1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem xboxa do internetu przez komputer

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez tosiek19, Styczeń 24, 2010.

  1. tosiek19

    tosiek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    Witam !

    Ostatnio chciałem podłączyć xboxa do internetu przez komputer. Normalnie w domu posiadam router i bez problemu się łącze, ale aktualnie nie jestem w domu i mam komputer z internetem w neostradzie z modemem. Mój problem zaczyna się momencie połączenia xboxa kablem sieciowym z komputerem. Kiedy już połącze obydwa sprzęty kablem w komputerze nie pokazuje mi się żadna informacja i nowym połączeniu,a w połączeniach sieciowych mam tylko te neostradowe. Liczę, że ktoś mi pomoże gdyż męcze się z tym już troche :/
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Kabel PC-konsola musi być skrosowany . No i trzeba skonfigurować połączenie w PC i konsoli . Poszukaj bo było już kilka takich tematów .
     
  4. tosiek19

    tosiek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    No chciałbym skonfigurować tylko nie mam czego na kompie bo nie pokazuje mi się żadne połączenie i to jest właśnie mój problem.
     
  5. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Po pierwsze kabel musi być skrosowany ( skrętka ) a nie zwykły ethernetowy . Co do ustawień : w konsoli ustaw
    tak :
    ip: 192.168.0.2
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1


    w kompie ustaw

    ip: 192.168.0.1
    maska podsieci 255.255.255.0
    brama 192.168.0.1

    brama w PC nie jest konieczna do wpisania .
     
  6. Marcus_25

    Marcus_25 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 22, 2009
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Knurów
    Może problemem jest fakt, że masz wyłączone połączenie lokalne czyt. kablowe :)
     
  7. jerro

    jerro Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 14, 2009
    Posty:
    140
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    być może masz wyłączoną kartę sieciową w bios komputera...a zaznaczyłes chociaż Udostępnianie połączenia internetowego?do połączenia potrzeba dwóch kart sieciowych w komputerze albo jedna z dwoma gniazdami
     
  8. tosiek19

    tosiek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    No dobrze chciałbym wpisać ip i w kompie i w xboxie, ale w momencie połączenia ich kablem sieciowym, który był dołączony do xboxa, nie pokazuje mi sie nic o nowym połączeniu, a w połączeniach sieciowych mam tylko te polączenie neostradowe. Nie sądze, aby był to problem z tym, że karta sieciowa jest wyłączona gdyż w wakacje używałem jej do podłączenia innego komputera do internetu.
     
  9. maclogan

    maclogan Banned

    Dołączył:
    Sierpień 16, 2009
    Posty:
    762
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Shiojiri
    Czy Ty wogóle czytasz co się pisze ? Trzeci raz piszę to samo a Ty znowu o to samo pytasz . Ten kabel ethernetowy który jest w zestawie to kabel "prosty" a do połączenia PC-konsola musi być kabel ethernetowy skrosowany . Inaczej PC nie będzie widział konsoli . Kup kabel ethernetowy skrosowany ( tzw. skrętka ) i będzie działać .

    Co do połączenia internetu ( Neostrady ) do PC podepnij pod złącze USB karty sieciowej i po problemie.
     
  10. tosiek19

    tosiek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    No dobrze, ale nie napisałeś mi że w zestawie jest kabel nie skrosowany. Tak czy inaczej dziękuje.
     
  11. ChicLetsBounce

    ChicLetsBounce Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 16, 2010
    Posty:
    35
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    A masz zainstalowane sterowniki do kary sieciowej, gdyż nawet jeśli byś nie miał podłączonego kabla do niej powinna być wyświetlana przez komputer.
     
  12. tosiek19

    tosiek19 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 14, 2009
    Posty:
    17
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Olsztyn
    No niestety, problem wciąż się powtarza. Kupilem kabel scrossowany, zainstalowałem jeszcze raz sterowniki i szukalem w biosie opcji włączenia karty sieciowej ale było już wcześniej dobrze zrobione. Może ktoś miał podobny problem i wie co z tym zrobić, bo ja już nie mam pomysłów :/
     
Wczytywanie...

Poleć forum