1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z płytami

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jrlevy, Grudzień 4, 2011.

  1. jrlevy

    jrlevy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, jestem nowym użytkownikiem forum, Mam xbox 360 slim przerobionego na Lt 2.0, próbowałem nagrywać gry z xgd3 ale żadna nie chce działać, czasami wyskakuje mi ikona z grą, ale włączam i wyświetla się komunikat że płyta nie jest obsługiwana. Z początku próbowałem nagrywać gry na nagrywarce LG DVDRAM GSA-H44N jednocześnie korzystając ze wszystkich tutoriali które są na forum, począwszy od imgburn i skończywszy na clonecd, próbowałem dosłownie wszystkich sposobów, ale zmarnowałem tylko 10x płyt verbatim za 10zł per sztuka. Gdy już wykorzystałem wszystkie tutoriale, to wyczytałem gdzieś na forum że jest potrzebna specjalna nagrywarka do nagrywania gier z xgd3, więc nie mając nic do stracenia zakupiłem ową nagrywarkę model iHAS124 B na allegro za 130zł, drogo ale odżałowałem. Idąc dalej tym tropem, zacząłem nagrywać gry na nagrywarce iHAS124 B przy wykorzystaniu tutoriali zamieszczonych na forum, zmarnowałem kolejne 10 płyt verbatim. Jestem pewien że sprawa nie ma nic wspólnego z "cichym" update'm, ponieważ gram tylko offline, więc jaka może być tego przyczyna że wypalam gry a one nie działają? Gry jakie nagrywałem to modern warfare 3, nfs run, bf3, żadna z nich nie działa, pojawią się ikona w menu, wciskam i następująco wyświetla sie komunikat że płyta nie jest obsługiwana, innym razem znowu wyskakuje żeby przeczyścić płytkę, ale też czasami gdy wkładam płyte to wyskakuje dupny napis xbox360 i pod tym napisem jest taki pasek do odtwarzania. Naprawdę mam już dość marnowania płyt, pieniędzy i czasu. Jest jakieś rozwiązanie tego problemu???
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. hools35

    hools35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A inne gry starsze nie xgd3 próbowałeś nagrać,czy działają?
     
  4. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Mam pytanie podstawowe.. Czy po zakupie nagrywarki IHAS wgrałeś do niej flasha od c4eva??? jeżeli nie to nadal używałeś jej jak zwykłej nagrywarki i przez to gry mogą ci nie działać...
     
  5. yp2

    yp2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 1, 2009
    Posty:
    58
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Stawiam na cichą aktualizację.
    Stare gry bez AP2.5 Ci działają?

    BTW: Gdzie kupujesz Verbatimy po 10 za sztukę?
     
  6. Yarkezy

    Yarkezy Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2011
    Posty:
    313
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Piotrków TryBunalski
    yp2 . Gościu napisał przecież że leci na Offline -.- . Może być tak że nie przeflashowałeś tej nagrywarki ... Albo akcja tego typu (mój znajomy tak miał na 1.9 ale nie wiem jak to sie ma na 2.0) że każdą grę musiał patchować dodatkowo na poszczególne Wave ... w tym przypadku był to bodajże Wave 3 . Lecz stawiam na to pierwsze czyli na nagrywarkę ponieważ raczej nic innego nie mogłoby być ... .
     
  7. jrlevy

    jrlevy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    bump

    1. Tak, nagrywałem starsze gry, bez xgd3 i działają bez zarzutu. 2. Nie musiałem flashować nagrywarki bo kupiłem już sflashowaną u gościa który zajmuje sie konsolami, jak się nie myle to jest to ixtreme burner max, z tąd taka cena nagrywarki, jestem pewien że jest sflashowana bo wypala mi płyte do końca i nie wyskakuje błąd że za duży plik itp. Może poprostu musze przepuścić gry przez 360 Waves Patcher i będą działały?
     
  8. hools35

    hools35 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 17, 2009
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Zmiana Waves nic nie da do gier xgd3 tylko LT+2.0 czy aby na pewno masz taki flash napędu?może nagrywarki są ok tylko Lt nie taki.
     
  9. mlodybalon

    mlodybalon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 7, 2010
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    to jedyne rozsądne wyjaśnienie że lt nie jest w wersji 2.0 skoro tylko xgd3 nie działają. Najlepiej żeby ci ktoś sprawdził w jungleflasherze czy na 100 masz lt 2.0...
     
  10. jrlevy

    jrlevy Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 4, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Macie racje, wszystko wskazuje że to może być przyczyną, być może koles który przerabiał konsole nawet nie wiedział jakiego flasha używa... no nic. Zawiozę konsolke do fachowca i tam jeszcze popytam, przynajmniej wiem że to nie problem płyt ani nagrywarki, dzięki za szybką odpowiedź, temat do zamknięcia.
     
Wczytywanie...

Poleć forum