1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z podlaczeniem konsoli do monitora

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez prezes22, Styczeń 11, 2012.

  1. prezes22

    prezes22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, konsole mam juz z 2 lata (jasper premium) i jakos nigdy sie nie przykladalem aby podpiac ja pod monitor i nigdy mi sie nie udawalo, dzis postanowilem sie wkoncu tym porzadnie zajac i stad temat na tym forum...
    monitor firmy benq z wejsciami dvi-d i d-sub bez glosnikow w srodku, glosniki mam z wejsciem usb.
    Jak taki zestaw polaczyc w calosc aby wszystko smigalo? jestem otwarty na linki z allegro, przejsciowek, kabli itp aby po prostu wszystko chodzilo jak nalezy. Jesli beda potrzebne wieksze specyfikacje techniczne monitora badz konsoli to podesle pozniej.
    pozdrawiam i prosze o pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  4. MastreDziku

    MastreDziku Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 21, 2009
    Posty:
    77
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    śląsk
  5. Quato

    Quato Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 3, 2011
    Posty:
    147
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
  6. krzaczo092

    krzaczo092 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Istnieją dwie możliwości podłączenia:

    Niestety te głośniki które posiadasz w żaden sposób nie połączysz z kablem, ewentualnie pod usb do konsoli lecz nie wiem czy będą działać.

    1. Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Do monitora bez problemów tylko głośników pod usb nie podepniesz, dlatego warto zainwestować w jakieś głośniki ewentualnie słuchawki to będzie ci potrzebne coś takiego:
    P02 PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER JACK3,5 PS3 XBOX GŁOŚNIKI (2011234818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    2. KABEL HDMI - DVI 2m CENA / JAKOŚĆ -- MOBISOFT -- (2039081126) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
    Lepszy obraz niż na tym pierwszym lecz będzie ci potrzebny jeszcze ORYGINALNY KABEL AUDIO ADAPTER XBOX 360 MICROSOFT (2032237002) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. wraz z kablem KABEL RCA Chinch 2x WTYK - 2x WTYK 3m GRU 4mm HQ (1994753532) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. i przejściówką P02 PRZEJŚCIÓWKA ADAPTER JACK3,5 PS3 XBOX GŁOŚNIKI (2011234818) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

    Do dopełnienia całego zestawu jak iż nie masz głośników kompatybilnych polecam słuchawki Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
     
  7. Z0N1C PL

    Z0N1C PL Banned

    Dołączył:
    Listopad 9, 2011
    Posty:
    74
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  8. krzaczo092

    krzaczo092 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2011
    Posty:
    25
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja niestety byłem zmuszony do kupna takiego ponieważ miałem tylko wyjście D-sub w monitorze, ale nie narzekam obraz jest całkiem przyzwoity.

    Na miejscu kolegi kupił bym kablem HDMI-DVI jeżeli ma wejście to czemu by nie korzystać :D
     
  9. pitus222

    pitus222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tak na marginesie.

    To jak mam w monitorze tylko wejście d-sub ( monitor 22 cale HD ). To jaki kabel mam kupic aby obraz był przyzwoity ?
     
  10. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Oryginalny VGA od MS lub BigBen
     
  11. pitus222

    pitus222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Te tanie kable są nic nie warte, blade kolory, podwójny i nieostry obraz, szkoda kasy
     
  13. pitus222

    pitus222 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 9, 2012
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  14. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Ten pierwszy to nie kabel oryginalny, oryginał kosztuje okolo 100zł
    Ten drugi to jakość obrazu będzie tak jak w przypadku HDMI bo DVI to praktycznie to samo tylko nie przenosi dźwięku no i jak twój monitor ma tylko D-SUB to ten kabel HDMI--DVI-D nie zadziała
     
  15. prezes22

    prezes22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Niestety te wszystkie operacje sa po to aby grac ze znajomymi wiec sluchawki odpadaja, czy naprawde nie ma rady na glosniki z wejsciem usb? jakas przejsciowka czy cos? bo granie bez dzwieku to bezsens.
     
  16. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Nie podłączysz głośników usb i koniec, przejściówki też nie istnieją
     
  17. prezes22

    prezes22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Widze ze masz duza wiedze, to pasuje nowe glosniki kupic w takim razie...
    Brudsien a jaki zestaw kabli proponujesz do mojego problemu bo poki co odpowiadasz na pytania innych :)
    pozdrawiam i jak ktos potrafi pomoc niech sie wciaz udziela.
     
  18. prezes22

    prezes22 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 11, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    up..
     
Wczytywanie...

Poleć forum