1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem X360 do internetu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Shin, Listopad 10, 2010.

  1. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam!

    Mam pytanko, ponieważ nie mam pojęcia w jaki sposób mogę podłączyć mojego Xboxa 360S do internetu. Jestem kompletnie zielony w tym temacie, więc proszę o dokładne wytłumaczenie co i jak. Mam internet sieciowy, podłączony do zintegrowanej karty w komputerze.

    Tu zdjęcie:

    [​IMG]

    I teraz moje pytanie. Czy niezbędny jest mi router do podłączenia Xboxa z internetem? Czy nie mogę odłączyć kabla od komputera i podłączyć do Xboxa? (Swoją drogą próbowałem, ale nie wykrywa mi internetu, wtyczka wchodzi bez problemu). Jak to zrobić?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. mihcal5

    mihcal5 Banned

    Dołączył:
    Listopad 27, 2009
    Posty:
    531
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    niezbędny jest ci router, tyle ci powiem, bo wujek Google powie ci wszystko tak samo jak wyszukiwarka forum
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    nie potrzebny jest router

    xboxa mozna podłączyć przez kartę sieciowa w PC kablem krosowanym i ustawić połaczenie
    wg. tego >>> Xbox 360 - Online Center - Offline

    nie zapomnij w PC udostępnić połaczenia sieciowego
     
  5. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Tylko wtedy komputer będzie musiał być włączony jak będe grał prawda?

    A może mi ktoś polecić jakiś dobry i tani router? Wiem że znajde to na setkach stron, ale uważam że forum służy do zadawania pytań, a tutaj przynajmniej wiecie o tym sporo. Także byłbym wdzięczny :)
     
  6. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Tak, bedzie musial.
    Jakiego masz operatora?
     
  7. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Operatora? Nie wiem :D Po prostu kilometr ode mnie stoi sklep komputerowy o nazwie Intelcom, jakiś gość przyjechał, zamontował antene na dachu, podłączył kablem do kompa i działa, jakoś nie zagłębiałem się w to. Nie znam się za bardzo :D
     
  8. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    to idź tam i się dowiedz czy masz kupić router DSL czy ADSL. bo to ********* różnica. chociaż obstawiam DSL. za ok.100-120zł powinieneś dostać dobry router N.
     
  9. Touch!

    Touch! V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 15, 2010
    Posty:
    3145
    Polubienia:
    9
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Warszawa
    Masz internet radiowy. To ci odrazu moge powiedziec ze przy burzy bedziesz mial problemy ze stabilnoscia lacza (lagi).
     
  10. Shin

    Shin Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 6, 2010
    Posty:
    29
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miałem wcześniej internet radiowy, czyli antena za oknem i brak neta przy większym wietrzyku. Teraz tak nie mam, nie wiem, mieszkam w bloku, antena jest na dachu, wszyscy z bloku są do niej podłączeni - w tym ja. Do komputera przy internecie radiowym miałem osobną karte sieciową z takim wkręcanym kabelkiem, teraz wpinam kabel ethernetowy ( chyba, ale do Xboxa wchodzi bez problemu) do zintegrowanej karty w komputerze.
     
Wczytywanie...

Poleć forum