1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem do usługi XBOX Live!

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez maggisto94, Luty 4, 2009.

  1. maggisto94

    maggisto94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam !

    Mam pewien problem: chciałbym podłączyć swoją konsolę do usługi Xbox Live. Konsola jest podłączona do routera bez automatycznego przydzielania IP.


    Czy jest jakiś sposób na podłączenie do internetu bez włączania automatycznego przydzielania IP?
    Dodam że XBOX widzi że jest podłączony przez kabel, lecz wogóle nie chce się podłączyć do sieci.

    Proszę o pomoc i pozdrawiam .
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A jak masz skonfigurowanego kompa, że masz internet?
     
  4. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    oczywiscie ze jest sposob po prostu w xboxsie wpisujesz te adresy na sztywno

    czego nie rozumiesz????
     
  5. maggisto94

    maggisto94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Wziąłem te IP z komputera (Windows) i te wszystkie DNS'y i wklepałem to do konsoli...nie chciała sie podłączyć...:confused:
     
  6. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    to wez moze wpisz to samo tylko w adresie ip i 1 wiecej niz na kompie
     
  7. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    A swoja droga czego sie boisz w DHCP.
     
  8. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    A czy przypadkiem router nie udostepnia internetu tylko dla MAC'ka twojej karty sieciowej? Sprawdz w ustawieniach.
     
  9. maggisto94

    maggisto94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie działa...;/

    Normalnie jak zaklęty...
    Ale czego to jest wina: Xboksa czy tego routera?



    "Konsola nei jest w stanie pozyskać adres IP..." - to było napisane na testowaniu sieci...
     
  10. maggisto94

    maggisto94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Bo moja rodzina boi się HAKERÓW. Że sie włamią do sieci...bla bla bla...
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    do wylaczenie dhcp ich nie powstarzyma uwierz mi :)
     
  12. maggisto94

    maggisto94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  13. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Włacz se normalnie automat w konsoli automat w pc i po kłopocie na routerku otwórz sobie jakis porcik dla lepszej widocznosci w p2p, portow live niemusisz bo to nic niedaje ( przynajmniej mi nic niedało ) ustaw sobie ilosc urządzeń które moga jednocześnie kozystać z routera i to wsio .Routerek chowa cie za natem więc i tak jestes w miare bezpieczny.
     
  14. Grinch

    Grinch Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 27, 2008
    Posty:
    448
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    To router z WIFI?
     
  15. maggisto94

    maggisto94 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 4, 2009
    Posty:
    26
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak. Właściwie myślałem o zakupie tego adaptera do bezprzewodowego, lecz po tym że nie chce mi sie połączyć kablem...
     
Wczytywanie...

Poleć forum