1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z pendrivem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Scott027, Wrzesień 21, 2010.

  1. Scott027

    Scott027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam pewien problem z pendrivem a mianowicie posiadam pendrive kingstona 16 gb, i po konfiguracji go z x'boxem na xbox'ie wyświetla mi się że ma on 14 gb wolnego miejsca, lecz jak go podłącze do kompa to wyświetla się już że ma on tylko 356 mb, przez co nie mogę na niego nic zgrac. Wie ktoś jak zrobic żeby był skonfigurowany i miał te 14 gb wolnej pamięci ?

    Pliss odpowiedzcie to pilne


    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn// UP-anie tylko w dziale giełda
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    skonfiguruj jeszcze raz i tym razem konsloli przydziel mniej
     
  4. sid2007

    sid2007 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 23, 2009
    Posty:
    1685
    Polubienia:
    23
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Radom
    Skonfigurowałeś pendrive szybkim sposobem , czyli konsola wykorzystuje całą pojemność pendrivea. Te pliki , czyli niemal cała pojemność penka , są w ukrytym folderze powstałym przez Xboxa i nie widać ich po podłączeniu z PC. Można w ustawieniach windowsa ustawić pokazywanie ukrytych plików. Jeżeli chcesz zostawić sobie jakąś ilość pamięci na pendrivie dla własnych plików to w Xboxie 360 , w konfiguracji pena jest opcja wyboru ile pamięci chcesz przeznaczyć dla X360.
     
  5. Scott027

    Scott027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam teraz dwa kolejne problemy:
    1. To jak ustawic by te gry na pendrive kopiowały się do tego folderu używanego przez xbox'a ?
    2. Czemu jak próbuje skopjowac gry na pendriva to mimo że mam wystarczająco dużo wolnej pamięci to wyskakuje mi komunikat że " brak wolnej pamięci " ?
     
  6. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    Gry zapewne chodzi Ci o demówki z live, a wiec podczas ich ściągania wybierasz miejsce zapisu w Twoim przypadku to pendrive, masz jeszcze pamieć wewnętrzną którą możesz wybierać przez przypadek i dlatego wyskakuje komunikat ze mało pamięci. Jaki masz odczyt danych z pena?
     
  7. Scott027

    Scott027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Chodzi mi o pełne wersje gier które z kompa chce zgrac na pendriva by potem przerzucic je na xbox'a
     
  8. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Zacznijmy od tego że nie zagrasz w gry z pendriv'a bez nagranej płyty, chyba że ma się JTAG'a (ale Ty i tak nie możesz go mieć bo twój dash jest wyższy niż 7371). Musisz więc nagrać płytkę z grą, włożyć ją do napędu xboxa i dopiero zgrać na pendrive. Będziesz mógł wtedy grać z pendriv'a lecz płytka z grą będzie musiała się zawsze znajdować w napędzie.
    Kopiowanie obrazu iso nic Ci nie da - xbox nie znajdzie go(a poza tym to nie możliwe - twój pendrive jest w fat32 więc jeden plik może mieć maksymalnie 4gb).

    P.S Po dostosowaniu pendriv'a pod xboxa nie będziesz mógł używać jego miejsca pod PC. Chyba że skonfigurujesz go i wybierzesz np.8gb (wtedy będzie po 8gb dla pc i xboxa). Aby otworzyć zawartość partycji xboxa możesz użyć w tym celu programu Xtaf.
     
  9. Scott027

    Scott027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli że muszę nagrac grę na płytę i wtedy nawet bez pendriva będzie działac ? Tylko że jak ta gra ma prawie 8 gb to na jaką płytę mam ją nagrac ?
     
  10. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Musisz kupić płytkę DVD-DL 8gb:) Tak wtedy możesz grać już bez pendrive. Ale i tak z pendrive zazwyczaj szybciej gry się ładują. Podstawowa sprawa - masz przerobiony napęd? Bez niego nie zagrasz w pirackie gry.

    P.S Widzę że xbox to dla ciebie czarna magia ^^
     
  11. Scott027

    Scott027 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 15, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    No xbox'a mam przerobionego. A czarna magia to dlatego że wcześniej kupowałem gry a tera mam szybszego neta to postanowiłem ściągnąc. A i jeszcze jedno, czy do nagrywania będzie potrzebna jakaś specjalna nagrywarka ? czy zwykła w laptopie da radę ?
     
  12. Deep

    Deep Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 8, 2009
    Posty:
    333
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Oława
    Zależy jaka jest tam nagrywarka (i jak zużyta:)). Sprawdź czy w ogóle potrafi nagrywać płytki DL.
    Jeśli tak to spróbuj nagrać i zobacz czy gra będzie dobrze hulała :) Pamiętaj aby do nagrywania użyć ImgBurn lub Clonecd (ja osobiście polecam ImgBurna) i wypalać najlepiej z prędkością 2.4x (przy 4x na słabszych nagrywarkach mogą być problemy).
    P.S Jaką masz tam przeróbkę?
     
Wczytywanie...

Poleć forum