1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem do internetu

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez diablo005, Grudzień 1, 2011.

  1. diablo005

    diablo005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,

    Mój xbox nie chce się łączyć z internetem, nie mam routera, internet idzie bezpośrednio po kablu, przez switcha do kolsoli. Próbowałem również ręcznie skonfigurować internet przepisałem serwery DNS, brame itd ale też nie działa, co mam zrobić, w czym leży problem?
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. HaRa

    HaRa Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Maj 6, 2011
    Posty:
    43
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    Płoty
    jaki switch? moze kabel zle zarobiony? na jakim momencie sie zatrzymuje test?
     
  4. diablo005

    diablo005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    kabel dobrze zrobiony działa z moim lapem, i sprawdzałem na innych też działa, test zatrzymuje się przy łączeniu się z internetem, czuje sieć ale nie może się połączyć z netem
     
  5. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    Do mieszkania ci przychodzi internet w formie kabla sieciowego ?
    Jak tak to masz filtrowanie mac adresu albo zgłosisz mac konsoli do dostawcy albo kup router i sklonuj mac adres z twojej karty sieciowej do routera i robisz kolejna podsieć ale granie za podwójnym NAT będzie utrudnione

    W ostateczności możesz sklonować mac adres z karty sieciowej komputera do konsoli ale wtedy komputer nie może być podłączony do sieci
     
  6. diablo005

    diablo005 Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Grudzień 1, 2011
    Posty:
    3
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
  7. OrangeMan

    OrangeMan Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Wrzesień 26, 2011
    Posty:
    42
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    8
    Miasto:
    Biestrzykowice
Wczytywanie...

Poleć forum