1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem dysku twardego zewnętrznego (przenośnego).POMOCY!!!

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez nexx555, Luty 11, 2012.

  1. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Kupiłem dysk Toshiba 2,5 320 gb, oryginalny, konsola nigdy nie była przerabiana.I tu pojawia się problem.Konsola nie wykrywa mi dysku twardego zewnętrznego.Próbowałem go formatować na fat 32, ale jest nadal tak samo.Podpięty do kompa, bez problemu się włącza.Prosze o pomoc bo wiem ,że można chociaż uzyskać te 16 Gb.POMOCY!!!
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. misiek12m

    misiek12m Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 14, 2010
    Posty:
    671
    Polubienia:
    41
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Gorlice
    A masz możliwość sformatować go na xboxie?

    Sent from my HTC Desire using Tapatalk
     
  4. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Skoro jest to dysk 2,5 cala to mozesz kupic na allegro do niego obudowe i bedzie Ci on dzialal jak orginalny xboxowy o pojemnosci 320 gb, no chyba ze chesz go miec jako karte pamieci, to zrob partycje 16 gb w formaci fat i powinno dzialac chyba
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    tak dobrze maja tylko konsole jtag/rgh. co do twojefo dysku jesli nie wykrywa ci go w opcjach pamieci jako pamiec przenosna to nic nie zrobisz


    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  6. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    nie chodzilo mi o obudowe do dysku zewnetrznego, tylko o obudowe do dysku xboxowego :)

    Edit: aa, i na przyszlosc jesli sie podepnie do konsoli jtag/rgh dysk zewnetrzny na usb to co prawda widzi jego cala pojemnosc, lecz i tak nie bedzie on dzialal jak dysk xboxowy
     
  7. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Obudowa a możesz mi link przysłać z allegro.A wogule to ten dysk zewnętrzny będę musiał rozbierać?xbox wogule mi go nie wykrywa nic sie nie dzieja mam format fat 32.
     
  8. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    cos takiego jesli masz fat - Obudowa na dysk twardy 20/60/120 GB Xbox 360 HIT (2103365874) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a jesli masz slima to - OBUDOWA DYSKU HDD 250GB XBOX 360 Slim NOWA (2108954491) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. a tu masz instrukcje jak zamontowac dysk do tej 1 obudowy - Jak wymienić dysk w xboxie 360 - YouTube
    jest 1 problem, nie wiem czy to prawda, ale do 1 obudowy pasuja tylko dyski 20, 60 i 120 gb, a do tej 2 tylko 250 gb. Nigdy tego nie uzywalem, wiec musi wypowiedziec sie ktos inny z forum. Jesli Ci xbox nie wykrywa dysku, to nie wiem w czym tkwi problem
     
  9. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Chodziło ci o obudowę dysku do podłączenia konsoli wew(zew można nazwać na usb) (autor pisze coś o oryginalności, czy jest nikt nie wie;) nawet jakby był dostał formata więc nie działa już jako dysk do konsoli(może zabawa w hexie go postawi ale to może.) Więc jedynie pod usb mógł by działać lecz tylko 16gb. Co do rgh/jtag. Na przyszłość trwają prace , aby każdy dysk sformatowany pod rgh był widziany jak zwykła pamieć bez ograniczenia 16gb. AA więc nie doczytałeś że formata zrobił więc nei czytuj mnie na przyszłość heh...

    Obudowa to kawałek plastiku i przewody każdy dysk z przedziału 20,60,120,250,320 wykrywalny;)
     
  10. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To niewiem kurde mam ten dysk 320GB PX1276E-1G06 w Morele.net ale pisze ża ma 2,5 cala to chyba powinno być?
     
  11. Carlos11

    Carlos11 XBOX MANIAK XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2010
    Posty:
    46
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    tak, wiem ze mial formatowany w formacie fat32, ale nie mowi czy zrobil partycje 16gb. z jtag/rgh chodzilo mi o to, ze jak podepniesz dysk zew przez usb to xexmenu widzi cala jego zawartosc, ale xbox widzi go jako zwykla pamiec przenosna, a nie orginalny dysk xboxowy na ktory mozna nagrywac np. listy odtwarzania. No chyba ze da sie zrobic zeby widzial, jesli tak to bym sie cieszyl ;) I dobrze powiedziane "na przyszlosc" a my zyjemy w terazniejszosci jak narazie

    Edit:

    problem w tym, ze bedziesz musial rozmontowac ten dysk jesli sie da, no i bedziesz go mogl uzywac tylko jako xboxowy
     
  12. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To ja wiem bo nie korzystam z niego a do xbox'a się przyda,ale jest jeszcze jedno pytanie czy ten dysk ma wejście takie same jak w tej obudowie będzie trzeba odkręcić:p
     
  13. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    To ja wiem tylko czy ten dysk ma wejście takie samo jak w tej obudowie?Będzie trzeba odkręcić dysk.
     
  14. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12074
    Polubienia:
    1067
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    masz.zwykly dysk.2.5" nie jest to oryg dysk czy WD nie podlaczysz go inaczej niz na usb.

    Wysłano z LG-P500 z użyciem Tapatalk
     
  15. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja mam przenośny dysk 2.5 i myślę ,że oglądałem zdjęcia dysków zewnętrznych od środka i tu sie okazała że to jest zwykły dysk tylko ma jeszcze taką płytkę po USD
     
  16. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cześć zrobiłem zdjęcia dysku twardego przenośnego,rozebrałem go na zdjęciu widać złącza i inne info.Link:Pliki użytkownika k510 - Chomikuj.pl wejdzcie tam w galerie są cztery zdjęcia.I jak myślicie czy jest takie złącze w obudowie jak na tym dysku,czy dało by się podpiąć.PzDr
     
  17. BadBoyPL

    BadBoyPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Zabrze
    I tak nic z tym dyskiem nie zrobisz...Do Xboxa podepniesz tylko oryginalne dyski, albo dyski z western digital, nie pamiętam już jaka seria, ale chyba scorpio(nie chce mi sie go teraz z konsoli wyciągać). Resztę dysków będzie widział jako max 16GB ,no chyba ze masz RGH/JTAG.
     
  18. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  19. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ale WD ma takie same złącza jak mój to o co tu chodzi?
     
  20. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  21. nexx555

    nexx555 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 11, 2012
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak nazywa się ten kabel który idzie od konsoli do dysku moze kupie i spubuje moze zadziała?
     
Wczytywanie...

Poleć forum