1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podlaczeniem

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez brandowaw, Grudzień 19, 2014.

  1. brandowaw

    brandowaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam
    Czy moze mi ktos wytlumaczyc dlaczegomoj tv sony kdl32v2500 nie dostaje sygnalu z xboxa one poprzez hdmi. Walcze z tym juz kilka dni i zero efektu.
    Na drugim tv jest wszystko ok. Na xboxie zmienilem rozdzielczosc na 720 bo tv to hdready. Probowalem dwoch roznych kabli hdmi i obydwu wejsc hdmi w tv.
    Zamowilem nawet przejsciowke hdmi-vga+ chinche audio ale tak tez tv nie dostaje sygnalu. Podobno musze zakupic konwerter z cyfrowego na analoga ktory to juz kosztuje troszeczke.
    Czy ma ktos jakis pomysl jak rozwiazac ten problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. o M a c z 0 S

    o M a c z 0 S Xbox One Xbox One Użytkownik

    Dołączył:
    Marzec 2, 2013
    Posty:
    1492
    Polubienia:
    367
    Punkty za osiągnięcia:
    83
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Dolny Śląsk
  4. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    spróbuj przytrzymać przycisk ON na pilocie przez min. 7 sekund - powinno automatycznie ustawić parametry obrazu

    również zmień na 720p na X'ie

    albo odłącz całkowicie tv z prądu na kilka minut - i podłącz wszystko ponownie
     
    1 osoba to lubi.
  5. brandowaw

    brandowaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Zrobilem reset ustawien tv w ustawieniach. Niestety to tez nie pomaga. xbox jest ustawiony na 720p. Pamietam ze jak kiedys podlaczalem lapka po hdmi to smigalo ladnie ale bez dzwieku. Dlatego na x'ie ustawilem dzwiek po optyce ale to tez nie pomaga. Zastanawiam sie czy da rade pościć to przez jakas przejsciowke? A moze chodzi o to ze sa rozne standarty kabla hdmi. Swita mi cos ze mialy one kiedys rozne wersje. Wymiana tv raczej nie wchodzi w gre.
     
  6. shte-fun

    shte-fun Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Luty 2, 2014
    Posty:
    291
    Polubienia:
    48
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Suwałki
    Spróbuj jakieś inne urządzenie podpiąć, jakikolwiek dekoder lub DVD pożyczone. Wtedy będziesz wiedział czego wina. Czy tv padł czy ustawienia złe.
     
  7. Pat80

    Pat80 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 6, 2012
    Posty:
    197
    Polubienia:
    18
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Iława
    Miałeś bez dźwięku bo pewnie port HDMI w telewizorze to HDMI/DVI i dźwięk można podać innym kablem ( mam tak u siebie w Samsung, sprawdź instrukcję ). Standard kabla raczej nie ma z tym nic wspólnego, bo dotyczy dużej jakości obrazu, ewentualnie eternet.. wiki:
    HDMI – Wikipedia, wolna encyklopedia
    Ty podajesz 720p i wątpię by telewizor był za słaby, a może jednak? Zacznij od podłączania innych urządzeń w to miejsce, sprawdź czy kabel to nie najtańszy marketowy szajs za 5zł i wyeliminuj kilka niewiadomych.
     
  8. grzegorz1652

    grzegorz1652 Banned Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 28, 2008
    Posty:
    167
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Spróbuj właśnie podłączyć coś innego przez hdmi np. Tuner dvb-t jak masz, bo u mojego ojca w Panasonic plasma właśnie tak się stało że padły wszystkie wejścia hdmi, dobrze że miał jeszcze na gwarancji to przyjechał gość z serwisu i wymienił całą płytkę główną od hdmi i teraz działa jak talala.
     
  9. brandowaw

    brandowaw Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 19, 2014
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    A wiec uzylem innego kabla hdmi zeby podlaczyc laptopa do tv i okazuje sie ze laptop dziala razem z glosem na telewizorze pod obydwoma wejsciami. Dla innego porownania podpialem aparat sonego rowniez po hdmi i wszystko dziala. Dzwiek rowniez jest. Na pozostalych kablach dziwieku nie ma ale jest obraz. Niestety nie wiem jaki to kabel hdmi ale wyglada na tani.
    Ale na zadnych z tych 3 kabli xbox nie odpala. Brak obrazu i dziwku.
     
  10. drzazga78

    drzazga78 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 13, 2011
    Posty:
    356
    Polubienia:
    42
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    a sprawdź to:

    Xbox.com Forums

    (użytkownik M4RV 71 - 13 post licząc od góry)
     
Wczytywanie...

Poleć forum