1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podlączeniem dysku zewnętrznego Seagate

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez mesior89, Sierpień 9, 2014.

  1. mesior89

    mesior89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Witam.

    Mam problem z podłączeniem dysku zewnętrznego Seagate Expansion 2TB do Xboxa 360 Slim 4GB. Dysk jest sformatowany w systemie fat32 za pomocą programu Easeus Partition Master. Na dysku znajduje się jedna partycja. Po podłączeniu do Xboxa zostaje wykryta pamięć przenośna ale jest ona niedostępna tzn. przy próbie skonfigurowania przez konsolę pojawia się błąd "Podczas wykonywania czynności wystąpił problem" Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu przyczyny i rozwiązaniu mojego problemu.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Ale ty tego dysku nie masz dostosowywac. Utwórz partycje primary fat32. Podlaczysz fsd bedzie widział dysk. Jesli nie to dysk nie jest zgodny z konsola xbox 360, wiele dyskow 2tb tak ma
     
  4. mesior89

    mesior89 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 4, 2014
    Posty:
    2
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Katowice
    Gdzieś w internecie wyczytałem, że ten dysk podejdzie pod xboxa. Istnieje możliwość, że nigdy się "nie polubią" ?
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Zrób partycje jak należy. Będziesz mial pewność
     
  6. CzarnySnajper

    CzarnySnajper Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków, Polska
    Odkopuje bo mam identyczny problem - Seagate expansion desk 2tb. Fat32formatter, ktory mi polecil sprzedawca konsoli wywala blad, seagate wizard formatuje w kilka sek caly dysk i windows widzi go jako fat32.a konsola wie ze cos jest podlaczone ale nie rozpoznaje. w razie pytan: primary i active. To juz drugi dysk(oddalem na gwarancje bo nie formatuje do fat32 i czesc urzadzen go nie widzi,to dali mi nowy).Wczesniej mialem carbona 1tb i zadnych problemow poki elektronika nie siadla. Chyba nie moga sie gryzc bo pare osob na forum pisalo ze im gry nie dzialaja czyli ze rozpoznaje konsola dysk. Ma ktoś jakiś pomysł?
     
  7. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12091
    Polubienia:
    1068
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Nie każdy dysk 2tb będzie działać
     
  8. pawelek83

    pawelek83 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    28
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Portrush-UK
    W poście powyżej jest mowa o dysku zewnętrznym wiec dla jasności jak podlaczasz swój dysk? Wewnętrznie czy przez usb?
     
  9. Jabar

    Jabar Moderator Członek Załogi Moderator Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Październik 23, 2011
    Posty:
    3706
    Polubienia:
    1112
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Płeć:
    Mężczyzna
    Spróbuj formatu w "formatgui" - mnie ten program ani raz nie zawiódł ;)
     
  10. CzarnySnajper

    CzarnySnajper Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków, Polska
    @pawelek83@pawelek83 z usb,wewnetrzny mam 4gb na pliki od rgh i profile
    @Jabar@Jabar dzieki, sprobuje dzisiaj

    Edit:
    Udało się sformatować, 4h trwało, allocation unit size ustawiony na 32768 i są postępy: konsola widzi dysk :D
    Ale przy probie skonfigurowania pod xboxa wywala błąd :(
    Może ten unit size trzeba zmienić?
     
    Ostatnia edycja: Kwiecień 29, 2015
  11. grateek

    grateek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 9, 2015
    Posty:
    6
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Może masz jakiś wadliwy egzemplarz dysku, chyba istnieje taka możliwość? Jeżeli masz jakiegoś kumpla, który ma taką samą konsole jak twoja to może spróbuj podłączyć ten dysk u niego i zobaczyć czy zadziała. Raczej mało prawdopodobne, żeby problem leżał w samym urządzeniu (konsoli), ale wszystko jest możliwe.
     
  12. Rascal

    Rascal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Irlandia Północna
    Witam, czytałem post i tylko raz padło slowo FSD. A więc tak mała wzmianka o tym ze każdy dysk(na chwile obecna) podłączony do xbox (na oryginalnym dachu) kablem usb można sformatować( lub nie) max do 32gb. We wspomnianym wyżej Fsd dysk sformatowany na kompie pod Fat32 udostępni całą pojemność. Może kolega formatuje na oryginalnym xboxowym dachu chyba.
     
  13. CzarnySnajper

    CzarnySnajper Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 28, 2014
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Kraków, Polska
    Tak,to chyba jasne :) Wychodze z fsd do oryginalnego i tam probuje formatować.
    Zrobilem jeszcze testy SeagateTools i sa faile...pewnie znowu oddam na gwarancje.
    Orientuje sie ktos czy moge teraz odzyskac pieniadze czy dopiero po trzeciej reklamacji?
     
  14. Rascal

    Rascal Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 29, 2015
    Posty:
    23
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Irlandia Północna
    Mam takie pytanie: po co chcesz formatować dysk 2tb podłączony do xbox360 kablem usb? Nawet jak ci się uda to max będziesz miał tylko 32gb a we freestyle dachu mozesz używać całej pojemności.
     
Wczytywanie...

Poleć forum