1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z płytą

Temat na forum 'Problemy' rozpoczęty przez Ogór, Maj 29, 2012.

  1. Ogór

    Ogór Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    383
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam podczas nagrywania gry która miała 8,55gb i podczas nagrywania choćby nie nagrało się 20mb i nie dałem weryfikacji.

    Po włożeniu płyty do napędu do konsoli wyskakuje,że mam przetrzyć płytkę szmatką.

    Nie wypaliła gra bo nie dałem weryfikacji czy co?

    Proszę o pomoc.


    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Kakira

    Kakira Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    W lt3.0, nie zagrasz. Nie jest nagrane 100%.

    ( Wysłane z Tablet PMP7074B3G GSM Plus Prestigio za pomocą Tapatalk. )
     
  4. Ogór

    Ogór Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 2, 2010
    Posty:
    383
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Aha czyli te 20mb nie doszło i dlatego płyta nie odpaliła tak? A czy zawsze jak nagrywam to muszę dać weryfikację?
     
  5. Kakira

    Kakira Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 29, 2012
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
  6. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Nie musisz weryfikować.
    Wgraj FW pod odpowiednie płyty (w przypadku iHAS'a). Jeśli go nie masz, to kup lepsze płyty/ewentualnie iHAS'a.
     
  7. Wosho

    Wosho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    piszę tu bo nie mogę założyć nowego tematu.

    Gry nagrywam bardzo, rzadko, zwykłą nagrywarką LG, gry przepuszczam przez agbx360 programem IMG Burn (zawsze najnowsze aktualizacje i najnowszy dash) zgodnie z poradnikiem z forum, wszystkie opcje ustawione tak zgodnie z instrukcją z opcją "Truncate", book type ustawiam na DVD-DL (innej opcji nie można), prędkość 2.4x, zawsze na Verbatimach. Konsola ma LT+3.0 zrobiony przez Spox_2 więc na pewno wszystko jest OK. Dotąd nie miałem żadnego problemu z nagranymi grami z xdg3. Niedawno przy wiedzminie 2 przy graniu wyskoczył mi komunikat "brak autoryzacji dysku". Tak jak czytałem, gra chodzi z płyty błąd wyskakuje po instalacji.
    Teraz pytania:
    1. Czy można jakoś zaradzić temu komunikatowi? czy należy pobrać inny rip gry? czy trzeba kupić nową nagrywarkę ihas i nagrywać z odpowiednim firmware?
    2. Czy przy innych nowych grach też będzie wyskakiwał taki komunikat? a jeżeli tak to jak sprawdzić przy których?
    3. Czy możliwe jest zgranie na dysk gry z oryginalnego nośnika i granie później na kopi z innego ripu?

    Z góry wielkie dzięki za odpowiedź.
    Pzdr
     
  8. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Zastosuj trick z muzyką. Forzę 4, Dirt'a Showdown i Dragons Dogmę musisz nagrać iHAS'em, bo nie zadziała. Co do trzeciego punktu: jeśli gra będzie nagrana iHAS'em, to tak, jeśli nie, to trick z muzyką będzie konieczny.
     
  9. Wosho

    Wosho Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 5, 2012
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Czyli, jeżeli kupię odpowiednią nagrywarkę ihas to nagrane gry będą dzialać normalnie bez żadnych błędów?

    o co chodzi z tym trickiem z muzyką, przeglądam forum ale nie mogę tego odnaleźć
     
  10. -=SETH=-

    -=SETH=- -= XBOX GOD =- Członek Załogi Administrator Super Moderator Xbox One V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Game Master Liga XboxForum.pl Achievement Hunter PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2010
    Posty:
    28042
    Polubienia:
    3210
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    مصر
  11. adam34689

    adam34689 V.I.P V.I.P Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    5143
    Polubienia:
    504
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Wszystko masz w poradniku z sygnaturki.
     
Wczytywanie...

Poleć forum