1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem x'a do Neta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Sobol24, Kwiecień 10, 2010.

  1. Sobol24

    Sobol24 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Kwiecień 10, 2010
    Posty:
    1
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.:)
    Na początku chciałbym powiedzieć że szukałem na forum podobnych tematów, ale niczego nie znalazłem...
    Otóż mam modem livebox TP który jest podłączony do kompa przez kabel Ethernet... wszystko ok net śmiga także na laptopie...
    Problem zaczyna się przy podłączeniu konsoli do tego właśnie modemu..
    Po podłączeniu x'a do neta nie znajduje mi adresu Ip, maski podsieci oraz bramy...
    Co mam robić??:confused:
    Proszę pomóżcie mi !! :p
    Podziękuję :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. rafaltomb

    rafaltomb Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 26, 2009
    Posty:
    54
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Połącz x'a przez drugi port kablem RJ-45 ..
    Ja zrobiłem tak wpisałem w przeglądarkę 192.168.1.1 uzupełniłem to wszystko i wyskoczyło mi takie coś aby wył czy wł tam jest wypisane coś z telewizją / telefonem zmieniłem dotychczasowe ustawienia i teraz mi śmiga.
     
  4. Light

    Light Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 29, 2009
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A ja bym Ci radził zapisać ustawienia, zrobić reset routera i jeszcze raz powpisywać. Ew. zobacz czy masz dobry kabelek... lub wpisz ręcznie te bajery ;d
     
  5. Pawlllosss

    Pawlllosss Guest

    Sprawdź czy masz dobry kabel do routera, bodajże do routera musi być prosty, do udostępniania na kompie crossowany
     
  6. Prz3mo

    Prz3mo Xbox One Xbox One XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 21, 2010
    Posty:
    767
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Kłodzko
    żeby podłączyć x'a do LB musisz mieć kabel sieciowy ( Prosty z końcówkami RJ-45) podłączasz go do dowolnego gniazda (czerwone/żółte) i powinno chodzić. Jeżeli chcesz mieć neta TV i live to pc pod LB na usb, x'a pod czerwone a TV pod żółte. Jeżeli chcesz mieć tylko neta i live to podłącz pc pod żółte a x'a pod czerwone i w opcjach LB WYLACZ tv, żeby w każdym z portów ethernet byl internet.
     
  7. abbot

    abbot Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 9, 2009
    Posty:
    15
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    U mnie zadziałało automatycznie tylko pod czerwonym wejściem, używając kabla z zestawu.
     
Wczytywanie...

Poleć forum