1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podłączeniem Xboxa do neta

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Kazek93, Lipiec 18, 2012.

  1. Kazek93

    Kazek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    mam Xboxa 360 S i chciałem go podłączyć przez Wi-Fi do internetu. Niestety problem jest taki, że posiadam modem Sagem F@ast800 i internet z neostrady TP, dlatego specjalnie pożyczyłem od kumpla router Netii (ASMAX ar 1004g) i próbuję to zrobić za jego pośrednictwem. Niestety, test połączenia na Xboxie wykrywa tylko sieć, a na kropeczkach do ikony "Internet" występuje błąd. Próbowałem też przez kabel Ethernet, to samo. Pomoże mi ktoś tak załatwić tę sprawę, by do Xboxa dało siędoprowadzić neta neostrady przed router Netii? .'
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    na routrze ma być włączone DHCP a w xbox wszystkie IP mają być przydzielane automatycznie = musi działać.
     
  4. Kazek93

    Kazek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Przepraszam, że być może zadam głupie pytanie ale nie jestem w tym doświadczony.
    Co masz na myśli mówiąc DHCP? Jeżeli chodzi o jakąś diodę to nie mam takiej na routerze. Jeżeli chodzi o te ustawienia IP to wszystko jest na automatycznie.
     
  5. ESLORD

    ESLORD V.I.P V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik

    Dołączył:
    Październik 21, 2011
    Posty:
    4295
    Polubienia:
    759
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Londyn
    w routerze ma byc wlaczony serwer dhcp taka opcja
     
  6. Kazek93

    Kazek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mógłbyś mi napisać konkretnie, gdzie mam wejść aby to skonfigurować? Nigdy nie używałem routera, stąd te braki ;)
    Byłbym bardzo wdzięczny.

    @EDIT
    Znalazłem w szczegółach połączenia na kompie, że DHCP jest włączony, więc nie to jest problemem. Co dalej?
     
  7. Kazek93

    Kazek93 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 18, 2012
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Odświeżam. Pomoże mi ktoś?
     
  8. sid85

    sid85 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 11, 2011
    Posty:
    41
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Podepne Sie pod temat, u mnie ani kablem ani przez wifi nie moge sie polaczyc

    Wysłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk
     
Wczytywanie...

Poleć forum