1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez maciul900, Październik 29, 2011.

  1. maciul900

    maciul900 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    Witam, mam problem z połączeniem sie do internetu posiadam internet radiowy w którym kabel odchodzi od anteny przez ścianę aż do mojego pokoju więc. Niestety nie mogę podłączyć kabla od internetu(ten co jest w zestawie z konsolą ENTHERNET czy jakoś tak) do komputera ponieważ mam tylko jedne wejście do internetu i nie mogę podłączyć przez komputer.
    Wiec stwierdziłem, że wezmę ten kablek co idzie od ściany od razu podłącze do konsoli podłaczyłem wpisalem DNS, ip itd. No i sprawdzam połączenie z XBOX Live najpierw łączy sie siecią połączyło się lecz z internetem już nie chcę podłączyć -.-
    Co mam zrobić?
    Z góry dziękuje za udzieloną mi pomoc
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Ciesiel91

    Ciesiel91 V.I.P V.I.P

    Dołączył:
    Maj 31, 2011
    Posty:
    2221
    Polubienia:
    34
    Punkty za osiągnięcia:
    48
    Miasto:
    Warszawa
    Prawdopodobnie nie działa, ponieważ konsola ma inny adres mac, niż karta sieciowa w twoim komputerze. Kup router, dodatkową kartę sieciową do komputera, albo skontaktuj się z dostawcą internetu, aby udostępnił neta dla maca w twojej konsoli.
     
  4. maciul900

    maciul900 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    Dodam jeszcze że na żadnym telefonie z Wi-Fi nie działa
    Działało tylko na laptopie z Wi-fi :)
     
  5. luksurface

    luksurface Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 21, 2010
    Posty:
    27
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    3
    Miasto:
    Norway
    tak jak wyżej
    czyli wejdz w ustawienia sieci w xboxie i spisz /MAC moze być bez dwukropków i podaj do dostawcy internetu.
     
  6. maciul900

    maciul900 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Maj 2, 2010
    Posty:
    4
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Miasto:
    Maków Mazowiecki
    Dzięki :)
    Wpisałem i już śmiga :)
    Tylko pojawia się nowy problem -.-
    Nie mogę ściągać dodatków itd, ponieważ wyskakuje błąd:Błąd stan: 8........
    Lecz mogę grać gry przez neta -.-
     
Wczytywanie...

Poleć forum