyc konsole przyciskiem na konsoli a pozniej podlacz pada do P&CH i do konsoli i odpal pada
     
  4. Shin3

    Shin3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 20, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Nowy Targ
    ym ja miałem podobny problem z " szwankującymi bateriami " w aparacie i myślę ze tutaj może być coś podobnego.
    Normalnie używałem aparatu cyfrowego przez ok pól roku a potem kupiłem akumulatorki. Na początku nie działały więc wsadziłem je do innego urządzenia. Po jakimś czasie znów do aparatu i wszystko było ok. Gdy te się hmmm zepsuły - za dużo razy były ładowane i rozładowane i działały o 5x krócej, to wsadziłem normalne baterie i aparat nie działał, włączał się, wyłączał itd. nie był do użytku -_- wystarczyło zmienić na akumulatorki i znów działał.

    Wina leżała w napięciu baterii - baterie jakich wcześniej używałeś mogły dawać więcej mocy do pada, a te których teraz używasz dają dużo mniej mocy.
    Ewentualnie może dają za dużo mocy i przeciąża pada i dlatego nie działa. Rozładuj trochę baterie na np aparacie cyfrowym i sprawdź.

    Nie jestem elektrykiem i może się mylę ale u mnie te rzeczy pomogły.
     
  5. mataman

    mataman Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    736
    Polubienia:
    22
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Warszawa
    Podlacz pada do konsoli kablem od play&charge zsynchronizuje się automatycznie.
     
Wczytywanie...

Poleć forum