1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z płytami Verbatim

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez lubieplacki, Lipiec 10, 2011.

  1. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Witam piszę tutaj bo nadal nie mogę zakładać gdzie indziej tematów chodzi o to że gry nagrywają się jak chcą. Czyli raz się wypali płyta a raz wsadzam do napędu niby chce zakręcić ale wyskakuje napis "otwórz napęd" Nagrywam z prędkością 3x na płytach verbatim nagrywarką samsung zewnętrzną raz już serwisowaną. Przy wypalaniu nie wyskakują żadne błędy natomiast później w logu abgx wyskakuje że płyta jest prawie czysta... Dzisiaj natomiast był motyw że wypaliłem płytkę nagrałem grę na dysk i gra wyparowała dosłownie z płyty. Mam wrażenie że Verbatim jest przereklamowany i chyba zacznie szukać innych zamienników bo zaczyna mnie to mierzić na 10 płyt działa może z 5... Bardzo proszę o pomoc. Wszystkie starsze płyty działają bez zarzutu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jeriss

    Jeriss Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 25, 2010
    Posty:
    67
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Słaba wypalarka ...
     
  4. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa
    jak ty chcesz na xboxa nagrywac nagrywarka zewnetrzna, dotego samsung i jeszcze po serwisie to sie nie dziw ze tak jest, i to nie problem z plytami masz tylko ze sprzetem
     
  5. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Up@ Nagrywarka po serwisie wymieniona na nową pół roku i znów ją chyba *uj strzelił.... I wyobraź sobie nie każdy ma komputer stacjonarny w domu tak więc bardzo Cie przepraszam że wypalam nagrywarką zewnętrzną a nie wewnętrzną która jest do czterech liter. Zastanawiam się czy na próbę nie kupić cake 10 płyt Esperanzy i tak gry wgrywam na dysk a jak pomyśle o wydaniu 40 zł na 10 płyt i 5 szlak trafi to jakoś mi się to nie widzi... Mógłby ktoś obiektywnie powiedzieć jak się ma tak naprawdę Verbatim do całej reszty czy to tak na prawdę jest że cała reszta to lipa? Kolega wypala na tym co mu w ręce wpadnie i jeszcze się nie skarżył dlatego chciałbym się wywiedzieć.
     
  6. Diabolique

    Diabolique Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 13, 2010
    Posty:
    1675
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    dobrze by bylo przeprowadzic test nagranej plyty. niestety oferuja go nieliczne modele nagrywarek. twoje sie pewnie nie lapie :/
    czy cala reszta to lipa? niekoniecznie. verbatim verbatimowi nie rowny. takie platinum wcale nie jest gorsze. wazniejsza jest dobra nagrywarka.
     
  7. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    jak nie chce ci palić verbatimów to wiedz że coś się dzieje! :D

    a twoje tłumaczenie bla bla bla że nie każdy ma komputer stacjonarny to oznacza, że mało wiesz o komputerach :D ja też w domu mam tylko lapka a do niego wewnętrznego (nie slima) pioneera dvr 216 :D jak to zrobiłem niech pozostanie moją słodką tajemnicą a ciebie zapraszam po odpowiedź do wujka google ;) i spokorniej trochę :D

    dobra niech będzie podpowiem ci co wpisać w wyszukiwarkę USB SATA ;)
     
  8. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Ja wiem że może nagrywarka nie najlepsza ale do tej pory nie było problemów. Myślę kupię dzisiaj 10 esperanz w cake i zobacze jak się nagrywarka zachowa. Najgorsze jest to że ona w ogóle nie wyrzuca żadnych błędów przy wypalaniu. I płyta wypala się normalnie a teraz po wypaleniu i wgraniu na dysk po około godzinie wyparowały z niej dane. .
     
  9. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Sory ale napędy samsung = G a napęd samsung slim równa się bardzo duże G... gorszę to chyba jest tylko TSST corp płód toshiby i samsunga. Idź do sklepu gdzie kupiłeś powiedz że nie działa jak powinna i tym razem chcesz zwrot hajsu bo jak już drugi raz coś się wymienia to można ze spokojem rządać pieniędzy, a jak nie będą chcieli oddać to idź z kodeksem cywilnym i tam masz paragraf o rękojmi i gwarancji, postrasz ich urzędem konsumenta i od razu siano Ci zwrócą.
     
  10. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To ja mam chyba to największe G... No nic trudno. Będę coś kombinować. Fakt na komputerach się nie znam zbytnio ale fakt jest że obnosić się z sobą aż tak nie musisz. Z resztą mniejsza o to. Będę chciał zwrócić ten szajs i kupić coś konkretnego. Zobaczymy co z tego wyjdzie.
     
  11. termit92

    termit92 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 17, 2010
    Posty:
    198
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Łódź
    Co jak co ale ja nagrywarką TSST Corp nagrałem 70 verbatimów i wszystkie działały, odechciewa mi się już słuchać rad takich ludzi, którzy swoje opinie opierają na komentarzach wyczytanych na serwisach aukcyjnych i sklepach online...
     
  12. Altres

    Altres V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 23, 2009
    Posty:
    2387
    Polubienia:
    130
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Miasto:
    Głuchołazy
    Zwiększ buffor do full i nagrywaj z prędkością 2,4
     
  13. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    sory ale miałem 2 TSST jednego slimacza w lapku HP i drugiego zwykłego, więc nie mów mi że opieram swoje wnioski na informacjach z internetu. A co do samsunga to są dobre napędy do zgrywania, bo mają bardzo dobrą korekcje błedów, ale do nagrywania każdy jeden pionek będzie lepszy. Mi się odechciewa takich głupich uwag od ludzi mało znających temat.

    P.S ciesze się że trafił Ci się TSST który przeżył więcej niż rok intensywnego palenia.
     
  14. barman_2000

    barman_2000 Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 3, 2010
    Posty:
    3416
    Polubienia:
    393
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Włoszczowa

    gosciu chyba po to piszesz na forum zeby ci ktos pomogl no nie? wiec ci mowie co jest do d*** wiec nie wyskakuj mi tu z takimi tekstami, jam mialem g****** nagrywarke to tez nagrywalo mi raz na 3 plyty i to niezaleznie jakiej firmy, samsung jest ogolnie slaby i tyle, a to ze nie masz stacjonarnego kompa to tez nie wymowka bo ja tez nagrywam na laptopie tylko na czyms PORZADNYM i wszystko jest ok wiec moze sie troche ogarnij a nie ludzie ci chca pomoc a ty takie teksty dajesz bo ktos skrytykowal twoj sprzet
     
  15. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Up@ nie rozumiem za bardzo o co się rzuciłeś przyjąłem do wiadomości że siada nagrywarka więc zluzuj. Dziękuje wszystkim za pomoc. Nie daje mi spokoju sprawa wypalenia płyty wrzucenia jej na dysk twardy konsoli i późniejsze wyparowanie danych z niej... Wiem dziwnie to brzmi ale tak było: D
     
  16. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    mój TSST w starym lapku też tak robił ;) płyta się niby nagrał wszystko cacy ale jak chciałem ją odtworzyć to już nie było szansy, nawet napęd który ją nagrał tego nie potrafił . było zero danych a windows wykrywał ją jak by była cała zapełniona.

    wiesz jak to się mówi - z gówn... bata nie ukręcisz :D
     
  17. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Up@ Tak zgadza się nagrałem gierke wszystko niby gra wrzucam do konsoli jak wyżej już było nic nie działa a abgx wyrzuca że gra ma poniżej wartości która przypada dla gry. A najlepsze jaja są z tym że szajsung wsadzając zagraną płytę i odtwarzając ją imgburnem by wypalić widzi ją jako pustą. Tylko dalej nie wiem czemu gra która wgrała się na dysk na konsoli godzine później byla już pusta? I dlaczego niby nagrywarka nagrywa ale płyta jest prawie pusta?
     
  18. Dimol

    Dimol Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 27, 2010
    Posty:
    69
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Tychy
    Też mam TSST i śmiga aż miło. Wypalam verbatimki z prędkością 4.0 i wszystko chodzi. Nagrywarka będzie miała ponad 5 lat (coś mi świta 2004-2005). Nie trzeba od razu psioczyć na nie :p
     
  19. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    wiesz to zależy też od tego kto ile pali płytek ;) u mnie to są wręcz ilości hurtowe. Tylko w tym roku wypaliłem już coś koło 100 płyt różnej maści ;) Mam to szczęście że zaraz koło domu mam proline i verby są tanie jak barszcz DL 10szt kosztują 35zł , zwykłe 50szt coś koło 40zł ;)

    TSST w wersji zwykłej ujdzie jeszcze jak się nie ma nic lepszego, ale napęd typu slim to już moim osobisty zdaniem totalna porażka. Swoją drogą w lapku mam slimacza pioneera i też nie mam do niego za dużego zaufania, daje mu co najwyżej wypalić od czasu do czasu CD-R żeby się chłopak rozruszał :D A do codziennego nagrywania używam pionka DRV-216 do tego firmware z bitsettingiem, gry na xboxa palę na platinium DL i konsola łyka je bez zająkniecia ;) A z lektury forum zauważyłem, że dużej ilości osób jak nie jest gra nagrana na verbie to mają jakieś przeboje. Dla tego uważam, że dobry palnik to podstawa.

    A koledze, który założył temat nagrywarka już nawet verbów nie nagrywa, co oznacza jej rychły zgon. Jeszcze mógł by spróbować JVC z taiyo yuden (kiedyś w tej fabryce robili verby) i jak jego nagrywarka by na tym źle nagrała to już jest kaplica. Tylko problem polega na tym, że TY nie robi DVD+R DL, tylko minusy niestety.
     
  20. lubieplacki

    lubieplacki Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 14, 2011
    Posty:
    207
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Tak idąc za ciosem bo widzę że znacie się tu na nagrywarkach bardzo od razu prosił bym o radę co kupić za przystępne pieniądze do wypalania płyt DL i jaki kabel muszę mieć by konfigurować to z laptopem i czy sama konfiguracja takiej nagrywarki z laptopem jest jakaś specjalna czy jest ona wyłapywana przez system jako zewnętrzny napęd.
     
  21. amnesia

    amnesia Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 22, 2010
    Posty:
    241
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    ja polecam optiarc AD-7260S, wystarczy wgrać do niego firmware z bitsettingiem (do znalezienia w necie) i automatycznie przy płytach +R będzie ci ustawiał book type na DVD-ROM. Do tego jakaś przejściówka USB SATA, ja mam taką ADAPTER USB DYSK HDD SATA ATA IDE 2,5 3,5 CD AK99A (1689729493) - Aukcje internetowe Allegro aczkolwiek zasilanie mam rozwiązane w inny sposób bo nie miałem zaufania do tego zasilacza. Co do instalacji to żadnych sterowników podpinasz napęd i wszystko same się zainstaluje, będzie wykrywany jako napęd usb.

    Co do zasilania to ja mam osobiście zasilacz z starego kompa spięty na "krótko"

    Moja drobna uwaga! Pod czas nagrywania płyt palnik musi stać na czymś stabilnym, bo nawet mały wstrząs może spowodować że płyta wyląduje w koszu.

    Inne rozwiązanie to obudowa ale wychodzi drożej.
     
Wczytywanie...

Poleć forum