1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

problem z podłaczeniem xbox 360 do internetu

Temat na forum 'Kosz' rozpoczęty przez siwy0505, Styczeń 12, 2010.

  1. siwy0505

    siwy0505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    elo, mam taki problem moja konsola łaczy sie z siecia ,IP jest dobre , wgrałem program media conect i pc widział xbox 360, ale konsola nie widzi x-a. ZApory zostały wyłączone,juz drugi dzien się z tym mecze . Mam zwykły kabel z zestawu x-a 360 premium, nie wiem czy ten kabel jest dobry czy muszę kupić krosowany, ponieważ mam modem a nie router, i podpinam kabel sieciowy do pc. Prosze o jak najszybsza rade .:/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    wow czekaj po pierwsze jakbyś miał kupić kabl crsoover to byś nie dostawał IP od sieci po 2 jak to jest z twoim modem bo nie wiem jakiego masz ISP i nie wiem jakie są ustawienia ale jedno jest pewne żebyś nie tracił prądu za który i tak pewnie TY nie płacisz i pozbieraj sobie kasę na router bo jego zakup się najbardziej opłaca.

    Pozdrawiam
     
  4. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    Stary jak ktoś ma Ci pomóc to pisz sensownie ... czyli co konsola nie widzi czego ? kompa to ona raczej Ci nie pokaże chyba że skonfigurujesz media center ;] czyli wnioskuje ze neta Twój klocek nie może załapać? włącz udostepnienie internetu na karte sieciowa gdzie masz xboxa podlaczone i zobacz czy coś da .
     
  5. siwy0505

    siwy0505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Witam, więc mam modem sagem fast, internet z neti ale modem taki sam jak z Neostrady, chciałem napisać ze konsola nie widzi pc, ale program media connect widzi xbox 360, kosola łączy sie z siecią, ale nie chce połączyć sie z pc, pisze mi żeby skonfigurować, połączenie, podaje mi klucz i karze wejść na xbox.com/helpnet czy coś takiego lecz strona nie chce wejść, więc nie wiem w czym jest problem internet mam 1 mb
    modem sagem fast 800, pc połączenie przez kartę sieciową
    Routera kupować nie będę więc nie pisać mi o tym
     
  6. the-man

    the-man Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2009
    Posty:
    104
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Konfiguracje Xbox Live | Artykuły

    miałem modem thomson 330 z TP s.a. necik netia na łączu TP czyli sytuacja niemal identyczna, zrób tak jak opisuje ten tutorial przy Win XP można powiedzieć, że działa, problemy są z Vistą i Win7. Konsole połączałem okresowo na tych samych ustawieniach i tak były problemy. Raz działało raz nie. Kupiłem router Pentagram za 95zł i teraz to już bajka, działa bez problemu. Fajne było to, że przy połączeniu bezpośrednim do ,PC wchodziłem na PC przez sieć w Xbox i mogłem przeglądać udostępnione pliki i np. oglądać filmy, obrazy, mp3 z PC na TV za pośrednictwem X360.
     
  7. chmuri

    chmuri Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    95
    Polubienia:
    21
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Wrocław
    Jaki system operacyjny masz młodzieńcze ?:)
     
  8. maxan

    maxan Banned

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2009
    Posty:
    316
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    STG
    włąsnie jaki masz system ? jesli vista bądz 7 to moge pomóc ;] wpierw odpal konsole i media center dojdz do klucza spisz go daj dalej i wtedy odpal na kompie windows media center dodaj extender-xboxa i wpisz klucz ten co Ci podaje konsola ;] Jak jest z xp to nie wiem bo nie próbowałem :] A net masz na konsoli tak? czyli grać możesz na xbl?
     
  9. siwy0505

    siwy0505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Mam win xp sp 3, xbx łączy się z siecią, później, powinien łączyć się z pc czego nie robi, później z netem a na koncu z xbox live
    wyślij mi link do tego tutka
     
  10. siwy0505

    siwy0505 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 12, 2010
    Posty:
    0
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
  11. Shakedown

    Shakedown Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 8, 2008
    Posty:
    156
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    YouTube - How to connect a Xbox 360 to a Windows PC
     
Wczytywanie...

Poleć forum