1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem, DNS nie jest wykrywalny.

Temat na forum 'Konsola' rozpoczęty przez 3kilooo, Grudzień 10, 2008.

  1. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    Mam x'sa360 i chce go podpiąć do sieci.
    niby proste a jednak głowie się już tydzień...

    mam internet lan (osiedlowy) x'sa podłączyłem bezpośredno do kabla (wypiołem z kompa) wykrywa ip (konfiguracja ręczna) lecz schody zaczynaja się już przy DNS niby jest on zapisany w umowe od dostawcy netu a jest nie wykrywalny... :confused:

    dodam tylko że mam x'sa orginała wersje arcade. prosze dajcie jakąś dobra rade ;)
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. royu

    royu Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 22, 2008
    Posty:
    18
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Miasto:
    Bielsko- Biała
    no to pewnie masz cos takiego ze internet masz puszczony pod jeden adres mac ( nr karty sieciowej ) co kazda karta ma inny . wiec jak podpinasz kabel pod kompa to net dziala ale ten sam kabel podepniesz pod xa to juz nie :p wiec chyba jedyne rozwiazanie to router z funkcja copy mac adres wtedy powinno dzialac
     
  4. offtopic

    offtopic Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 7, 2008
    Posty:
    2146
    Polubienia:
    7
    Punkty za osiągnięcia:
    38
  5. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    Kurde ;/ a gdy zastosuje ten router "z funkcja copy mac adres" to rozumiem że kompa też musze mieć włączonego żeby korzystać x'sa? jest jakiś inny sposób podpięcia? taki żeby nie załanczać wtedy kompa?

    prawdopodobnie tak właśnie jest że mam net pod sieciówke bo zawsze były z tym problemy przy zmianie sprzętu ;(
     
  6. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Nie będziesz musiał mieć załączonego PC ...
     
  7. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    czyli jeśli mam neta pod daną sieciówke i poprowadze kabel z routera do x'sa to moge liczyć na koniec problemów z DNS?? a PCet zostaje wyłaczony tak?
    myślałem już o rozwiązaniu żeby kupić drugą karte sieciową i połaczyć x'sa z PC wtedy problem prawdopodobnie by znikną, jednak sporo gram a licznik goni przy zasilaczu 650w + x + monitor to mi daje 50% rachunku za prąd ;/

    więc teraz jaki rouer polacacie? i czy taka operacja jest skomplikowana? jestem zielony w tym temacie... :)
     
  8. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Przepisz maca z kompa i wpisz do konsoli.Ale najwazniejsze jest to zebys kolejnego posta nietytułował pomocy bo to gówno mówi jest na forum regulami, regulujacy jak to ma wygladac,wiec trzymajmy sie tego.
     
  9. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    spoko zapamiętam ;) masz namyśli DNS ?? jeśli tak to już tego prubowałem ;/ mam net osiedlowy dedykowany karcie sieciowej w kompie (tak mi to kumpel wytłumaczył)
     
  10. incubus

    incubus V.I.P V.I.P Użytkownik

    Dołączył:
    Kwiecień 1, 2008
    Posty:
    629
    Polubienia:
    4
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    Miasto:
    Ruda Śląska
    Nie sklonuj mac adres karty sieciowej kompa do konsoli ,masz tam opcje recznego wpisania maca.
     
  11. xCinek

    xCinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    nie DNS, tylko MAC'a...


    Start > Uruchom > "cmd" > "ipconfig /all"


    spisujesz "Adres fizyczny:" i wpisujesz do X'a, wtedy podpinasz kabel od Internetu do X'a i powinno działać..
     
  12. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    powiedzcie mi jeszcze gdzie mam to wpisac w x'sie <łopatologia> ;)
     
  13. realizer

    realizer V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Styczeń 5, 2008
    Posty:
    345
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Wchodzisz w system -> ustawienia sieci -> zaawansowane -> i tam chyba masz alternatywny adres mac ?

    Nie pamiętam dokładnie ,a nie mam teraz dostępu do xboxa.
     
  14. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    jest net! jest net! :D:D:D:D:D DZIEKI WAM DOBRZY LUDZIE ;D

    mam już nawet pierwsza partyjke w cod4 miazga (tylko net słaby i troche tnie;/ ale to ta godzina gdy wszyscy ssaja)

    jako weterani x live powiedzcie mi jeszcze w jaki sposób najlepiej przedłużyć konto na x'sa teraz gdy sie zalogowałem do systemu dostałe miesiąc gold a dalej co mam robić? ;)
     
  15. xCinek

    xCinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
    Jacy weterani... [​IMG]
    Ja jeszcze nie miałem pada od XO w ręce nigdy w życiu, dużo na ten temat czytam to wiem ;)


    Dalej, to najlepiej (najrozsądniej wychodzi) kupić kod na allegro. 13 miesięcy za ~130zł. Ten kod wpisujesz tak:

    1. Naciskasz guide'a (przycisk na padzie w kształcie loga xboxa)
    2. Wchodzisz w zakładkę 'rynek' (ruch analogiem w lewo)
    3. Wybierasz 'wymień kod'
    4. Wpisujesz kod, i gotowe :)
     
  16. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    NOOO i wszysto jasne ;) właśnie mój problem polega na tym ze od 14 lat jestem fanatykem gier (od "rambo" poprzez C64, Gb, ps, DC, GC, ps2, psp) no a od niedawna x360 i gdy mam tylko chwile wonego czasu zamiast czytać gram ;D grałbym spokojnie dalej gdyby nie pokusa gry w sieci ;) informatykiem nigdy nie byłem i ne będe ;D

    ale te karty są identyczne niema jakiś wersji gold i tp.?

    grzebiąc na necie nie moge znaleźć jasno stwierdzonego faktu jakim jest przedłużenie x-live chodzi o to że gdy to miesięczne konto straci waznosc to poprostu nie bede miał możliwości logowania sie do x-live tak? bez bana i tp za próbę? (wiem głupie pytanie ale wole spytać) i jeśli to obecne konto straci ważnosc a ja uzupełnie nowym kodem to bede musiał robić nowe konto czy moge nadal kontynłowac swoje stare? (czyli to co mam teraz).
    to już chyba moje ostatnie pytanie i wszystkie wątpliwości zostaną rozwiane ;)

    należy się wam duże piwo ;D
     
  17. xCinek

    xCinek Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    23
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Gdańsk
  18. 3kilooo

    3kilooo Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 10, 2008
    Posty:
    37
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Trzebinia
    Więc juz wszystko wiem ;) teraz pozostaje mi tylko przepinać kabelek albo jakiś router, kupić dysk i chyba zmienic operatora netu <lol2> myslałem ze gta lepiej w sieci wyglada a moze ci z którymi grałem byli mało sprytni... niewiem.. no ale cod4 miazga... :D

    temat z pewnością się jeszcze przyda bo wiele osób ma podpiętego x'sa przez PC a jak wiadomo to żre troche prądu.

    ja dziękuje za fachowe porady i do zaobaczyska w x-live świecie ;D
     
Wczytywanie...

Poleć forum