1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem xboxa do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Venderas, Listopad 28, 2010.

  1. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    Nie mogę podłączyć xboxa do internetu. Chciałbym go podłączyć do modemu (zwykłego, nie neostradowego .) w xboxie wpisałem wszystkie parametry (ip, maski podsieci, bramy, mac itd.) ale nie mogę zmienić sieci bezprzewodowej na ethernet... Mam xboxa 360 slim, mam podłączony kabel ethernet od modemu do xboxa (nie przez komputer) i jak testuje połączenie to wyskakuje mi komunikat, że mam odłączyć "urządzenie bezprzewodowe", chociaż że nic nie mam takiego podłączonego... Może to ma jakiś związek ze wbudowanym Wi-Fi? Pomocy! :D
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Skubaniec

    Skubaniec Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    139
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    typowy komunikat systemowy ktory mowi ci ze musisz wylaczyc wifi w konsoli
     
  4. mk00h

    mk00h Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Marzec 14, 2010
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przy podłączeniu bezpośrednio pod modem powinno działać na ustawieniach automatycznych.
     
  5. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    Ok, ale jak wyłączyć wi fi? .
     
  6. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    wznawiam temat - kto mi wreszcie sensownie pomoże?
     
  7. Remix

    Remix Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2010
    Posty:
    22
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Czersk (Pomorze)
  8. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    Ja *^%&*^%... Ludzie, czy wy nie umiecie czytać?! Pisałem, że mam XBOXA 360 SLIM. PISAŁEM TEŻ, ŻE CHCE INTERNET ETHERNET, A NIE BEZPRZEWODOWY. DO ***** NĘDZY!
     
  9. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    i jeszcze jedno - te strony micro$hitu przejrzałem już sam wszystkie
     
  10. Dragon_2009

    Dragon_2009 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 26, 2010
    Posty:
    657
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Łódź
    zmień w konsoli typ połaczenia na przewodowy.
     
  11. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    no właśnie problem w tym, że nie mogę...
     
  12. bgszef

    bgszef Banned

    Dołączył:
    Marzec 12, 2010
    Posty:
    715
    Polubienia:
    3
    Punkty za osiągnięcia:
    0
    Miasto:
    Cie znam skarbie?
    Z takim nerwami to nic nie zdzialasz :)
     
  13. MaverickPL

    MaverickPL Guest

    Nie wylaczasz zadnego wifi. Podlacz kabel ethernetowy i konsola sama przelaczy ci sie na "kabel"
    Jesli masz modem neostrady ktory podpina sie ethernetem to wszystko powinno dzialac bez problemu.
    O ile dobrze pamietam nie musisz wpisywac nic recznie, modem powinien ci sam przydzielic ustawienia (choc nie jestem pewien, dawno neostrady na oczy nie widzialem)

    Moze masz uszkodzony kabel? Moze masz krosowany kabel a powinien byc zwykly albo odwrotnie itp... Tak czy siak jesli zapniesz eth do konsoli to "wifi ci sie samo wylaczy"
     
  14. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    aha, dzięki spróbuję na innym kablu
     
  15. Venderas

    Venderas Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Lipiec 29, 2010
    Posty:
    34
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    z Polski
    Aha, dodam jeszcze że nie mam modemu z neostrody tylko zwykły (jakiś tam przez ethernet) i używam kabla RJ11. Nie wiem, czy jest to crossowany czy jakiś inny...
     
Wczytywanie...

Poleć forum