1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem X'a do pc

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez Rooob3, Wrzesień 14, 2010.

  1. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    Witam.
    Próbowałem dzisiaj podłączyć x'a pod pc. Na xp i 7.
    Jak skonfigurowałem ip na połączeniu lokalnym i w x'ie to niby wykryło sieć ale już później nie pokazało pc... Może ktoś coś na to poradzić? Liczę na szybką pomoc :p
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Udostępnij połączenie a IP ustaw na auto.
    A jak już chcesz sam ustawiać, to bramę i maskę dobrze wpisałeś?
     
  4. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    chodzi Ci o to aby udostępnić połączenie do internetu czy jakie ?
    to raczej mam udostepnione
    tutaj screen [​IMG]
     
  5. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Ale nie masz jakiemu połączeniu chcesz to udostępnić :p
    Musisz wybrać połączenie lokalne :)
     
  6. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    zaznaczyc serwer ftp ?
     
  7. Jechu

    Jechu V.I.P V.I.P XBOX MANIAK Użytkownik Game Master PSforum.pl

    Dołączył:
    Luty 2, 2009
    Posty:
    3910
    Polubienia:
    91
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    z Syreniego Grodu
    Ja tego nie zaznaczałem, więc nie trzeba :p

    [​IMG]

    Ja tak wybieram czemu udostępnić :)
     
  8. Rooob3

    Rooob3 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 19, 2010
    Posty:
    170
    Polubienia:
    6
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Opole
    teraz sie łączy z siecią ale nie pokazuje komputera ...
     
  9. pickm3n

    pickm3n Banned

    Dołączył:
    Wrzesień 21, 2010
    Posty:
    42
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Kraków
    Nie rozumiem chodzi Ci podłączenie X-a do monitora czy połaczenia go z komputerem?
     
  10. majki

    majki Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Wrzesień 28, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jasno napisał, że sprawa dotyczy połączenia PC i Xboxa

    Z tego co napisałeś wnioskuje, że pod Windowsem wszystko jest widoczne, a kiedy odpalasz np. muzykę w menu konsoli to nic nie widzi
    Jeżeli to jest problem, który u Ciebie występuje to musisz skonfigurować odpowiednio Windows Media Playera, bądź inny program, na necie jest masa tutoriali

    Pzdr
     
  11. Fydeus

    Fydeus Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2008
    Posty:
    134
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Dąbrowa Górnicza
    A może jest to problem z kablem sieciowym , polecał bym zobaczyć i sprawdzić na wszelki wypadek ;)
     
  12. Iwan_Wojtek

    Iwan_Wojtek Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Luty 27, 2010
    Posty:
    14
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Połączenie komputera z Xboxem jest proste... Po pierwsze potrzebujesz kabel SCROSSOWANY. Na konsoli w ustawieniach sieciowych ustaw sobie static IP, wybierz jakiś adres i podłącz kablem do komputera. Wchodzisz w moje miejsca sieciowe "Dodaj miejsce sieciowe" no i przechodzisz przez kreator, a jak dojdziesz do adresu to podajesz takie coś: FTP://login:hasło @ nr IP konsoli:port/

    Domyślnie login i hasło to xbox i xbox a port 21 (można zmienić w ustawieniach sieciowych), więc dla przykładu: FTP://xbox:xbox@1.1.1.1:21/

    Czekasz chwilę i masz dostęp do dysku konsoli :)
     
  13. mastamasta

    mastamasta Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 22, 2010
    Posty:
    55
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    3city
    na sztywno skonfiguruj na piecu 192.168.1.1 255.255.255.0

    na xie 192.168.1.2 255.255.255.0

    dns na x'ie ustaw 192.168.1.1 i udostepnij pliki na piecyku ;)
     
Wczytywanie...

Poleć forum