1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem do XBL

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Remek15, Luty 6, 2011.

  1. Remek15

    Remek15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam wszystkich forumowiczów.

    Jestem posiadaczem konsoli Xbox360 Elite. Mam problem. Po zrobieniu konta na XBL próbowałem połączyć się z internetem przez konsole podpinając ogryginalny kabel sieciowy z zestawu. Kiedy podpinam kabel pod router (Black Box Econo) zanika internet na komputerze (czasami). Kiedy odpinam kabel znowu się pojawia. Kiedy wpisuje ręcznie Ip do ustawień sieci w konsoli test nie przechodzi dalej niż sieć. Między siecią a internetem, czasem nawet wcześniej jest jakiś błąd z adresem Ip. Na komputerze widnieje dymek z napisem "Konflikt adresow Ip" Kiedy w ustawieniach sieci zezwalam na inne urządzenia nie chodzi mi net. Proszę o najdokładniejszy możliwy tutorial jak skonfigurować konsolę i komputer tak żeby bez kłopotów wszystko działało.

    Dodam że internet jest radiowy.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Też mam Elitke , u mnie wyglądało to w ten sposób że po robiłem wszystkie myki z regionami itp potem podłączyłem kabelek do routera z resetowałem kilka razy bo nie raz wykryć nie chciało w kompie nic nie grzebałem typu jakieś blokady itp . Net poprawnie działał w kompie jak i w X niestety siostra kupiła router a teraz go sprzedała i Xbox Live poszedł w XXX ;) i skończyła sie zabawa w GTAIV .
     
  4. Remek15

    Remek15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    "Też mam Elitke , u mnie wyglądało to w ten sposób że po robiłem wszystkie myki z regionami"
    Jakie myki z regionami?
     
  5. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Sprawdź jak masz ustawione dhcp.
     
  6. Remek15

    Remek15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nie bardzo wiem jak to zrobić. Prosze jaśniej, ponieważ jestem zielony w tych sprawach.
     
  7. toudick

    toudick Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2010
    Posty:
    217
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    192.168.1.254 to wklej do przeglądarki. Hasło powinieneś mieć admin. Zobacz jak masz skonfigurowany router.
     
  8. Remek15

    Remek15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To co mi karzesz wklejać nie działa.
     
  9. lukaszgda

    lukaszgda Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 27, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    to jeszcze spróbuj 192.168.1.1 lub 192.168.0.1
     
  10. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Myki z regionami czyli zamiast Polski daj Anglię albo Niemcy . Bo Live w Polsce nie działa.
     
  11. krisr77

    krisr77 Pomocnik Pomocnik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 19, 2008
    Posty:
    3274
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    bedziesz talk zgadywał???
    wejdz na adres jaki masz jaki brama w twoim polaczeniu sieciowym
     
  12. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    Od kiedy to live w Polsce nie działa?
    Spróbuj wpisać w konsoli inne ip, ostania liczba większa o 1 na przykład, nie powinno być konfliktu. Choc pewnie więcej problemów masz w konfiguracji...
     
  13. Remek15

    Remek15 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    W bramę domyślną wszedłem, ale nie wiem jak tam sie zalogować.
     
  14. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Live nie jest obsługiwany przez Polskę jako region dlatego trzeba zmienić np na Anglię lub Niemcy. Kiedyś próbowałem dac Polskę ale nie wykrywało nic, nie wiem jak jest teraz bo dawno nie wchodziłem ale podejrzewam że Polski dalej nie ma dla Microsoftu ;)
     
  15. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Szkoda gadac, no piszesz bzdury i tyle, poczytaj, a nie gadaj glupoty
     
  16. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    To mi wytłumacz 0.o hah . Czytałem na innych forach aby tak zrobić bo na Polske nie działa ;) . Mam X od roku i live wtedy w Polsce jeszcze nie był trzeba było ustawić coś innego dlatego napisałem że nie wiem jak jest teraz bo dano nie gralem multi ;] Nie spinaj tak ;)
     
  17. h-y-d-e

    h-y-d-e Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 10, 2010
    Posty:
    109
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Siemianowice
    10 listopada 2010 Xbox Live debiutował w Polsce. Było o tym tak głośno, że dziwne że nie słyszałeś.
     
  18. Adamek

    Adamek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 6, 2011
    Posty:
    44
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Yhmm nom nie słyszałem ;)) ok.
     
Wczytywanie...

Poleć forum