1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem internetu do XOne

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez kamil23, Październik 9, 2016.

  1. kamil23

    kamil23 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Nie wiem gdzie mogę poruszyć ten temat wiec napisze tu.

    Mam problem z podłączeniem konsoli z routerem przez kabel erheeretowy.

    Konsola łączy sie przez Wi Fi a przy próbie podłączenia kabla wyskakuje komunikat o braku połączenia z DHCP .

    Jak można to rozwiązać ?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Cześć, jako nowa osoba na forum możesz pisać na razie tylko tutaj. Rozumiem, że po wi fi łączy się normalnie a problem jest tylko z połączenie Ethernet. Jeśli tak to sprawdź automatyczne przypisywanie adresów IP - czyli DHCP w routerze. Napisz markę - model tego sprzętu? Chodzi chyba o to, że po kablu masz ręczne przypisywanie adresów IP do MAC adresu karty sieciowej. Na początek obstawiam problemy z routerem.
     
  4. kamil23

    kamil23 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Small551 dzięki za zainteresowanie!
    Modem to Edimax LT-6408n.

    Jakbyś mógł krok po kroku wyjaśnić jak to zrobic to byłbym wdzięczny ...
     
  5. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Tutaj jest jakiś obrazek z sieci. Sprawdź czy w ustawieniu sieci masz włączone filtrowanie MAC. Jeśli masz zaznaczone zezwól to zmień na Odmów i powinno być OK. Jeśli to nie pomoże to w zakładce LAN sprawdź stan usługi DHCP. Jeśli jest wyłączona to włącz. Fajnie jakbyś zrobił sceny i wrzucił ustawienia LAN i Firewall
     

    Załączniki:

  6. kamil23

    kamil23 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. kamil23

    kamil23 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Dodam ze zmiana nic nie dała
     
  8. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    Podłączasz konsolę po kablu i co pokazuje w zakładce LAN a co w konsoli?
     
  9. kamil23

    kamil23 Użytkownik Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 9, 2011
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    oto zdjęcia, jakieś pomysły....?

    upload_2016-10-10_19-12-9.png


    upload_2016-10-10_19-13-30.png
     
  10. small551

    small551 Banned Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 13, 2016
    Posty:
    237
    Polubienia:
    61
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Ostróda
    W które wejście w routerze podłączasz kabel Ethernet? Konsola w ogóle nie widzi sieci. Albo podłączasz ją w wejście WAN(to bardzo źle) albo masz uszkodzony kabel sieciowy(źle zarobione końcówki) w ostateczności karta w Xboxie strzeliła. To jednak bym obstawiał na samym końcu. Po prostu Xbox nie może pobrać adresacji z routera.
     
    Ostatnia edycja: Październik 10, 2016
Wczytywanie...

Poleć forum