1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłaczeniem x do netu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez IslandersPL, Wrzesień 2, 2010.

  1. IslandersPL

    IslandersPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jak mam podłączyć xboxa do netu bo ciągle nie wiem. Nie mam routera mam kablówkę dwie karty sieciowe a kable wychodzą na klatkę schodową i idą gdzieś dalej.Ciągle na xboxie nie przechodzi mi nawet do drugiego kroku ciągle próbuje się połączyć z siecią bezskutecznie.I mam problem na zakupionej karcie sieciowej nie może znaleść ip gdy daje napraw to pisze ze nie może naprawic i pisze automatyczny przypisanie nr i pojawia sie tylko ip i maska a brama jest wszedzie 0 a reszty nie ma co mam zrobic?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
  4. IslandersPL

    IslandersPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    nie dziala dalej wyrzuca mnie na próbie łaczenia z siecia
     
  5. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    A kabel z przeplotem masz? Właściwie skonfigurowałeś IP?
     
  6. Sagajx

    Sagajx Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 16, 2010
    Posty:
    215
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    zgromadź dane swojego neta i ręcznie wprowadź konfigurację. Jak będą dalej problemu zadzwoń do administratora sieci.
     
  7. IslandersPL

    IslandersPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  8. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Udostępnij połączenie internetowe w "Połączeniu lokalnym" dla "Połączenia lokalnego 5". We właściwościach IP "Połączenia lokalnego 5" wpisz odpowiednio:

    IP: 192.168.0.1
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    DNS: 194.204.159.1
    DNS2: 194.204.152.34

    W opcjach sieciowych konsoli wpisz:

    IP: 192.168.0.2
    Maska podsieci: 255.255.255.0
    Brama domyślna: 192.168.0.1
    DNS: 194.204.159.1
    DNS2: 194.204.152.34

    Powyższe ustawienia są poprawne w przypadku gdy pod "Połączenie lokalne" podpięty jest internet a klocek pod "Połączenie lokalne 5".
    Sprawdź czy na pewno masz kabel z przeplotem (porównaj obie końcówki kabla).
     
  9. IslandersPL

    IslandersPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    w ramce udostepnianie polaczenia miedzy tymi dwoma opcjami powinienem miec dla jakiej grup to jest np mshome lub grupa robocza dlaczego tego nie mam?
     
  10. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
  11. Mar1

    Mar1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam identyczny problem !!! Przyłączam się do prośby jego rozwiązania, Będę bardzo wdzięczny. U mnie to wygląda tak, że bez DNS'ów mogę się połączyć z LIVE, jednak z ograniczeniami i tylko w niektóre gry mogę grać LIVE bo np. GOW 2 mi nie wyszukuje serwerów :(
     
  12. IslandersPL

    IslandersPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Własnie tego okienka nie mam z połaczeniem lokalnym i nie mam ustanów połaczenie telefoniczne jak to zrobic?
     
  13. eSKaeN

    eSKaeN Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Czerwiec 30, 2010
    Posty:
    135
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Lębork
    Jak masz samą zakładkę "Udostępnianie połączenia internetowego", to spróbuj zaznaczyć wszystkie "ptaszki". Jak to nie podziała, to nie wiem :)
     
  14. IslandersPL

    IslandersPL Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 1, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Ja tym bardziej nie wiem co zrobić z tym.
     
  15. Mar1

    Mar1 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 2, 2010
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam, u mnie zadziałało, jak ustawiłem w ustawieniach xboxa "zaawansowanych" przy konfiguracji IP, maski i bramy. Wszedłem w opcje zaawansowane i przywróciłem ustawienia domyślne. Wtedy wszystko zaczęło działać. IP samo się ustawiło na auto i zamiast 192.168.0.2 mam 192.168.0.145 brama i maska bez zmian :D NARESZCIE WSZYSTKO HULA ;]
     
Wczytywanie...

Poleć forum