1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem neta do x'a

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Prz3mo, Kwiecień 1, 2010.

  1. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Mam problem z podłączeniem x'a do neta.
    Mam liveboxa z tv no i podłączyłem x'a zamiast dekodera ale nie znaleziono sieci. No to jak ktoś pisał na necie zmieniłem ustawienia żeby nie był włączony tv, ale dalej nic z tego. wtedy zamieniłem końcówki i podpiełem kompa pod żółty i tu mam neta a na czerwonym X dalej nie może sie podłączyć do live. Niech ktoś coś poradzi żeby go jakoś podłączyć.

    Z góry dzięki za pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Pomoże ktoś??
    Proszę o używanie przycisku edytuj/ chmuri
     
  4. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Z miłą chęcią ci pomogę ale proszę daj jakieś zdjęcia bo nie mam Neostrady z dekoderem itp i pokaż jak to masz podłączone.
     
  5. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Dekoder wygląda tak :
    [​IMG]

    [​IMG]
    Dekoder był podpięty do liveboxa kablem RJ-45 cross ( chyba taki ) pod żółtym gniazdem.

    [​IMG] (Zdjęcie skopiowane z google nie zaznaczane przeze mnie pokazuje tylko wejścia w LB)

    Gdy kupiłem x'a po prostu odpiełem dekoder ze złącza ethernet i podłączyłem x'a więc teoretycznie livebox powinien działać lecz nie ma połączenia z siecią. Podłączyłem też odwrotnie ( PC - żółty tam gdzie TV, X- czerwony tam gdzie net) i Net na kompie jest a X połączenia z XBL nie łapie.
     
  6. HoFi

    HoFi Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 11, 2009
    Posty:
    466
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lublin
  7. Nowis

    Nowis Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 19, 2010
    Posty:
    295
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    kabel musisz podlaczyc tym czerwonym kablem pod czerwone gniazdko do x'a i w xboxie musisz w ustawieniach na automatyczne zrobic i bedzie OK
     
  8. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Podpinasz pod czerwony port. Jak już podepniesz to zrob test połączenia w xboxie i wtedy zobaczymy w czym jest problem.
     
  9. bonzo

    bonzo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 22, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    legnica
    daj znac czy sobie z tym poradziles
     
  10. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    @ HoFi
    Ale ja nie podłączam x'a do PC tylko do liveboxa bezpośrednio.

    Niestety nie poradziłem sobie. ;/

    Próbowałem jakoś kombinować i jakbym nie zamienił wejść to komp ma neta a X nie ma liveboxa.
    Przy sprawdzaniu połączenia dostaje błąd ( ten czerwony krzyżyk) przy połączeniu do sieci.
    Podłączałem go pod żółte wejście i pod czerwone zawsze lipton. Kabel na 99,99 % sprawny ( ethernet pod którym TV działało)
    W konfiguracji mam ustawione w pierszej zakładce na automatyczne. W drugiej (dodatkowe) wszędzie pisze nieustawione.

    Ma ktoś jakiś pomysł jak to zrobić??
    Zaznaczam, że mam 2 wejścia ethernet w liveboxie i jedno będzie dla X'a drugie musi być pod PC ( z USB livebox ma problemy)
     
  11. Konrad Mrok PL

    Konrad Mrok PL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 25, 2010
    Posty:
    200
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Solec Kujawski
    Po pierwsze livebox dziala tak samo jak ruter więc jest obojetne pod jakie gniazdo podłączysz xa a pod jakie pc. Ważne jest natomiast to jak masz skonfigurowanego liveboxa.
     
  12. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Zrob tak:
    1. sprawdz w xboxie czy masz ustawienia sieci na "automatycznie"
    2. wylacz xboxa
    3. podłacz xboxa pod czerwony port (kabelkiem na którym masz podpięty PC), zółty zostaw pusty.
    4. zrestartuj liveboxa (wyłącz na 30 sekund, potem włącz) poczekaj ze 3 minuty zeby się poprawnie uruchomił i połączył z internetem
    5. włącz xboxa
    6. zrob test w xboxie
     
  13. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Zrobiłem tak jak poradził Shakedown i dalej lipa.
    Co prawda nie użyłem kaba czerwonego od neta z racji braku takiej możliwości.
    Jest błąd przy podłączeniu do sieci.
    Po wyjściu wyskakuje mi raport błędów i wygląda to mniej więcej tak :

    W:0000-0000
    X:8000-0011
    Y:0000-0000
    Z:0000-0000
    ID: FFFF-FFFF

    Chyba będę NoLive ;/
     
  14. atmpitbull

    atmpitbull Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 15, 2009
    Posty:
    143
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Odblokuj jeszcze port 3074 TCP i UDP bodajże na routerze ja też miałem problem z wejściem do Live niby sieć rozpoznawało ale jak do Live testy robiło to problem. Teraz jest ok.
     
  15. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Koniecznie sprawdz na kablu z pc, bo ten do dekodera tv to moze byc crossowany i kupa z tego.

    Jesli nie mozesz podłaczyc pod kabel dostarczony z liveboxem, to zakup sobie skrętke zwykłą (niecrossowaną) i wtedy probuj dalej.

    Wg mnie na 99% wina kabla :)
     
  16. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    @ atmpitbull
    Ale u mnie nie rozpoznaje nawet sieci.
    Są takie 4 ikony
    Xbox-> sieć-> internet-> Xbox Live
    (Czy jakoś tak)
    No i u mnie jest krzyżyk przed siecią. czyli nawet do sieci sie nie łączy i chyba nie widzi LB.

    @ Shakedown
    No to jest na 100 % kabel cross. bo taki jest potrzebny do TV. Myślałem, że taki sam również do X'a będzie.
    No nic więc po świętach czeka mnie wizyta u elektryka i kolejne ściąganie listew.
    Mam nadzieje, że jak zarzuce zwykły kabel z RJ-45 (ethernet) ale nie crossowane to będzie sie łączyło normalnie.

    Tak więc dzięki za pomoc.

    P.s. Takie pytanie dodatkowe. Czy moge swoje konto offline po tych kilku dniach przerzucić na live??
    Bo założyłem konto offline nabiłem tam trochę ( nie jakieś szaleństwo) i czy bede mógł jak już podłącze x'a do live to bede mógł normalnie zrobić to konto na live + gold? ( konsole mam od 2 dni i mam raczej te pierwsze 3 konto gold na miesiąc)
     
  17. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    kup ten zwykły kabel bedzie latać :p albo kup sobie "wireless networking adapter" do x360, też bedzie latać i to bez kabli i elektryków :)

    konto offline mozesz przerobic na "live" rejestrując się z konsolki po podłączeniu do LIVE.
     
  18. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    Jednak wole chyba elektryka. Wole zapłacić 4 razy mniej za "mniej więcej" to samo ;p

    Jeszcze raz wielkie dzięki
     
Wczytywanie...

Poleć forum