1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z plikami gry

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kaniewa19, Listopad 7, 2013.

  1. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    witam właśnie co dostałem xboxa360 rgh jestem nowym uzytkownikiem tej konsoli wczesniej miałem tylko pc mój problem to ściągłem gre gears of war i po rozpakowaniu zamiast pliku iso mam dwa pliki IMAGE .dvd oraz Image .000 co zrobić zeby przenieś te pliki na mojego xboxa i zeby bylo mozna zainstalować ta gre? czy trzeba utworzyć obraz iso jak tak to jakim programem wiem ze póżniej to sie przez ftp przenoci do katalogu conten ale co zrobić teraz z tymi dwoma plikami ?pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    tu masz wszystko http://xboxforum.pl/artykuly-196/tutorial-wypakowanie-bad-konwertowanie-obrazu-gry-pod-jtag-104943/
     
  4. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no tak ale ja nie mam wcale obrazu iso tylko tak jakby to było gotowe do wypalenia na płyte
     
  5. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    masz dwa pliki dvd i image tak pisałeś prawda?i zgadnik który to obraz płyty ? musisz przerobić "image" do formatu xex lub god i gra będzie ci działać a plik dvd możesz zachować sobie na pamiątkę :wink:
     
  6. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie jeden plik to image.000 zajmuje 7,4 GB a drugi to image.dvd zajmuje 1 kb i zaden z tych dwuch programów nie widzi ich bo to nie jest obraz iso
     
  7. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    spróbuj zmienić nazwę image.000 na image.iso i zobacz czy da radę to do formatu xex lub god a jak nie pomoże to musisz zrobić konwersję do iso za pomocą programu np.UltraIso lub innymi
     
  8. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    JAK zkonwertowałem aby plik image.000 do formatu iso to program exisogui widzi ale wypakuje tylko folder a wsrodku pusto
     
  9. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    to spróbuj programem iso2god albo xbox image browser,
     
  10. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    xbox image browser otwiero obraz iso widzi default .xex i co dalej z tym zrobić?
     
  11. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    musisz wypakować te iso gdzieś na dysk w komputerze tu masz filmik jak to zrobić xbox image browser.avi - YouTube
     
  12. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    no wypakowało ładnie są dwa foldery od gry i plik default .xex to to wystarczy już w takiej postaci przenies na konsole jak tak to do jakiego folderu?
     
  13. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3699
    Polubienia:
    1106
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Tak, do folderu z grami wrzuć.

    Wysłane z mojego GT-I9001 przy użyciu Tapatalka
     
  14. mariusz1190

    mariusz1190 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 11, 2012
    Posty:
    437
    Polubienia:
    106
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    w-wa
    tak to już powinno wystarczyć , wrzucasz grę gdzie chcesz i odpalasz ją np za pomocą freestyle dash lub xexmenu
     
  15. kaniewa19

    kaniewa19 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 7, 2013
    Posty:
    10
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    widze ze wszystkie gry na mojej konsoli sa w katalogu conten ----> 000000000 to wrzuce tam też tom przez wifi długo pójdzie jest jakiś leprzy sposób? mam kabel ethernet iec może połączyc konsole z kompem ale czy tak sie da?
    EDIT:
    wszystko chodzi dzięki:)

    Edytuj swoje posty - #Jabar
     
Wczytywanie...

Poleć forum