1. Ta strona wykorzystuje ciasteczka (cookies) w celu: utrzymania sesji zalogowanego Użytkownika, gromadzenia informacji związanych z korzystaniem z serwisu, ułatwienia Użytkownikom korzystania z niego, dopasowania treści wyświetlanych Użytkownikowi oraz tworzenia statystyk oglądalności czy efektywności publikowanych reklam.Użytkownik ma możliwość skonfigurowania ustawień cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Użytkownik wyraża zgodę na używanie i wykorzystywanie cookies oraz ma możliwość wyłączenia cookies za pomocą ustawień swojej przeglądarki internetowej. Dowiedz się więcej.

Problem z połączeniem do sieci.

Temat na forum 'Dla świeżaków' rozpoczęty przez Adlanco, Lipiec 15, 2016.

  1. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Witam. Chciałbym was prosić o pomoc albo jakieś rady bo już nie mam pojęcia jak się z tym uporać. Jakiś czas temu miałem internet ze stałym IP ( radiówka ), zmieniłem na kablówkę z wykorzystaniem połączenia szerokopasmowego ( PPPoE ).Z Xbox Live łączę się za pomocą kabla Ethernet do routera. Od czasu zmiany internetu, nie mogę się połączyć z siecią. Tak jakby nie widział kabla ( testowałem kabel - działa ). Na konsoli wchodząc w "sieć przewodowa" nie mogę przejść dalej by ją skonfigurować. Router TP Link TL-WR841N. Proszę o pomoc.
     
  2. Lotnik421 Xbox One

  3. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Uszkodzona karta sieciowa

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  4. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jesteś pewny ? Być może chodzi tu o jakieś ustawienia na routerze.
     
  5. akir

    akir Xbox One Xbox One V.I.P Pomocnik Użytkownik PSforum.pl

    Dołączył:
    Grudzień 23, 2008
    Posty:
    12096
    Polubienia:
    1071
    Punkty za osiągnięcia:
    113
    Miasto:
    Bielsko-Biała
    Jeali konsola nie widzi,podlaczonego przewodu to uszkodzona karta. Komunikat brak podlaczonego przewodu czy cos w ten desen

    Wysłane z mojego PLK-L01 przy użyciu Tapatalka
     
  6. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Orange? i router od orange? Niektóre routery od orange wymagaja włączenia portu, a to dlatego że niektóre z tych portów sa dedykowane pod podłączenie dekodera otv.
     
  7. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Nie mam modemu i routera z Orange, zwykla kablowka.
     
  8. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Vectra, Multimedia, czy UPC. Router do czego masz podłączony?
     
  9. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Prywatna firma ktora ma sieć w jednym mieście.
     
  10. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Router łączy się z PC i z ta konsolą
     
  11. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Jak jest ustawiony "Tryb portu LAN1~4"? Ten router ma trzy tryby, ustaw w tryb internet.
     
  12. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    A gdzie to się ustawia ?
     
  13. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    “Sieć - IPTV”
    Tak BTW podłącz konsole do portu WAN na chwile i zobacz czy port sie zapali, jak zapali to kombinuj, jak nie to j.w. uwalona karta sieciowa w konsoli.
     
  14. Adlanco

    Adlanco Świeżak Świeżak

    Dołączył:
    Lipiec 14, 2016
    Posty:
    7
    Polubienia:
    0
    Punkty za osiągnięcia:
    1
    Płeć:
    Mężczyzna
    Ustawiając w ten sposób, nie ma wcale internetu. Podłączając pod WAN - nadal bez reakcji. Zauważyłem również że HDMI nie działa. Wyświetla się czarny ekran i brak sygnału, a konsola słychać, że chodzi.
     
  15. p_bladek

    p_bladek Xbox One Xbox One Użytkownik Świeżak

    Dołączył:
    Luty 8, 2016
    Posty:
    861
    Polubienia:
    487
    Punkty za osiągnięcia:
    63
    Płeć:
    Mężczyzna
    Bo nie chodziło o to by był tylko o to czy da oznaki życia, portu wan w tym routerze nie wyłączysz, więc najlepiej było sprawdzić na nim, czy karta żyje. Ślij do naprawy.
     
Wczytywanie...

Poleć forum