1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z podmianą napędu.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez WeRo, Kwiecień 25, 2010.

  1. WeRo

    WeRo Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Sierpień 3, 2009
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam.

    Mam pewien problem z konsolą, a że jestem "świeżym" posiadaczem sprzętu,mam pewien problem.

    Mianowicie kupiłem niecały rok temu używaną konsolkę z iXtreme 1.5. Wszystko było w porządku, niestety 3 miesiące temu trafił mi się E74. Niestety, specjalista, któremu powierzyłem konsolkę tak się spisał, że po naprawie (i kolejnej, na szczęście w ramach gwarancji) problem powrócił.

    Kupiłem na Allegro kolejną konsolkę, która byłą opisywana jako "bezrodowa" a jedynie z uszkodzonym napędem, który nie otwiera się i w sumie nie czyta płyt. Dodatkowo konsola posiadała iXtreme 1.6.

    Postanowiłem z dwóch konsol stworzyć jedną konsolę działającą.

    Do nowo zakupionej konsolki przerzuciłem działający napęd ze starej konsoli. Wszystko wydawało się ok, konsola odpaliła się bez problemu, menu itp. Problem pojawił się, gdy postanowiłem sprawdzić jak działają gry. DO czytnika wskoczyła płytka z Mass Effect (oryginał) i tu pojawił się zonk. Konsola wyświetla komunikat, że płyta nie jest kompatybilna z konsolą. Sprawdziłem kilka innych płyt, efekt taki sam. Ponadto posiadam zewnętrzny napęd HDDVD, płytki z nim także nie działają.

    Jakieś sugestie, w jaki sposób rozwiązać problem?

    Wydawało mi się, że wystarczy podmienić napęd i wszystko będzie ok;(

    Z góry dziękuję za odpowiedź i pomocne wskazówki.

    Pozdrawiam
    WeRo
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. michu282

    michu282 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 20, 2009
    Posty:
    229
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Wronki
    Żeby konsola działała trzeba do starego napędu wgrać klucz z uszkodzonego.
     
  4. Qazimodo

    Qazimodo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 30, 2009
    Posty:
    1690
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Alfa Centauri
    oprócz podmiany napędu trzeba do niego wgrać klucz napędu starego
    inaczej nie bedzie działać ....

    ..............................
    edit
    @michu282 był szybszy :D
     
  5. lala166

    lala166 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2010
    Posty:
    28
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Jednym prostym słowem: Musisz się udać z dwoma napędami do kogoś kto flas***e napędy. Albo samemu się zabawić jak masz możliwość i trochę ochoty :)
     
  6. Dlugin2

    Dlugin2 Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Styczeń 1, 2010
    Posty:
    359
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Wexford ( Irlandia)
Wczytywanie...

Poleć forum