1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z padem od Xboxa 360

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez saw112, Sierpień 20, 2011.

  1. saw112

    saw112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam. Niedawno kupiłem oryginalnego bezprzewodowego pada od Xbox 360 z nadajnikiem do PC. I właśnie tu leży mój problem pad podłącza się dobrze i wszystko działa pad chodzi wyśmienicie, ale mam problem z internetem bo gdy mam podłączony nadajnik do komputera to internet połącza się normalnie ale gdy chcę wejść na jakąś stronę wyskakuje mi okienko z napisem nie odnaleziono serwera. Tak jakby nadajnik zagłuszał internet. Internet mam z neti na stałym łączu. Mam Win XP sp3.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. onix212

    onix212 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    1981
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Śląsk
    mozliwe ze maja podobne pasmo dlatego tak i sie zagluszaja
     
  4. saw112

    saw112 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 20, 2011
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak jak już wcześniej napisałem internet mam na stałym łączu i to była przenośnia że nadajnik zagłusza internet, ale dodam że mój szwagier ma też taki nadajnik i mu wszystko chodzi dobrze i nie ma problemów z internetem. Tylko zamiast Win XP on ma Win 7 na PC.
     
  5. CytrynowyFaz

    CytrynowyFaz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 4, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Nadajnik radiowy działa w częstotliwości 2.4GHz jeżeli masz router blisko nadajnika może on zakłócać sygnał Wi-Fi gdyż router też działa w trybie 2.4GHz.

    #edit
    Nie zauważyłem że masz internet na stałym łączu. Nadajnik nie powinien zakłócać sygnału w kablu ethernet bo kable są zaizolowane i czynnik zewnętrzny jak sygnał radiowy nie powinien mieć wpływu na przesył danych. Sam mam taki nadajnik podpięty do komputera i nie mam takich problemów, może dlatego że mam go w innym pomieszczeniu.
     
  6. Kubaszej

    Kubaszej Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    53
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Jeśli masz podłączony internet kablem Ethernet (a tak raczej masz) to nic nie powinno Ci zaklucać
     
Wczytywanie...

Poleć forum