1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłaczeniem monitora Full HD POMOCY

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez jarek9292, Październik 15, 2010.

Status Tematu:
Zamknięty.
  1. jarek9292

    jarek9292 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Witam wszystkich użytkowników mam mały problem nie znam się za bardzo wiec proszę o wyrozumiałość... Wiec mam monitor Full HD samsung B2230 posiada wejście tylko d-Sub i mam xbox 360 z hdmi na razie mam xboxa podłączonego kablem z dużego wyjścia do monitora. Kupiłem kabel za 10 zł i na monitorze widać taki potrójny obraz (zamazany) i tu pojawa się moje pytanie czy da sie z wejścia hdmi podłaczyć ten monitor?? na allegro znalazłem nawet taki kabel który niby to umożliwia tu są zdjęcia tego kabla:

    Imageshack - imgasd903ue7.jpg - Uploaded by jare9292
    http://img259.imageshack.us/img259/1172/img3899rh2.jpg

    Kabel kosztuje 40 zł
    I co wy na to? by to zdało egzamin czy to lipa...
    Z góry dziękuję za podpowiedzi co mam zrobić...
    Pozdrawiam
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Seban_ZA

    Seban_ZA Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 8, 2010
    Posty:
    453
    Polubienia:
    54
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    TRN/BDG
    powinien dać rade tak kabelek;)
     
  4. Guccimane

    Guccimane Banned

    Dołączył:
    Październik 7, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  5. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    moim zdaniem NIE. HDMI to sygnał cyfrowy a D-SUB to analogowy. może ewentualnie obraz prześleś nie wiadomo jakiej jakości ale dzwięku na pewno nie. poza tym na tym kabelku powinno być jeszcze urządzenie które zamienia sygnał cyfrowy na analogowy.
     
  6. jarek9292

    jarek9292 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    no tak ale nie jestem pewien no bo hdmi to sygnał cyfrowy a ten d-sub (z tyłu na monitorze pisze "rgb in ") to analogowy ???? ...
    i nie wiem czy będzie zgrywać...
    Ma morze ktoś z was tak podłączone ?

    a ile takie urządzenie kosztuje ??

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  7. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    d-sub jest analogowy dvi jest cyfrowy a a wejście rgb to wejście wizji dla trzech kolorów red green blue też analogowe. nie mylić z wejściem komponentowym. nie masz innych wejść? to jak może to być full HD jak nie ma weść cyfrowych?

    sprawdziłem w necie ten monitor. ma wejście DVI. kupujesz kabelek HDMI-DVI i po problemie.
     
  8. jarek9292

    jarek9292 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
  9. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    ok ten monitor ma tylko d-sub. przez HDMI go N I E podłączysz. nawet jeśli znajdziesz taki kabel z urządzeniem o nazwie skaler to jest to nie opłacalne. koszt kabla ok. 100$

    poza tym przeczytaj specyfikacje dokładnie. obsługuje rozdzielczość 1920x1080 al nie jest napisane że to Full HD.
     
  10. jarek9292

    jarek9292 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Aha lipa... a czy jak bym kupił drogi kabel do xbox vga to czy by w miarę dobrze śmigał bo ten tani co ja mam to jest do kitu...

    A jak mogę uzyskać na nim najlepszy obraz jaki sie da morze kupić drogi kabel vga? do xboxsa bo ten tani co ja mam to lipa... Co o tym sądzicie ?

    //HoFi:9.Nie pisz postów pod sobą (do tego służy przycisk "edytuj").następny taki post i warn//
     
  11. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
  12. jarek9292

    jarek9292 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 15, 2010
    Posty:
    99
    Polubienia:
    14
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    OK dzięki bardzo mi pomogliście temat zamknięty..
     
Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum