1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z pendrive

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez InPirats, Styczeń 16, 2010.

  1. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    mam pewien problem z czytnikiem kart i kartą kingston 2gb
    otóż po włożeniu czytnika do usb wykrywa mi go jako fat czyli ok tak?następnie miałem tam piosenki na karcie chciałem sformatować i wyskakuje mi:
    [​IMG]

    więc usunąłem ręcznie pliki z niego i się opróżnił ale jak chce np sformatować go innym programem to takie coś wyskakuje

    [​IMG]

    i ani nie da się go zrobić jako botowalnego bo to samo wywala proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
  4. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Popatrz uważnie.Masz wyraźny komunikat,że jakiś inny program w tym czasie korzysta z tego urządzenia i dlatego nie pozwala ci go zformatować.Sprawdź dokładnie jakie programy masz uruchomione w tym czasie na komputerze.Być może jakiś działa w tle.Jeśli to nie pomoże to spróbuj ponownie uruchomić komputer.
     
  5. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
  6. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    kliknij prawym klawiszem na ikone mój komputer na pulpicie i z menu wybierz zarządzaj potem z menu które się pojawi wybierz Zarządzanie dyskami i tam wyświetli Tobie dostępne dyski i kliknij na co chcesz sformatować ale klikając prawym myszy na prezentację graficzną i wybierz stąd formatuj
     
  7. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    biorę tak sformatuje się ale nie da się zrobić z niego botowalnego i ani poprzez prawym formatuj się nie da.
     
  8. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    ale chwilę ty używasz czytnika kart na usb i w nim masz kartę pamięci i z tego chcesz zrobić ala pendrive który będzie bootowalny dzięki któremu będziesz mógł używać dosflasha a poza tym, nie musisz robić tym programem aby był bootowalny wystarczy że skopiujesz na kartę pliki command.com IO.sys MSDOS.sys które będą ukryte i tam wrzucisz dosflash według mnie to niezbyt dobry pomysł aby zmieniać soft w napędach przez to urządzenie lepiej normalnego pendrive uzywać

    Robiąc tym programem wybierasz ścieżkę w której masz pliki bootujące win98 więc opisałem wyżej jakie pliki masz skopiować na kartę te pliki najprawdopodobniej będą ukryte więc sformatuj i wrzuć te pliki oraz te z dosflash i zobacz czy działa
     
  9. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    to jak zrobić go botowalnym ?proszę o pomoc.
     
  10. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a w czym te pliki będą ukryte?
     
  11. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    Ja kiedyś miałem podobnie, to pamiętam przez total commander wszedłem w pena i tam były jakieś ukryte pliczki to usunąłem i normalnie później go sformatowałem i działało normalnie po tym
     
  12. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    a jak te pliki skąd je wydobyć?
     
  13. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    Do mnie to?

    Normalnie jak przez mój komputer wchodziłem to ich nie widać, a jak przez totala wszedłem to były 2 pliczki bodajże
     
  14. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    weszłem przez totala teraz i jest czysty zmieniłem format z fat na fat32 i jak sprawdzam ile jest miejsca to jest tak:

    [​IMG]

    i nadal nie mogę go botowalnym zrobić bo jakiś tam błąd wywala
     
  15. jarek43_16

    jarek43_16 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 9, 2008
    Posty:
    254
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Lisów
    wejdź w mój komuter>narzędzia>opcje folderów>widok>pokaż ukryte pliki i foldery, może teraz pojawią się
     
  16. InPirats

    InPirats Banned

    Dołączył:
    Październik 18, 2009
    Posty:
    640
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Polska
    zrobiłem tak i nie ma nic
     
  17. czechu191

    czechu191 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2009
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Bydgoszcz
    Chyba się nie zrozumieliśmy zbyt dobrze odezwij się do mnie na gg
    to pomogę Tobie;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum