1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

PROBLEM Z PENDRIV'em XBOX Pierwszej generacji ORAZ DYSKIEM

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez O JEZUS MARIA, Styczeń 8, 2014.

  1. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    WITAM
    1-> LUDZIKI MAM TAKI PROBLEMIK ŻE MÓJ XBOX ONE (pierwszej generacji) NIE WIDZI PENDRIV'a 2 bg kingston KONSOLA PRZEROBIONA KABELEK DO PENDRIVA JEST I LIPA!!
    FAT32 BYŁO 1GB (nie pamiętam nazwy) TEŻ NIE WIDZI XBOX
    2-> DYSK 160 GB DZIAŁAL NA INNYM XBOX ONE POŻYCZYŁEM KOLEDZE A PACAN TAK POROMBAŁ ŻE NAJPRAWDOPODOBNIEJ SFORMATOWAŁ I XBOX NIE WIDZI GO MOJE PYTANIE JAK ZROBIĆ WSZYSTKIE PARTYCJE TAK JAK POWINNY BYĆ BEZ TAŚMY PODŁĄCZONEJ DO PC 1 KOMP MA WŁAŚNIE ZEPSUTE TO WEJŚCIE NA TAŚME 2 NA GWARANCJI
    TROSZKE MNIE TO DRAŻNI WKŁADANIE PŁYTEK A GIER KILKADZIESIĄT
    DZIĘKUJE ZA POMOC SORKI ZA SPAM
    ps:prosze nie odsyłać mnie do Mast3r'a wiem jak zrobić dysk Jego sposobem dlatego takie a nie inne pytanie na temat hdd


    orso6// Awatar usunięty /regulamin pkt 10!
    Nie pisz z caps lockiem.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Spróbuj zdobyć program Puchaty Installer w wersji iso i wypalić go na płytkę a potem uruchomić z niego konsolę. Kiedyś też coś mi się namieszało z dyskiem w pierwszym Xboxie i ten polski program bardzo mi pomógł. Pamiętam, że ta operacja na dysku trwała klka godzin i już straciłem nadzieję na jego uruchomienie w konsoli, ale jakimś cudem chyba dysk został podzielony na partycje i hula pięknie do dziś a od tamtej pory minęło już ładnych parę lat. A na przyszłość nie pożyczaj konsoli komuś kto się na tym nie zna a swoją drogą co Ty masz za kumpli jeśli pozwalają sobie na cudzym sprzęcie na rozwalenie go. Od takich ludzi trzymałbym się z daleka.

    Zastanawia mnie jeszcze jedna rzecz. Do czego się może przydać pendrive przy pierwszym Xboxie jeśli w konsoli mamy dysk ?
     
  4. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    WITAM
    dzieki za odpowiedz mam płytke puchatego lecz jak załącze na tym twardym dysku to lipa pokazuje problem 21
    pendriva potrzebny po to aby nie bawić sie w przegrywanie filmów z pc lub gier tylko je wrzucać na xboxa
    pozdrawiam

    male sprostowanie odnośnie pendrive konsola widzi lecz jak chce sformatować na konsoli pisze nie da sie jak formatuje na pc pod fat32 jest tak samo kombinowałem przez kilka różnych pendriv-ów oraz kart pamięci i dalej lipa

    //Małe sprostowanie, edytuj posty zamiast pisać jednego pod drugim
    Warn
    ~z0nk31
     
  5. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Błąd 21 oznacza problemy z MS Dash. Uruchom Xboxa z płytą Puchaty Installer i wybierz z niej opcje instalacji dasha z zapamiętaniem save-ów. Albo spróbuj uruchomić z płyty z instalerem jakiś menadżer plików np. Xcommander lub inny. Następnie wrzuć jakąś płytę z grą i za pomocą tego menadżera wejdź do plików tej gry i odszukaj plik o nazwie dashupdate.xbe a następnie odpal ten plik. Powinno Ci wgrać na nowo MS Dasha.
     
    1 osoba to lubi.
  6. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    ok już sprawdzam tylko problem polega również na tym że hd nie jest spartycjowany był przeformatowany pod pc czy to coś da?? a na puchatym brak programu XBpartitioner
     
  7. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Xbox jest przerobiony chipem czy był softmodowany na tym dysku 160?
     
  8. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    ufff

    na płycie głównej jest płytka mała alladin dalej nie wiem i poza problemem 21 wyskakuje problem 13 na puchatym brak również programu przez który mógłbym wejść do hd i uaktualnić dash-a
     
  9. Sowa

    Sowa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 24, 2010
    Posty:
    439
    Polubienia:
    83
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tarnów
    Jeżeli puchaty Ci się uruchamia to wybierz świeżą instalacje z zachowaniem saveów (zalecam unleashx, później ewentualnie dograj sobie xbmc bo tam jest bardzo stara wersja) i ma chodzić.
     
    1 osoba to lubi.
  10. djploki

    djploki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 31, 2009
    Posty:
    2565
    Polubienia:
    250
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Miasto:
    Jelenia Góra
    Tak jak Ci wcześniej napisałem i jak napisał Ununhexium. Jeśli Ci się uruchamia Puchaty Installer to wybierz opcje instalacji świeżego dasha z zachowaniem save-ów. Dysk się sformatuje automatycznie i podzieli na partycje. Jeszcze jedna ważna uwaga. Dysk w konsoli powinien mieć ustawioną zworkę na pozycji " cable select ". Ja mam tak u siebie ustawione 3 twarde dyski i wszystko chodzi bez zająknięć.
     
    1 osoba to lubi.
  11. O JEZUS MARIA

    O JEZUS MARIA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 8, 2014
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Katowice, Poland, Poland
    :(

    i dalej lipa robie tak jak napisaliście i po całym procesie wyskakuje problem 21 lub 13 może coś w puchatym jest bo robi sie to około 30 sekund chyba jednak pokombinuje sposobem Mast3r-a dawno było by ok dziękuje za pomoc pozdrawiam
     
Wczytywanie...

Poleć forum