1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z płytą

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez ymek, Lipiec 30, 2010.

  1. ymek

    ymek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz k. Poznania
    Mam problem a wiec, kupiłem uzywana gre na gametrade po rekonstrukcji. Sprzedawca zapewniał, że działa. Włożyłem płytę do napędu (mam nowego XBOX 360 Slim) i chciałem zainstalować lecz nawet 1 % nie ruszył, a gra "wyskoczyła" z napędu. Gdy otworzyłem napęd połowa płyty była w stacji połowa wystawała po za nią (oczywiście płyta była cała lecz trochę się porysowała). Teraz jak ją wkładam xbox "pomyśli" i po chwili albo będzie napisane aby otworzyć napęd albo nawet jak odczyta i nacisnę "graj" wyskoczy komunikat, że nie można odczytać płyty. Mam nadzieję, że pomożecie oczywiście odwdzięczę się.

    PS. Sry jeśli temat nie tu. Jeśli admin mógłby to proszę o przeniesienie
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. PremiumPRO

    PremiumPRO Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 22, 2010
    Posty:
    665
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    1. Temat chyba nie tu.
    2. Wydaje mi się, że płyta jest zepsuta. Jak raz tylko RAZ kupowałem gre na allegro to ona nie działała.
     
  4. TaZz639

    TaZz639 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2009
    Posty:
    122
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Grodzisk Wielkopolski
    Po prostu płyta jest zjechana i nic nie zrobisz.
     
  5. Radzio-

    Radzio- Banned

    Dołączył:
    Lipiec 26, 2010
    Posty:
    38
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    może za bardzo porysowana?
     
  6. ymek

    ymek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz k. Poznania
    a wyczyszczenie tej przez "profesjonalistów" by coś dało?
     
  7. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
    Jak sam pisałeś już raz była naprawiana. Nie wiem czy drugi raz się to uda nie można płyt polerować w nieskończoność. Chociaż może spróbować nie zaszkodzi, tylko czy cena naprawy nie przekroczy ceny zakupionej gry.
     
  8. ReXx

    ReXx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2010
    Posty:
    532
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Kod:
    a gra "wyskoczyła" z napędu. Gdy otworzyłem napęd połowa płyty była w stacji połowa wystawała po za nią
    
    Powiedz dokładnie jak to wyglądało. Może masz uszkodzony napęd w konsoli bo płyty "nie wyskakują" z tacki.
     
  9. venom85

    venom85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 26, 2010
    Posty:
    466
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    mniej wiesz,lepiej spisz
    masz moze konsole w pionie??jezeli tak to sie nie dziwie ze tak sie stalo,a plyte wyslij do regeneracji i bedzie po problemie
     
  10. Kamil908

    Kamil908 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 17, 2009
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sprobuj wyczyscic szmatka, pozniej zainstalowac na dysk twardy i odpalic z dysku twardego czy pojdzie wtedy
     
  11. ymek

    ymek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz k. Poznania
    konsole mam w poziomie.

    Napęd raczej napewno nie jest uszkodzony konsole mam z tydzień. No włożyłem płytkę napewno dobrze i chciałem zainstalować grę. Nawet nie doszło do 1% i coś huknęło więc otworzyłem stację i płyta leżała w taki sposób (jakby to wytłumaczyć?) tak jak czasami za szybko włożycie płytę do PC i nie zauważycie, że nie trafiliście w stacyjkę i zamkniecię tą stację. I po otworzeniu płyta nie jest na swoim miejscu tak samo wyglądałą ta płyta.

    Czyściłem już specjalnym płynem do okularów i szmatką. Na dysk twardy nie da się zainstalować:(.
     
  12. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    To napisz do goscia ze chcesz zwrocic bo raczej niewiele zdzialasz ;)
     
  13. ymek

    ymek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 22, 2010
    Posty:
    13
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Swarzędz k. Poznania
    A mam takie pytanie z innej beczki. Może przeczuwacie ile mniej więcej kosztowała by fifa 11 na boże narodzenie skoro z dniem premiery ceny beda sie wahać ok 190, 200zl?
     
  14. Litz

    Litz Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 21, 2010
    Posty:
    219
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Gdańsk
    Jak bedzie promocja to moze ze 150
     
Wczytywanie...

Poleć forum