1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z polaczeniem do Live

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez MikiRDM, Luty 17, 2011.

  1. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Witam,
    Od wczoraj próbuję połączyć się z Xbox Live, testując wszelakie sposoby jednak bez powodzenia. Internet mam z vectry (Radom), próbowałem resetowania modemu, ustawień ręcznych adresu MAC, serwerów DNS itp. Przy testowaniu połączenia za każdym razem nie udaje się nawet nawiązać połączenia z siecią, wyskakuje komunikat, że nie można pobrać adresu IP z modemu/routera. Przeszukiwałem trochę to forum, jednak nie widziałem postów dotyczących problemów z połączeniem przez internet z kablówki. Liczę na pomoc, z góry dzięki.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. Specter

    Specter Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 26, 2008
    Posty:
    242
    Polubienia:
    2
    Punkty za osiągnięcia:
    18
    A nie wylapales moze banika ?
     
  4. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Konsola nie jest przerobiona
     
  5. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Witam przepisz adres mac z kompa do konsoli reszta auto i zresetuj modem ale mniej podłączony kabel do konsoli, a tak w ogóle to powinno się tylko modem zresetować i powinno być dobrze.
     
  6. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Nadal nic. Właśnie wydaje mi się, że sam reset modemu powinien wystarczyc by mozna bylo podlaczyc sie do live. Trace cierpliwosc powoli.. Czekam na dalsze porady
     
  7. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    To w koncu masz modem czy router ?
     
  8. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    napisz jaki masz modem ???
     
  9. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Modem scientific atlanta epc2100r2
     
  10. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    rozumiem że twój modem wygląda tak [​IMG]

    jak tak to idealny modem też mam z vectry i miałem też taki modem nie wiem czemu masz problem masz coś źle podłączone
     
  11. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Mam dokładnie ten sam. Czy jest możliwość, że gniazdo ethernet w xboxie jest uszkodzone i nie pojawia sie zaden komunikat na ten temat przy włączaniu lub podczas pracy konsoli ?
     
  12. Brudsien

    Brudsien Pomocnik Pomocnik

    Dołączył:
    Grudzień 18, 2010
    Posty:
    1860
    Polubienia:
    1
    Punkty za osiągnięcia:
    38
    Miasto:
    Katowice
    A tak zapytam korzystasz tylko z gniazda sieciowego lub usb, nigdy razem np komp do usb, a xbox do enthernet ?
     
  13. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Korzystam tylko z ethernet.
     
  14. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    Właśnie mi to wyciągnąłeś z ust do usb nie może być nic podłączone tylko konsola do ethernet inaczej jest konflikt adresów IP.

    A kabel jest dobry sprawdź go na kompie.
     
  15. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    sprawdzałem na 3 różnych kablach
     
  16. krukens

    krukens Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Listopad 16, 2009
    Posty:
    47
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Kabel musi być cross.
     
  17. DJ.Bart

    DJ.Bart Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 25, 2009
    Posty:
    428
    Polubienia:
    27
    Punkty za osiągnięcia:
    28
    Miasto:
    Tczew
    nie
     
  18. MikiRDM

    MikiRDM Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Styczeń 21, 2011
    Posty:
    8
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Cross musi byc w przypadku laczenia xbox - komp lub xbox - xbox. Do modemu/routera nie.
     
  19. Wujek WilQ

    Wujek WilQ Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Grudzień 28, 2010
    Posty:
    196
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    16
    Miasto:
    Żory ( Śląsk )
    Vectra ostatnio ma problemy z netem możliwe że jest to tym spowodowane, przynajmniej u mnie tak było. Że mimo że net był to konsola nie potrafiła się połączyć z powodu nadmiernych timeoutów.
     
  20. kulbon

    kulbon Użytkownik Użytkownik

    Dołączył:
    Sierpień 11, 2010
    Posty:
    39
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    6
    Miasto:
    krk
    Wydaje mi się że masz przypisany adres MAC do IP. Czy próbowałeś kiedyś podłączyć inny komputer pod ten modem i czy miałeś wtedy internet? Jeśli miałeś to znaczy że nie filtrują po MAC. Przepisz wszystkie ustawienia z kompa na xboxa. Bo może coś zle wpisałeś.
     
Wczytywanie...

Poleć forum