1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem konsoli do internetu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Szczymryj, Grudzień 21, 2010.

  1. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Witam, otóż niedawno otrzymałem konsolę, jednak czekałem z tym długo i nareszcie dziś kupiłem router. Mam internet radiówkę, 1 MB więc nie za dużo... I tak, konsola widzi siec, wszystko ładnie gra, robię test czy działa, i tu już jest problem. Raz test jest pozytywny innym razem negatywny. Jezeli jest pozytywny to trzeba pobrac jakąś aktualizację, no spoko, myślę, zostawie na chwile niech się pobiera. A tu nie bardzo bo wyświetla się komunikat że po prostu nie działa.
    Może to byc wina tego że internet jest za słaby i jak robię test to widac tylko 1, maks 2 kreski?
    A może tym że konsola jest za ścianą? W sumie to nie jest daleko bo jakieś 10 metrów ale są 2 ściany.

    Dzięki za odpowiedzi z góry !

    Dodam że na lapku działa internet dobrze ( tzn, nie dobrze ale działa :) )

    Oczywiście wersja SLIM ;]
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    byc moze masz cos namieszane z adresami, inne co moze byc, sciany blokuja sygnal, 10m to duzo i malo, mozesz miec slabo antene na ruterze i po zamknieciu drzwi w pokoju, zaczyna gubic sygnal, sprawdz z mniejszej odleglosci, a na lapku masz inna karte i moze byc sygnal lepszy
     
  4. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    No w sumie teraz dałem na TV, przedtem leżał obok, i niby teraz coś tam pobiera, ale bardzo powoli i żmudnie.
    No nic, zaraz napisze jak coś mi się uda zrobic.
     
  5. bartoszKSSG

    bartoszKSSG Banned

    Dołączył:
    Kwiecień 17, 2010
    Posty:
    253
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    66-400
    jakiego masz dostawce? moze sieci nie zabezpieczyles i jakis pasozyt jest na Twoim necie
     
  6. Szczymryj

    Szczymryj Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2010
    Posty:
    32
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Aktualizację pobrało, wszystko git, chciałem założyc konto na LIVE, wszystko już powpisywałem i zaczyna robic konto. Po chwili komunikat żeby spróbowac później bo na razie ta usługa jest niedostępna.

    I co mam robic ??
     
  7. raflooldz

    raflooldz Banned

    Dołączył:
    Maj 17, 2010
    Posty:
    264
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Łódź
    Spróbować później :p Ewentualnie spróbuj założyć konto live na xbox.com i odzyskać tag gracza na swojej konsoli.
     
  8. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Mozliwe ze po prostu router rozlacza konsole od czasu do czasu.
    Problemem moze byc albo sciana miedzy pomieszczeniami (moze masz tam 10cm warstwe stali i o tym nie wiesz ;)
    Albo np router grzeje sie i glupieje przez dodatkowe kodowanie itp....

    Jesli masz jak, postaraj sie przeniesc konsole blizej routera (dla testu) i sprawdz jak bedzie chodzic, ewentualnie router do konsoli.
    Jesli to nie pomoze, albo nie masz jak, zrob test wylaczajac wszystkie kodowania sygnalu, WEP'y, WPA itp... zeby maksymalnie odciazyc router, i zobacz czy polaczenie bedzie stabilne czy tez nie.
    Problem z zasigiem moze rownie dobrze wynikac z tego ze router ma ukszkodzona antenke czy cos w ten gust.
    Jesli sobie poradzisz mzoesz tez zaktualizowac oprogramownie w routerze, czesto zdarza sie ze software w routerze ma cos skopane i polaczenie dziala niestabilnie, poprawiaja to w nowszyzch wersjach softu.

    Opcja trzecia, najmniej prawdopodobna, to to ze masz ustawione DHCP tak ze przydziela to samo IP dla laptopa i konsoli. Jesli laptop jest wlaczony to urzadzenia kluca sie ze soba i router przydziela im na zmiane to samo IP, "wywalajac net" raz w jednym raz w drugim. Jednak zeby cos takiego zrobic trzeba sie mocno postarac, poza tym nie pisales o zadnych problemach z komputerem, wiec jest to malo prawdopodobne.

    Mozesz tez zapiac konsole na kablu i zobaczyc czy problem lezy w samym polaczeniu wifi czy dalej po stronie dostawcy internetu, w zasadzie od tego mogl bys zaczac.
     
  9. DaMiX360

    DaMiX360 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 4, 2011
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    kabel

    ja mam taka sama predkosc i chodzi git. Kup 10 -15 m kabla wywierc dziurki w scianach podlacz kabel z reutera drugi do xa i git bedzie , bo bezprzewodowy to raczej nie do gier chyba ze zarabisty reuter i net.
     
Wczytywanie...

Poleć forum