1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.
Status Tematu:
Zamknięty.
  1. Witam mam pytanko mam xboxa 360 elite telewizor firmy LG oraz kino domowe firmy Pchilips ( model LX 600) i tutaj zaczyna się problem ponieważ mam podłączone to kino domowe do telewizora i gdy włączam na amplitunerze opcje TV to słychać dźwięk z telewizora na kolumnach ale nie leci dźwięk z xboxa gdy przełączam w telewizorze na HDMI . Prosił bym o jaką kolwiek pomoc bo jestem w tym temacie zielony za wszelkie odp z Góry wielkie Dzięki . :)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

    Ja z swojej strony polecam
  3. obcy33

    obcy33 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    616
    Polubienia:
    11
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Grudziądz/Świecie
    zależy jeszcze od podłączenia. jak masz podłączone kino do tv? wydaje mi się że nie powinno być problemu jak się podłączysz pod audio-out na tv z kinem
     
  4. niesamowitek

    niesamowitek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 28, 2008
    Posty:
    21
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    warszawa
  5. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    kolaga się myli z tym kablem, on jedynie sprawi że osiągniesz dzwięk "lewy" i "prawy" coś jak 2.1 bez jeden... inaczej efekt jest gorszy niż jak byś podpią x'sa do tv bezpośrednio (ten kabel nie obsłuży 5.1 i nie wiadomo jak amplituner zareaguje, może działac tylko część zestawu lub wcale) ciekaw jestem jak zachowałby się x podczas jednoczesnego podpięcia (hdmi i A/v chyba lepiej nie testowac)

    jedyne racjonalne wyjście to kupić kabel optyczny jeśli oczywiście tv posiada gniazdo pod ten kabel. wtedy dzwiek poprawi się na całej długości od tvp1 poprzez dvd do x'sa ;) powodzenia i daj znać jak poszło
     
  6. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Dzizas normalnie pusc obraz do TV po hdmi ew po Componencie a fonie wyprowadz optykiem do kina i po kłopocie.Jesli bedziesz chcial kozystac z polaczenia hdmi to troszke wtyke z componenta bedziesz musiał rozebrac bo obie maja zamało miejsca .
     
  7. volt222

    volt222 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Listopad 17, 2008
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Zawiercie
    [email protected] podłącz sobie telewizor do AUX i przełącz sobie na pilocie kina na to wejście, teraz będziesz słyszał to co aktualnie oglądasz.Ja mam badziew THOMSONA i mam 2 wejścia AUX np:do drugiego mam podłączony telewizor a kablem HDMI do telewizora Xbox przełączam telewizor na HDMI a kino na AUX2 i se ciupe w Halo,też mam po dwie końcówki a każda kolumna gra osobno no to chyba 5.1
     
  8. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    [email protected] daj jeszcze fote gniazd z tv albo napisz co Ty tam masz.. dziwne że niema optyka. a jak masz pdopięty amplituner do tv? euro złącze?
     
  9. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Ludzie ale mu motacie chce miec 5,1 wiec zostaje mu tylko optyk wiec do tv niech se podłaczy czym chce byle miał wpiety component (lub odpowiednia wtyczko przejscióweczke ) a do tego optyk .Najprostsza kombinacja swiatłowód do kina bele co do tv.
     
  10. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    [email protected] powiedz tylko ze nie prubujesz podlaczyc dzwiek pod telewizor i zeby ci wyszlo amplitunerem
     
  11. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    nie znam przejsciówek które zamienią sygnał optyczny w cyfrowy lub analog...
    można kombinować na różne sposoby byle by było skutecznie, a nie nakupować 15 różnych kabli i przejściówek nie każdy ma na to kase.

    dlatego najlepiej podaj kolego jakie masz wejscia w tv i czym podłanczasz amplituner.
     
  12. pawelino223

    pawelino223 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 3, 2008
    Posty:
    56
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Gdzieś w Dolnym Ślasku
    [​IMG][​IMG]

    chodzi mu o taka przejsciówke przy przypadku polaczenia konsoli kablem hdmi
     
  13. Adrian0702

    Adrian0702 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 31, 2010
    Posty:
    6
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Sora że sie podpinam pod temat mam mały problem żeby Xbox 360 podłączyć pod kino domowe aby mieć dzwiek 5.1
    oto co posiadam:
    telewizor LCD LG 37LG2000
    kino domowe JVC XV-THD5
    XBOX 360 BEZ HD
    I KABEL Microsoft XB360 Component HD AV Kabel
    jak to poskładać w całość
     
  14. yahoone

    yahoone Banned User V.I.P Pomocnik XBOX MANIAK Użytkownik Game Master Liga XboxForum.pl PSforum.pl

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2007
    Posty:
    550
    Polubienia:
    124
    Punkty za osiągnięcia:
    43
    Miasto:
    @

Wczytywanie...
Status Tematu:
Zamknięty.

Poleć forum