1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z płynnością gier

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez polaris20, Wrzesień 15, 2009.

  1. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Siema
    Mam ostatnio taki problem, posiadam x w wersji JASPER konsola ma nie cale pół roku a była używana bardzo sporadycznie. Ostatnio występują problemy z doczytywaniem się gier np. w GTA wystarczy troszkę bardziej rozpędzić się taksówka a tu nagle znika droga, w GoW II potrafia zniknąć tekstury żołnierzy, a ostatnio grając z kumplem w fifie 09 kaltowanie przy podaniach spadło grubo poniżej 20 fps kumpel w żarcie powiedział abym wymienił karte graficzną:D Problem występuję podczas grania z płyty jednak ani razu nie wyskoczył mi błąd z brudną płytą i szmatką. Zastanawiałem się czy to może nie wina płyt ponieważ nie które gry nagrane były ponad rok temu kiedy to jeszcze miałem starego X'a.
    Pozdro
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    dokładnie . naped nie wyrabia z odczytem
    zainwestuj w dobre płyty a najlepiej w dysk
     
  4. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nagrywam na verbatimach to raz a dwa mam dysk 20 gb
     
  5. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To nagrywaj gry na dysk.


    @DOWN: Po co po mnie powtarzasz?
     
  6. mateusz121393

    mateusz121393 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    11
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Warszawa
    To nagraj gre na dysk i graj z dysku:)
     
  7. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    ale to lekko bez sensu. wole miec konsole sprawna w 100% chciałem się tylko upewnić czy to winna napędu zaraz piszę do typka z allegro pozdro

    P.S wysyłał ktoś konsole na gwar do GRY-SKY
     
  8. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    To normalne że tekstury się nie doczytują nagraj grę na dysk problem powinien zniknąć.
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Tu nie ma usterki nikt Ci nie wymieni tego;). Gry trzeba instalować na dysk od tego on jest kupuj oryginały dogrywanie z płyty w GTAIV minie;). Masz dysk instalujesz grasz
     
  10. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    okej rozumiem o doczytywaniu sie tekstur w gta IV ale brak płynności a wręcz haczenie w fife09 to juz lekka przesada.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zainstaluj i sie przekonaj jak nadal bedzie kicha to na gware
     
  12. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Wiem, że jak nagram na dysk to problem zniknie. Ale nie po to konsola ma napęd, żeby tylko nagrywać na dysk. Poza tym są ludzie, którzy nie mają dysk, ewentualnie jego pojemność (tak jak w moim przypadku) wynosi 20GB. Wydawało mi się, że jasper będzie konsolą mniej awaryjną. Wczoraj np. dla odmiany nagrałem Need for Speeda na płytę emteca, gra zawiesiła się podczas wczytywania, więc chciałem ją nagrac na dysk 21% wyskoczył błąd. Obróciłem boxa do góry nogami tak jak to kiedys robiłem z podczciwym szarakiem i gra nagrała się na dysk bez problemu WTF!. Tak czy siak napisałem już do typka z allegro ciekaw jestem co odpowie. Pozdro
     
  13. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Pełno ludzi miało ten problem. Po prostu tak jest i nikt ci tego nie uzna za usterkę niestety.:(
     
  14. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    masz przeróbkę nie masz oryginału nie masz dysku masz problem

    oryginał będzie chodził poprawnie bez dysku
     
  15. novy66

    novy66 Xbox One Xbox One Użytkownik Liga XboxForum.pl

    Dołączył:
    Luty 21, 2009
    Posty:
    4557
    Polubienia:
    270
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Słupsk
    Spróbuj na oryginalnej grze np. GTA 4 czy Ci przycina (nie wczytuje tekstur).
    Ja gram na oryginałach i nic takiego nie miałem, więc to wina nagranej płyty lub ściągniętej gry. Masz HDD więc nie wiem poco grasz z płyty :D Graj z HDD.
     
  16. polaris20

    polaris20 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 16, 2008
    Posty:
    90
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    20gb starcza na dwie gry jezeli nie masz dem. Sprawdze jak gra chodzi na oryginale. Poprzednia moja konsola była jeszcze starsza od falcona zanim ją przerobilem nie miałem problemów z doczytywaniem nawet w GTA IV a nie było jeszcze czegoś takiego jak nxe. Wiec mozliwe ze to wina piracenia chociaż nie przypominam sobie takich problemów 2-3 miechy temu.
     
  17. igorro

    igorro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 2, 2008
    Posty:
    1025
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    No tak na oryginałach nie występują takie problemy. Skoro ci dysk 20gb starcza na dwie gry to sobie nagraj dwie jak ci się znudzą nagraj kolejne dwie.
     
  18. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Do tego męczysz napęd słabymi nośnikami. Za kilak miesięcy nic się nie odpali;)
     
  19. seba12a

    seba12a Banned

    Dołączył:
    Maj 31, 2009
    Posty:
    19
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    a co powiesz o undercoverze ;) on nawet na oryginalnych sie tnie ;) znawco
     
  20. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    zawsze sie znajdzie jaki wyjatek. jak ktos zle napisze gre to cizaden dysk nie pomoze. zreszta po zgraniu Undercovera na dysk jest duzo lepiej ja juz nie narzekałem dało sie grac
     
  21. BlancPL

    BlancPL Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2009
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam aktualnie Xboxa elite (jasper) i zauwazylem bardzo ciekawa rzecz, otoz kiedy gram w gta4 i konsolka jest podlaczona do monitora lcd 1680x1050 przez VGA to da sie zauwazyc jak gra muli, ale jak jest podlaczona do telewizorka full hd przez HDMI to wszystko smiga, nie ma zadnych spowolnien w animacjach, dlatego ze nie przez caly czas mam dostep do tv to chcialbym sie dowiedziec czy jest na to zrozwiazanie, czy to moze wina kabla VGA??(KABEL XBOX 360 VGA HD AV LCD/CRT XBOX360 GOLD ORG (863000591) - Aukcje internetowe Allegro) taki mam kabel. (konsola nie jest przerabiana, gra orginalna odpalana z dysku)
     
Wczytywanie...

Poleć forum